Персоналният компютър е таблет

Бил Гейтс с категорична прогноза за бъдещето на PC-тата
Обновена: 19 май 2011 19:27 | 19 май 2011 19:27,
48
Персоналният компютър е таблет
Снимка: Reuters

Основателят на Microsoft Бил Гейтс направи интересен коментар по повод твърденията, че светът навлиза в пост-PC ера, където иновацията е насочена главно към смартфоните и таблетите.

Според вторият най-богат човек в света „персоналният компютър е таблет”.

„Виждате устройство и се чудите дали е компютър, дали е телефон. Определенията се променят изключително бързо”, твърди Гейтс пред BBC.

Милиардерът подчерта, че е Microsoft е една от първите компании, които са осъзнали, че широк спектър от устройства може да се насочи към софтуерно развитие.

Освен това припомни, че иновации като мултимедийни видеостени са в концепцията на фирмата още от 70-те години насам.

Гейтс коментира, че сега усилията трябва да се насочат към успешната реализация на всички идеи и застигане на конкуренти като Apple и Google,  които окупираха пазара на смартфони и таблети.

„Не бих казал, че цената на акциите е най-добрият показател за успеха на една компания”, леко раздразнено заяви милиардерът в отговор на въпрос дали се притеснява от значителната разлика между стойностите на акциите на неговата компания и тези на Apple на фондовата борса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
1
 
! Отговори
izne преди 12 години
Сбърка за Бил Гейтс - той е една подмолна мишка с късмет.Имената които всъщност трябва да се помнят (и да се характеризират с персоналният компютър и свързаността) са Стийв Джобс (Steve ***), Стийв Возниак (Steve Wozniak) и естествено Apple (че и NeXT).А, като стана въпрос за пиратски Уиндоуси - за моят Mac OSX Snow Leopard не съм плащал и все пак е легален - дойде ми с Мака :D
46
2
 
3
 
! Отговори
К преди 12 години
Бил Гетс, Стив Уозниак - запомни добре тези имена, защото ако не са били те, ти нямаше да можеш да дадеш малоумният си коментар. Бил Гейтс промени света, а ти с твоите простотии ще си останеш същият плагиатстващ плъх и след 20г.
45
1
 
3
 
! Отговори
любител преди 12 години
Като потребител такова е и моето мнение- всичко върви към унифициране, мултифункционалност и олекотяване! Разбира се таблета все още трябва да претърпи сериозно развитие за да се доближи до РС, но явно това е бъдещето!:)
44
2
 
9
 
! Отговори
Заклещени кучета преди 12 години
до Васил ПетровСлучайно си забравил да споменеш, че изказването му, че 640 КВ RAM са достатъчни е отпреди 20 години, а не от вчера. Разбирам, че си по- умен от Бил Гейтс, но все пак света използва масово неговите разработки, а не твоите и вероятно това много те дразни и завиждаш.
43
4
 
1
 
! Отговори
Девелопър преди 12 години
Бъдещето е на Сони. На мене всичко ми е Сони- и конзолата и компътъра и телевизора, даже и айфона ми е Сони
42
0
 
4
 
! Отговори
До 41 преди 12 години
За това приложенията, които беше казал е напълно вярно. Аман от селски разбирачи, четящи фрази извадени от контекста. Образовай се. Такива като теб със сигурност са много по умни от Бил Гейтс, показва го социалният ви статус и празните джобове.
41
7
 
10
 
! Отговори
Васил Петров преди 12 години
Това излиза от човек, който беше казал, че 640 KB RAM са достатъчни за всеки :)))))))
40
9
 
1
 
! Отговори
До 39 преди 12 години
Извинявай, но от човек, който използва изрази като "на 100процента" не мога да се респектирам. Приятно четене на хартиени книги, дано има някакъв ефект.
39
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Извод - компютърът не може да замести книгите и вестниците на 100%, лаптопът не може да замести компютъра на 100%, таблета не може да замести лаптопа на 100%, книгите и вестниците не могат да заместят компютъра на 100%. Всяко от тези неща си има приложения за които то е най-добро.
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Таблета не може дори и лаптопа да замести напълно по няколко простички причини - лаптопът има клавиатура, таблетът няма(и не ми говорете за електронната клавиатура), лаптопът има място за колонки(колкото и мизерни да са) таблетът няма. Лаптопът има място за много повече изходи, за CD, на лаптопа може да се работи от метър разстояние, на таблета не може, когато лаптопът е затворен, не може да падне на екран, а таблетът каквото и да му се случи екранът заминава.
37
3
 
