Apple става най-скъпата компания в света

Компютърният гигант ще окупира върха още тази година
11 фев 2011 16:34,
87
Apple става най-скъпата компания в света
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Покачване с цели 32% на акциите на компанията, стояща зад продукти като компютрите Mac, iPhone, iPod и iPad, ще я изстреля на първо място като най-скъпата в световен мащаб, пише Daily Mail. Прогнозите на финансови анализатори сочат, че това ще стане в рамките на следващите 12 месеца.

Общата стойност на Apple ще достигне 432 милиарда долара. Това ще бъде достатъчно за задминаване на досегашния лидер Exxon Mobil, който е оценяван на 422 милиарда долара. Експертите отчитат, че за 12 месеца стойността на петролния гигант също ще се качи предвид високите цени.

Топ 10 на най-скъпите компании е доминиран от енергийни и миннодобивни корпорации. В тази група попада и дългогодишният съперник на Apple – Microsoft, който съвсем доскоро беше неизменен победител в борбата за финансово надмощие.

Картината обаче вече се променя. Продажбите на продукти на Apple надминават всички очаквания. За последното тримесечие на 2010 година са разпродадени 3,89 млн. компютри Macintosh, 14.1 млн. iPhone-а, 9,05 млн. iPod-а и 4,19 млн. iPad-а.

Създадената през 1976 година компания тепърва ще завзема международния пазар, коментират специалисти. Дори и в отсъствието на създателя и основна движеща сила на Apple Стив Джобс, който се оттегли за неопределено време заради здравословни проблеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: appleiPad
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Ако греша някъде поправете ме. Кажете кое не е вярно и ми го покажете в спрецификацията си на ИФона :D :D :D
23
10
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
ФАКТИ:Какво наричате сменяна на батерия да ползваш часовникарски отверки и вакуумка за да разглобиш и извадиш всички кабели и платки за да я смениш.... това се нарича ДЕМОНТАЖ а не смяна на батерия. Освен това ако си навън и спешно ти трябва да смениш батерията този ДЕМОНТАЖ ще ти анулира гаранцията.... ХА ХА ХА ХА ХА Цъкайте минуси защото това са фактите може по леко да ви стане че сте дали $$$$ за нещо което е по зле от повечето телефони
22
2
 
6
 
! Отговори
DO 12 преди 13 години
Kakto kazah...neveja! Tova ne ti pre4i da si darven filosof,to4no po balgarski standart.
21
11
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
ФАКТИ:- Какво правите като ви се скапа батерията след време? Няма сменяне ХАХА Затова ли си гасите телефоните нощем да изкарат по дълго?- знаете ли че телефоните отдааавна не са с 3MP камер? Ние се щракаме на 5-8MP камери с оптика Карл Цайс докато вие се мъчите с камери от 0,5 до 2МP :D :D :D КАМЕРАТА ще ти е 5 MP САМО ако ти е от 2010г. докато ние се снимаме на 8MP Карл Цайс!!!!!!! А ако не е 2010г. пък си на 3MP хахахах
20
3
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 13 години
За всеки влак си има пътници, за мен 1000 лева за това, което получавам от iPhone като продукт си заслужават. Престанете да завиждате.
19
6
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 13 години
ОСВЕН това ако наричаш сменяне на батерия да ползваш часовникарски отверки и вакуумка за да разглобиш и извадиш всички кабели и платки за да я смениш.... това се нарича ДЕМОНТАЖ а не смяна на батерия. Освен това ако си навън и спешно ти трябва да смениш батерията този ДЕМОНТАЖ ще ти анулира гаранцията.... ХА ХА ХА ХА ХА
18
2
 
5
 
! Отговори
2222 преди 13 години
Ябьлката 6те достигне 500$ през декември за акция!
17
1
 
6
 
! Отговори
tasmaniec преди 13 години
Да бе да,няма начин .Поредния балон за наивници. А къде остава IBM ,стълбата на американската IT технология,защитена от самата държава.
16
7
 
4
 
! Отговори
do 1 преди 13 години
Айфонът ми е много як????????????? wow...poveche ot BB li?
15
1
 
6
 
! Отговори
октопАд преди 13 години
така е кат не купихте октопАд -а !!@!@ аз се бичкам да ви измислим готин таблет виии Аплет-а ще кОпувате я ай сиктир с тия извън земни ний в БаН ко сме им замислили .... кат дойдат ша пърдим докат ги избиим гадовете масини и ай дано и Костов се удуши че е ВИНОВЕН !!!ПС : пак прекалих с хапчето плс не ме затваряите пак у пеУник там нема кино !!!
14
5
 
9
 
! Отговори
ДО 1 преди 13 години
И кво му е толко якотот? АКо не си бизнесмен и не използваш всички функции на телефона, не мисля, че е толко як.Батерията му дръжи по 2 дена макс...за кво ти е 16ГБ? Обемист е, лесно се чупи...според мен това са големи минуси.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Купих си айфон, много съм доволен
12
6
 
5
 
! Отговори
jiko преди 13 години
Стив Джобс, който се оттегли за неопределено време заради здравословни проблеми. - kolkoto i milardi da imash vse taia
11
11
 
7
 
! Отговори
до 10 преди 13 години
КАМЕРАТА ще ти е 5 MP САМО ако ти е от 2010г. докато ние се снимаме на 8MP Карл Цайс!!!!!!!!!!А ако не е 2010г. си на 3MP хахахахЗнаеш ли колко АйФона в са с вградена батерия? Няма сненяне ХАХАХА
10
3
 
7
 
! Отговори
бай Ставри преди 13 години
iSiktir
9
2
 
11
 
! Отговори
DO 8 преди 13 години
I bateriqta se smenq,i kamerata mi e 5MP!!!!!! Hem zlobni4ak,hem neveja........
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що ли се абите да пишете, като на ябълката ич не им дреме кво мислят тъмните балкански субекти, и дали имат или нямат ифоне...Не го приемайте лично, а надделейте над поддтика за спор - убав или лош е телефона на ябълката. Че е хубав - хубав е. Само тоя дизайн да беа малко барнали :))))
7
19
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
А тези който имат АйФон ако може да ми отговорят:- Какво правите като ви се скапа батерията след време? Няма сменяне ХАХА Затова ли си гасите телефоните нощем да изкарат по дълго?- знаете ли че телефоните отдааавна не са с 2MP камер? Ние се щракаме на 5-8MP камери с оптика Карл Цайс докато вие се мъчите с камери от 0,5 до 2МP :D :D :D- Symbian рулира знаете ли? Една отворена система е много по добра от Андроид
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ANDROID FTW! iFag hahahah!
5
4
 
24
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
Да бе, няма да си направя основен ремонт на колата или да се разходя някъде, а ще пръсна 1000 лв за телефон......