Три премиерни спектакъла на Варненския театър гостуват в София

Постановките гледаме на сцените на "Театро" и Народен театър "Иван Вазов"
Обновена: 8 ное 2022 14:22 | 8 ное 2022 12:35, Петя Славова
0
Три премиерни спектакъла на Варненския театър гостуват в София
"Инстинктът". Снимка: ДТ "Стефан Бъчваров"

Варненският театър ще представи три премиерни спектакъла на 12, 13 и 14 ноември на сцените на "Театро" и Народен театър "Иван Вазов".

Софийската публика може да гледа "Клетка за пеперуди" и "Дамата с камелиите" на актьора Стоян Радев, който е режисьор на комедийния трилър "Инстинктът".
 
"Клетка за пеперуди" по Жан Поаре (12 ноември – "Театро"), "Инстинктът" от Анри Кистмекер (13 ноември – "Театро") и "Дамата с камелиите" по Александър Дюма-син (14 ноември – НТ "Иван Вазов") са трите спектакъла, които ДТ "Стоян Бъчваров" - Варна ще подари на софийската публика в началото на 102-рия си творчески сезон.

Главните роли в първия спектакъл "Клетка за пеперуди" режисьорът Атанас Атанасов поверява на талантливите актьори Симеон Лютаков, който е Жорж - собственик на нощния клуб "Клетка за пеперуди" и Стоян Радев, който играе Албин - партньора в живота на Жорж и звездата в клуба. Спектакълът изненадва с взрив от емоции, които зареждат със силата и енергията си. Пиесата засяга деликатни теми за човешките взаимоотношения, които проф. Атанас Атанасов  едновременно превръща в забавление, но и в размишление за истинските стойности в живота.

Вторият гастрол е "Инстинктът" с режисьор Стоян Радев Ге.К. - най-старата пиеса на Варненския театър, в изпълнение на най-младите актьори в трупата. Комедийният трилър на Анри Кистмекер е поставян само веднъж в България и това се е случило преди повече от век на сцената на Варненския театър, като в една от главните роли влиза самият Стоян Бъчваров. Действието се развива в покрайнините на Париж. В историята е намесена интрига с изневяра, която само детективско разследване може да разреши или пък не… Въпросът е кое ще надделее – инстинктът или разумът? Разберете на 13 ноември от 19 часа, в театър "Театро".

Третото заглавие, с което варненци гостуват в София, е "Дамата с камелиите" на режисьора Маргарита Мачева. В ролята на Маргьорит Готие се превъплъщава носителката на награда "Икар" 2022 за поддържаща женска роля Христина Джурова. "Дамата с камелиите" е разказ за пропуснатите възможности, за невъзможните избори и разминаването с другия. Дюма-син пише романа си, след като губи голямата си любов в опит да съживи миналото и да поправи грешките му. Спектакълът може да видите на 14 ноември от 19 часа в Народен театър "Иван Вазов".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари