Apple отрича да следи собствениците на iPhone и iPad

След дълго мълчание компанията взе отношение по скандала
Обновена: 28 апр 2011 13:00 | 28 апр 2011 13:00,
33
Apple отрича да следи собствениците на  iPhone и iPad
Снимка: Reuters

Apple най-сетне взе отношение по скандала, свързан със записването на данни за потребителите на iPhone и iPad.

„iPhone не записва локацията на потребителите си, а поддържа база данни с WiFi точки за достъп и клетки на мобилни оператори, някои от които може да се намират на разстояние от над 160 км", пише в официално становище на компанията, публикувано под формата на въпроси и отговори.

Според компанията това се прави, за да може уредът бързо и точно да изчислява местоположението си при поискване от клиента. Ако устройството разчитало само на GPS, щяло да отнема няколко минути.
„iPhone може да намали това време до няколко секунди, като използва базата си данни от WiFi точки за достъп и клетки на мобилни оператори, дори и без да се свързва с GPS сателити“, пише в позицията на концерна.

Изрично се подчертава, че компанията не е в състояние да събира данни за всеки отделен клиент и да го локализира, тъй като получава анонимни данни от всичките си потребители.
„Apple не може да идентифицира източника на информацията“, се казва в прессъобщението на компанията.

Въпреки това експерти по високите технологии критикуват компанията за това, че всеки човек със средни технически познания може да получи достъп до файла consolidated.db.
Apple обаче обещава да спре копирането на този файл в следващите версии на операционната си система.

Причината този модел да архивира толкова много информация през годините е в „софтуерен проблем“.
„Причината е грешка, която открихме наскоро и ще отстраним“, се казва в изявлението. Също грешка според Apple е фактът, че данните се събират дори тогава, когато опцията за локализиране е изключена.

Още новини за технологии в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: appleiPadiPhon
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
0
 
! Отговори
iPhon4o преди 12 години
Вижте сега,за това дали ме следят или не,ми дреме на ХУрката,но другото което искам да кажа е че след като съм имал над 20 мобилни апарата(откато съществуват)мога да заявя твърдо че,по-добър от iPhone 4 не съм имал! Последно бях с модел на HTC,който e от семейството на Андроид-ите и разликата м/у качеството и бързината на IOS системата за мен е голяма.Разбира се,Андроидите имат доста предимства но и доста изнервящи недостатъци!А иначе ако говорим за здрав тлф. и long-life батерия това е Nokia ;)
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама то е ясно, че тъпите хамериканци искат да следят целия свят! И за това няма да си купя нищо тяхно да го дуат..
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
един среща познат:познатият:-няма грешка, няма грешка..-абе какво стана бе, ква грешка-отиди на 4 авеню, номер 3, етаж 2, и звънни на вратата. няма грешка, няма грешка..тръгнал нашия, отишъл на адреса, звъннал на вратата и отвътре се показал един огромен *** с 1 метър наточена паламарка. нашият като видял и веднага казал:- опа, извинявайте много, има грешка..а *** отвърнал:- чакай, чакай, няма грешка, няма грешка..!!:D
28
4
 
5
 
! Отговори
До 28 преди 12 години
Не се притеснявай, твоето незначително съществуване едва ли е от особен интерес за когото и да било!
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mnogo zloba be sanarodnizi. horata MOGAT i go praviat. vie kato ne mozete ili iskate ne6to da skriete aide v srednovekovieto, ama i tam sa gi sledeli.
26
2
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
Грешката е, че са забравили да го кодират и сме видяли, че ни следят!
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЧЕТЕТЕ 1984 ОТ ОРУЕЛ ,КОЙТО Е ВИДЕН МАСОН И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗАЩО ТОВА СЕ СЛУЧВА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И ЩО ЗА (ХОРА) СА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ДЕМОКРАТИЗАТОТРИ
24
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко що е щатско(юдейско) все е гнусно- *** циониски ***
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 7-естествено че не са го ползвали. Лисицата и киселото грозде.
22
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествено,Apple следи всеки ход на Пешо от България с айфона. От особен интерес за разузнаването е къде ходи да пазарува,виси по кафетата и обикаля из кварталите.Да ви се не знае и на параноичните ***.
21
5
 
18
 
! Отговори
Узунов преди 12 години
Спрете да си давате парите за глупости!!!!!!
20
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки един мобилен телефон е информация за службите ... следят ти всяка крачка, какво пазаруваш, с кого говориш и т.н. Добре е да разкараме тези "невинни" играчки - ru . wikipedia . org / wiki / Location-based_service. Осама Бин за какво няма телефон?
19
4
 
17
 
! Отговори
язе преди 12 години
отричането е защитната реакция на всеки един пристрастен...
18
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само айсиктир феновете ще повярват на това. То остана и да си кажат, че следят всеки и всичко.И децата виждат, че САЩ превзеха света с технологии и следене.
17
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
може и да е случайна грешката. за "плод-зеленчука" тези неща са нормални. все пак, света не познава нищо по-бъгаво и по-досадно от iTunes :)))
16
7
 
4
 
! Отговори
16 преди 12 години
16, Отдавна има такъв телефон :) Samsung GALAXY :)
15
11
 
14
 
! Отговори
До 13 преди 12 години
Да, ама андроид адаптират 150 производители на телефони, а iOS се ползва ексклузивно от iPhone. Айде забрави да има една марка с една серия телефони, която да бие iPhone.*** какво значение, на кого му дреме в края на краищата ? Мен дреме ли ми колко е пазарния дял на Android ? Изобщо не ми пука. Ползвам си айфона, щото ме кефи. Като някой направи гсм, който да ме кефи повече - ще ползвам него. Ич не ми дреме дали пише iOS или Android.
14
11
 
9
 
! Отговори
123 преди 12 години
Apple произвеждат лъскави играчки за хора, които предпочитат естетическите показатели пред функционалност... Както и да е, изглежда компанията е намислила някаква нова система за локализиране и не си е направила труда да информира потребителите, ами направо ги използва за да тестват тази недокументирана функционалност:)
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой гледа новия епизод на South Park? Темата е много интересно засегната :D
12
7
 
16
 
! Отговори
Незомбиран преди 12 години
Добрата новина е, че дори в Щатите, Андроида е скъсал шортите на iOS :)

Спонсорирани публикации