19
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
Не че не е възможно, просто не е добър заместител - при четене от екран очите се изморяват, а при книга си почиват. Ако си с таблет в тоалетната ок, но нали трябва да го оставиш за да си избършеш ***, после с тия ръце пак бараш таблета и прочее па къде да го оставиш да не се намокри, па да не го изтървеш Да не говорим че на книгата не и свършват батериите след един час, ще кажеш ами ще седи включен, да ама тогава не става ли много сложно? Кабели мабели в леглото, после трябва да ги изключваш преди лягане, да му търсиш място, а книгата просто я оставяш и заспиваш. Съвременния човек обича да си усложнява сам живота, след като има и много по-простички начини. На планина и да има нет няма значение аз говоря за планина на палатка там таблета или лаптопа не върви, няма контакт но има влага затова доброто старо радио е номер едно. Един приятел и той фен на техниката като си изтърва айфона в селския *** докато цъкаше тетрис и му стана лошо. Разбира се че могат да заместят и книгата и вестника, просто няма смисъл. Когато спре тока касовите бележки се пишат със добрия стар химикал, на добрата стара хартия. Електронните пари и електронната информация са уязвими днес парите ти са в сметката, утре някой ти я хакнал и пари йок, или тока спрял, не можеш да теглиш. Електронната информация още повече видял си нещо интересно в някой сайт, утре сайта го няма, няма я и информацията. За да бъде запазена информацията за много години напред, тя трябва да е записана на хартия иначе може да изчезне ей така, с едно натискане на delete. Не забравяй че електронните пари и информация са преди всичко илюзия, която изчезва когато дръпнеш щепсела. Написаното не може да бъде променяно, то само може да бъде пренаписано. Гарантирам ти че и след хиляда години много от книгите ще съществуват, по простата причина че днес има книги на хиляди години и ние ги виждаме. А ти можеш ли да ми гарантираш че след хиляда години ще има интернет и компютри? Защото е сигурно че до 100 години максимум човечеството ще е изчерпало ресурсите си и можем да имаме сериозни проблеми с електричеството най-вероятно няма да го има през цялото време както сега, което означава че информацията ту е тук, ту я няма. А свърши ли нефтът, свършва пластмасата, свършват платките, свършват транзистори и резистори, чипове и микрочипове, всичко това е от нефт, така че гаранция няма.
36
4
 
18
 
! Отговори
GD до N34 преди 12 години
Искам да видя лаптопа, който ще замени PC-то ми...EIZO 24.1" wide S2433WFS-BK, Core i7 Extreme 980X, ASUS HD5870 x2 DDR5, Corsair 6GB 2000MHz...Занимавам се с графичен дизайн, предварително благодаря за предложените "адекватни" алтернативи на моята конфигурация сред лаптопите! След това мога и да се съглася, че само "ненормални" сами си сглобяват конфигурациите...
35
9
 
3
 
! Отговори
KARTOFF2 преди 12 години
Лаптопите са остаряла концепция, не стават за нищо, реално за да правиш каквото и да е и за да ти е удобно с лаптопа ти трябват голям монитор/или няколко/ и отделни клавиатура и мишка, а самият лаптоп да го разнасяш нагоре надолу е повече от неудобно. Т.е. за разнасяне - таблет, оттам лаптопа е напълно безсмислена простотия
34
12
 
8
 
! Отговори
Striker преди 12 години
Баси ***! Реалисте, кой нормален човек вече си сглобява компютъра?! Това беше навремето с настолните ПЦ-та. Сега си купуваш Айфон с операционна система, лаптоп също. Какво, ще си купя лаптоп за хиляди левове и ще си играя дни наред да си инсталирам ОС, ти в ред ли си? Дори отделно да си я купиш Уин 7 не е повече от 200 кинта и си спокоен че си с лицензна версия и тн. Не ме разсмивай.
33
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние новите българи си плащаме Windows.
32
5
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Вие нормални ли сте?!?! В кой магазин за персонални компютри в София или България те карат за закупиш Windows при покупка на компютър?!? Вярвате ли си?!?! Или си купувате компютри от брошурата на Технополис :-)))) Да вземем пример София - в големите фирми като Мост, Жар, Стилтех и т.н. има цени за отделни части...Отиваш, сглобяваш си машина, плащаш и си заминаваш! Ако искаш може да закупиш Windows, но колко от клиентите го правят - на 30 човека 1! А останалите 29 - Замунда и готово!
31
2
 
3
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Във форумите всички сте с платени Windows-и :-)) Дефакто не повече от 5% от домашните компютри в България са с лицензиран Windows, като тук включвам и лаптопите, които си идват с Windows 7 Starter edition или Vista Home! Windows не е безплатен, но и умишлено не е и достатъчно защитен, за да могат умници като теб да си го свалят от Замунда, вместо да дават пари на "лошият" милиардер Бил Гейтс! И на практика какво излиза - в държави като България Windows е на практика безплатен!
30
2
 
6
 
! Отговори
wewcef преди 12 години
почти всички компютри и лаптори, които се продават в търговската и виртуална мрежа са с операционната система ВИН на майкрософт. говоря за компове и лаптори не за таблети, телефони и тем подобни. ето оттук се печелят милиардите. колкото и да е на "далаверка" компа ние си плащаме и за операцоинната система. разликата между личните машини и тези на администрацията в БГ е в цената на операционната система. за едни по 50$ за други по 1000 лева. останете си със здраве. чао.
29
1
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
"с несъвършенната си, но на практика "безплатна" операционна система!" Windows безплатен? Айде бе, и откъде Гейтс натрупа милиардите и дълго време беше най-богатия човек на земята? Ей сега като ти пиша - използвам платена Window 7, аз лично съм извадил парите от джоба си и съм платил на бедняка Бил Гейтс. Виж е едно нещо съм съгласен с теб - несъвършенната операционна система. С Гейтс и без Гейтс светът се развива - друг щеше да направи милиардите.
28
4
 
7
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
Умеещ ли да разсъждаваш?!? Сериозно те питам... Бил Гейтс не е измислил компютъра!! Бил Гейтс направи възможно в целият цивилизован свят, във всеки дом да има компютър!! Как го направи - с несъвършенната си, но на практика "безплатна" операционна система! Ако искаха наистина да защитят Windows, щяха да го направят! Но предпочетоха възможността да образоват технически милиони хора, вместо да продават безумни неща като "ключ за 30 долара", с който да можеш да си отвориш и почистиш Ipod-a от прах!