У» ние играем –омео и ∆улиетаФ на сцената на  уклен театър —офи€

“еатър без възрастови граници:  уклата показва св€т за малки и големи
27 май 2024 17:22, »нна јнгелова
3

Ќай-новото заглавие в афиша на  луклен театър-—офи€ е “» ние играем –омео и ∆улиета”. ¬раждата между родовете  апулети и ћонтеки започва от разправи€ между двата театрални рода - на драматични€ и на куклени€. ѕовече за постановката разказва акрисата ¬енцислава јсенова в студиото на “Ѕългари€ сутрин”.

"ѕравим го различно, за да можем да го предложим и на децата. "–омео и ∆улиета" е изключително класическа драматична истори€. ћного държим в наши€ театър малките зрителите да се запозна€т, колкото се може по-рано, с класическите заглави€", каза актрисата.

јсенова влиза в рол€та на дойката. ѕо думите ѝ децата от 8-годишна възраст и нагоре трудно влизат в театъра.

јктрисата ƒил€на —пасова влиза в образа на ∆улиета.  азва, че децата про€в€ват интерес към пиесата. "ћоже би н€ма да разберат всичко, но със сигурност ще има лампи, които ще светнат в главата им. Ќие сме много доволни от резултата", добави т€.

"»ма и много хумор в истори€та. –ежисьорът —то€н –адев усп€ да направи този експеримент успешен", за€ви —пасова пред Bulgaria ON AIR и уточни, че в куклени€ театър не се прав€т спектакли само за най-малките, а за всички възрасти - чрез куклата се показва друг св€т.

—поред јсенова куклите са богатство и по много фин начин карат въображението на човека да расте. —пасова призова и по-големите да вл€зат в салона заедно с децата, а не да ги остават сами.

"—тараем се да има моменти, както да възрастни, така и за деца", об€сни —пасова.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


3
ќще по темата: театърпостановкакукли
ќще от “еатър
ћари€ —тефанова с "јскеер" за водеща рол€, –уси „анев за принос
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
3
0
 
0
 
! ќтговори
мнение преди 2 седмици
–едовно ходим там да гледаме спектакли с децата ни на 8 и 14години. Ѕ€хме на премиерата ц€ла тумба със съседите ни, представлението е страхотно! ќтидете, н€ма да съжал€вате, уникални актьори и много см€х без финала, но пък там те хваща за гърлото!
2
0
 
1
 
! ќтговори
ќтговор! преди 2 седмици
—пектакълът е —”ѕ≈–! Ќе е дълъг, за деца и младежи от 10г до 18гг, в смисъл че все пак не е за предучилищна възраст! — много хумор , но има н€колко момента, които са сърцераздирателни в пиесата!!! ќтидете, гледайте, страхотно решение и изпълнение на цели€т екип на –омео и ∆улиета! ѕрепоръчвам с две ръце!
1
0
 
0
 
! ќтговори
Ze nigmar преди 2 седмици
 ъде е мацката?...:)))