В кадър: Актьори от Младежкия театър на протест

Творците искат да спасят част от сградата, която иска КЕВР
30 май 2022 11:28, Петя Славова
22

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Актьорите от Младежкия театър в София излизат на протест. Причината е преписка в регионалното министерство от Комисията за енергийно и водно регулиране, според която се твърди, че регулаторът иска да придобие безвъзмездно имот, който е част от сградата.

Позицията на Комисията за енергийно и водно регулиране е, че в началото на февруари Младежкият театър е публикувал публична обява, че организира търг за отдаване под наем на два етажа. Преди това офисите са били използвани от банка. В петък министърът на културата изрази своята подкрепа към ръководството на театъра.

"Собствеността на сградата е на Младежкия театър, за който той има акт за държавна собственост. Става въпрос за 435 квадратни метра, разположени на 2 етажа непосредствено до билетна каса", обясни пред Нова тв Михаил Байков, който е директор на Младежки театър "Николай Бинев".

Тази част е била използвана като офис на банка. По думите му, февруари е имало търг, който е изтекъл и от тогава досега не е отдавано под наем, тъй като ръководството на театъра искат да използват пространството за куклени представления.

Това го е имало в концепцията на Байков при конкурса, в който печели да стане директор на театъра.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хайде, хайдеТочно така. 80% от бг народ не ходи на театър, не гледа бг филми и сериали,но плаща на тези некъдърници с претенции заплати.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Халтурата протестира срещу културата.
16
8
 
4
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 1 година
По какво точно актьорите се различават от държавния чиновник? И двамата не създават БВП. И двамата не плащат и стотинка от джоба си за осигуровки. И двамата ни струват пари. Виж, разликите са повече. Без актьори можем /най вече българските/, но без чиновник няма как. Чиновника все пак има някакво работно време, работи с граждани, актьора с кого "работи" е загатка. Без чиновника няма данъци, които актьорите да изядат след това. Та, леко с упреците към чиновниците.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали Кокорчо щеше да намалява администрацията? Сега още половин декар за КЕВР. Колко чантаджии ще настани там
14
6
 
3
 
! Отговори
Любопитко преди 1 година
Какво работят актьорите? В смисъл, ако с магическа пръчка от утре вече ги няма, колко време ще мине преди някой да разбере?
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Юмер до 5 Нижеш тютюн, ама друг път... Седиш на някое бюро и "работиш" пиене на кафе, клюки, интриги, ровене в нет... и препращаш гражданите от гише на гише, вместо да си вършиш работата, за която ти плащаме. Проклети чиновници и бюрократи. Знай, клетвите на хилядите българи, с които ежедневно чиновници и бюрократи се гаврите ще ви стигнат.
12
7
 
4
 
! Отговори
Замислен преди 1 година
Поправете ме ако греша, но в нито една от водещите световни икономики няма такова нещо като министерство на културата.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Юмер до 5 Ти очевидно работиш платен писач по сайтовете и не плащаш данъци...вероятно Якоруда и театър си виждал само на снимки.
10
4
 
6
 
! Отговори
Аре стига! до 10 преди 1 година
Ла Скала, няма билет под 100 евро дори за най сскапаните постановки. Опера-Русе няма билет над 10 лева. За данъците които Бродуей и Холивуд плащат да не ти говоря, че не си виждал такива числа. Какви приходи в хазната направи младежкия театър за последните 10 години?
9
4
 
3
 
! Отговори
Бай Юмер до 5 преди 1 година
Аааа, за данъци ли започнахме да говорим. С какво твоите данъци са повече от моите данъци, че твоето дете да си има куклен театър, а моето дете да си играе низите тютюн които нижа в Якоруда?! Твоето дете нещо повече от моето ли е?
8
2
 
4
 
! Отговори
Вън преди 1 година
БезДелници!
7
3
 
7
 
! Отговори
Аре стига! до 5 преди 1 година
Като чуя за субсидии за театър, опера или кино, моментално се сещам за Бродуей, Ла Скара и Холивуд. Тия пари които раздаваме по читалища из селата да ги раздаваме, ще имат повече смисъл. Като искаш куклен театър, ще му плащаш реалната цена на билета.
6
5
 
5
 
! Отговори
Аре стига! преди 1 година
От много време преминахме санитарния промил - брой актьори и артисти на глава от населението! Безполезна ггмеж, която "правила култура" ?!?! Тези илитерати дори не правят разлика между култура и изкуство. То и изкуството им е ясно ама когато са и функционално неграмотни, вече не се трае!
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До И къде е проблемът? Помещението е собственост на Младежкия театър, до сега са го отдавали под наем защото субсидиите за поддръжка на сградата няма, или са нищожни. Сега чиновниците от КЕВР, които уж ПП-тата щяха да намалят, са решили да откраднат въпросното помещение предвидено за куклен театър. Нима предпочиташ да назначат още чиновници с големи заплати и премии плащани от нашите данъци, вместо децата да гледат куклен театър? Или си клатикурест чиновник от омразната КЕВР, или си от ПП-тата?
4
0
 
0
 
! Отговори
Метамфетамини преди 1 година
който си го вика на себе си го вика
3
2
 
3
 
! Отговори
L. преди 1 година
Само младежи н снимките...
2
6
 
8
 
! Отговори
И къде е проблемът? преди 1 година
Наемат си помещенията, правят страхотни представления, печелят пари и си плащат наема. Досега като банка е плащала наема къде са си правили "страхотно талантливите" куклени театри?
1
2
 
15
 
! Отговори
Цирк ПП преди 1 година
Нали ПП щеше да съкращава чиновниците и калинките а новият шеф на комисията от ПП сега иска още кабинети за още чиновници?!