Земетресение ще помете Калифорния до 2038г.

Има 99% риск за трус с магнитуд над 6.7 в Калифорния до 2038г., прогнозират специалисти
16 апр 2008 10:10,
13
Земетресение ще помете Калифорния до 2038г.
Снимка: СВ

Според Американския институт по геофизика има повече от 99% риск през следващите 30 години щатът Калифорния да бъде ударен от разрушително земетресение с магнитуд по-висок от 6.7 по скалата на Рихтер, предае АФП.

В ново изследване, комбиниращо данни на сеизмолози, геолози и специалисти по геодезия, институтът определя вероятността за земетресения в най-населения американски щат, който е сред сеизмично най-активните райони в света.

Вероятността за земетресение с магнитуд над 7.5% през следващите 30 години се изчислява на 46% , като е по-голяма за южната част на щата, където се намира Лос Анджелис с население 16 млн. души.

Такива земетресения (с магнитуд над 6.7) могат за бъдат смъртоносни, както показва трусът от 1989г. в Лома Приета, близо до Сан Франциско с магнитуд 6.9 (63 жертви) и този от 1994г. в Нортридж близо до Лос Анджелис с магнитуд 6.7, при който загинаха 60 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
..........аре къш *** американци от планетта Земя
11
0
 
0
 
! Отговори
gothic преди 16 години
Какво по нормално от това в Калифорния? Нали знаете какво минава оттам? А в Йелоустоун това вече се е случвало няколко пъти. Само въпрос на време е в луфта между 10 и 10 000 години, считано от днес. Това там вулканолозите го наричат супервулкан. Такъв има и на остров Суматра- калдерното езеро Тоба е остатък от него....
10
0
 
0
 
! Отговори
Az sam! преди 16 години
Квот даде Господ! Ако стане пак ще им гледаме дезорганизацията
9
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 16 години
Не мислите ли че всичко това се прави целенасочено?? Не стига кризата която има в момента в щатите ами и сега с това като ги подплашат калифорнийците и сами се сетете какво ще стане с цените на имотите......Някой ще папка здраво после :)
8
0
 
0
 
! Отговори
phantom преди 16 години
Така се уплаших,чудя се какво да правя.
7
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 16 години
той има уникална теория, вижте http://corkscrew.hit.bg
6
0
 
0
 
! Отговори
рихтер преди 16 години
ще стане , що да стане земетръс в америка и те са хора имат право на ъндъргранд шоу.в япония ги друса три пъти дневно и им е през корнишона.
5
0
 
0
 
! Отговори
ops преди 16 години
Извинявам се за грешките :(
4
0
 
0
 
! Отговори
erratic преди 16 години
до колкото се сещам очакванията на Американците е катастрофално заметресение и то в центъра на ЛА. Но ние да ние трябва да се притесняваме от вулкана по Йелоустоун. Целя парк се надига с няколко см на година като под него се получава нещо като гнойна пъпка :) и като се спука ще се образуват няколко вулкана, които ще затрият половин америка. Европа ще е на п1тя на облъка а сярата във въздуха ще ни докара до 2 години без слънце => глад, войни... питайте google - http:// .solcomhouse.com/yellowstone.htm или http://armageddononline.tripod.com/volcano.htm
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ama i zhurnalistite ste edni... umirate si da predveshtavate katastrofi! Za vas dobra novina e samo loshata novina, zashtoto si mislite, che horata obichat da chetat takiva gluposti. A i kato gledam kolkoto e broiat na zhertvite ot drugi podobni zemetresenia... 60 dushi... ami v sravnenie s tsialoto nasele nie na Kalifornia... mai hich ne e mnogo. Ama chovek parvo vizhda zaglavieto i si kazva lele kakav apokalipsis gi chaka gorkite!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
дедото на баба преди 16 години
Тия все пророкуват,все плашат,все се правят на интересни...Аман от страхотии и простотии!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
Чочо преди 16 години
"Вероятността за земетресение с магнитуд над 7.5% през следващите ..."Не знаех, че магнитуда се мери в проценти. Мислех, че е я по Рихтер, я по някоя друга скала...

Спонсорирани публикации