Apple става най-скъпата компания в света

Компютърният гигант ще окупира върха още тази година
11 фев 2011 16:34,
87
Apple става най-скъпата компания в света
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Покачване с цели 32% на акциите на компанията, стояща зад продукти като компютрите Mac, iPhone, iPod и iPad, ще я изстреля на първо място като най-скъпата в световен мащаб, пише Daily Mail. Прогнозите на финансови анализатори сочат, че това ще стане в рамките на следващите 12 месеца.

Общата стойност на Apple ще достигне 432 милиарда долара. Това ще бъде достатъчно за задминаване на досегашния лидер Exxon Mobil, който е оценяван на 422 милиарда долара. Експертите отчитат, че за 12 месеца стойността на петролния гигант също ще се качи предвид високите цени.

Топ 10 на най-скъпите компании е доминиран от енергийни и миннодобивни корпорации. В тази група попада и дългогодишният съперник на Apple – Microsoft, който съвсем доскоро беше неизменен победител в борбата за финансово надмощие.

Картината обаче вече се променя. Продажбите на продукти на Apple надминават всички очаквания. За последното тримесечие на 2010 година са разпродадени 3,89 млн. компютри Macintosh, 14.1 млн. iPhone-а, 9,05 млн. iPod-а и 4,19 млн. iPad-а.

Създадената през 1976 година компания тепърва ще завзема международния пазар, коментират специалисти. Дори и в отсъствието на създателя и основна движеща сила на Apple Стив Джобс, който се оттегли за неопределено време заради здравословни проблеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: AppleiPad
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
3
 
! Отговори
AMAN преди 13 години
АМАН БЕ ЕЙ!БАСИ ДРАСКАЧИТЕ!
63
0
 
2
 
! Отговори
iKoko преди 13 години
АБЕ ДРАСКАЧИИИИ !!!!! тази "новина" не е новина вече.. като преписвате - преписвайте овреме!!! "Apple става най-скъпата компания в света" - това не сте го преписали и съответно е абсолютна лъжа???айде със здраве и мерси за бана!
62
2
 
10
 
! Отговори
Icak преди 13 години
Та колко хора от музикания, дизайнерския и 3D бизнес използват Мак и колко PC - това са хората, които използват компютрите ЗА РАБОТА и знаят най-добре какво им върши...работа :) Но всеки има право на лош вкус, ако на някой pc-то му върши по-добра работа аз нямам нищо против това, само не знам защо този "някой" ще тръгне да плюе по новинарските сайтове нещо, от което не разбира...
61
2
 
8
 
! Отговори
Icak преди 13 години
Хм, аз пък си вадя парите с компютри и от доста време си ползвам компютри на Apple, просто адски надеждни машини са, но се преебават рано или късно както ВСЯКА друга техника. За хейтърите, за които епъл е "шаренийка" - ако някога сте имали компютър на apple, щяхте да знаете, че е една невероятно изчистена, удобна и лесна за работа система, с която може да правиш ВСИЧКО. Забравяш за *** инсталации, вируси и куп други неща - просто си работи. Сравни колко специалисти от рекламата, музикалната
60
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Епъл не е Хонда , а Мерцедес
59
1
 
6
 
! Отговори
symbian! преди 13 години
Новият брой на капитал:?Според Елоп от пускането на първия iPhone през 2007 г. досега финландската компания не е успяла да извади на пазара продукт, който да може да конкурира смартфона на Apple като потребителско изживяване. В средния ценови клас на телефоните финландската компания бързо губи дял и заради нарастващата с геометрична прогресия конкуренция от страна на операционната система Android."
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а вас кой ви е зомбясал-Стив Блмър -***-грозна работа!
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ох как обичам някой който може само да говори по телефона да ми отвори очичките! Да не стане обратното! Разсъждавате за нещо което не сте пипали-убеден съм! Ходете по моловете да си поиграете с Епъл и тогава говорете!
56
2
 
5
 
! Отговори
До: Пича с БМВ-то: преди 13 години
Прав си , в целевата група на HTC съм :)
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам какво издва *** съм с Мак мини, Мак бук, два Айфона (единия е на жена ми) и други джаджи на Епъл и въобще не искам да поглеждам всякакви други ерзаци на тема компютър! А новината за сливането е има във всичи западни сайтове и е официална Engadget -но трябва да се чете а не само да се пише чукчи!
54
5
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
до 44Ами чай и аз да ти отворя очичките че така те е зомбясал тоя ДЖОБС:battery booster",ili "portable battery charger" има и за Нокия HTC Motorola и др. Не се казват така но са на същия принцип. Според теб когато си на почивка далеч от цивилизация е по удобно да с сложиш подобни джаджи или просто една батерия? Рамката на колелото ми е с 300 лв по скъпо от обикновена щото хората са се трудили да олекотят някоко стотин грама само и само да ти е по леко а ти викаш да мъкна такива вместо батерия
53
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Презряната" Нокиа за 2010г. има продадени над 100 млн.телефона, пише го в отчетите им за 2010. Около два пъти над ейпълския телефон. Та за пазарен дял ли ставаше дума?
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
iPhone с договор струва в Европа (с двугодишен договор) между 1 и 100 евро, в зависимост от модела и условията на договора. Това, че в България трябва да плащате 1000 лева издава готовността на българския пазар за подобни продукти.
51
2
 
6
 
! Отговори
до 47 преди 13 години
не става въпрос за "по-евтин". използването на изрази като "не са оферта" издава, че не си от целевата група на Аpple. Хонда също правят много качествени автомобили, като технически характеристики по-добри от БМВ. Но не са БМВ. Та така и с Apple.
50
1
 
4
 
! Отговори
loko преди 13 години
Напротив;) Iphone ще има пазара на Nokia когато Mac-вете станат повече oт Windows системите , демек никога :) Просто Apple са в съвсен друга пазарна ниша.
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
48, ама това ти се обадиха и ти го казаха лично на тебе ли? Значи след като са те информирали, веднага след това симбиана изчезва? тц тц тц тц. Е добре че си ти, та двете компании да имат стимул за развитие.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А погледнато реално продуктите на Апъл въобще не са скупи спрямо конкурентни модели със същите характеристики-дори обратното! Просто на българския и световен пазар най-много се продава и предлага шир потребата!
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много е забавно тука! И далеч от нормалния цивилзован богат свят! Просто и ясно-от 2007 няма по-добър телефон от Айфон и всички го копират неуспешно! А за сведение днес официално Нокиа обяви партньорство с Майкрософт-стъпка от отчаяние и за дветекомпании, които се сриват като пазарен дял и вече Симбиан няма да съществува!
46
3
 
8
 
! Отговори
JUST! преди 13 години
Ако погледнем реално срещу всеки продукт на Аpple може да се постави в пъти по-евитн конкурентен продукт. За мен продуктите на Apple за европейския пазар хич не са оферта. Но, винаги ще има хора, като един познат дето си взе MacBook понеже всички DJ ползвали MacBook и едва ли не щял да стане по-добър :Д
45
1
 
8
 
! Отговори
foxconn преди 13 години
не е чудно, сметнете си маржа сами - частите за айфона се правет в китай от foxconn и не струва повече от 50$ изработката, дисплея бил най-скъпата част и струвал 30$. смятайте от айде да кажем 100$ с транспортните разходи до някъде каква печалба имат?самият аз имам айфон, и телефона е много "гъзарски" и има страшни неща, нокиа изостава с дървения симбиан

Спонсорирани публикации