Стив Джобс представи лично новата услуга iCloud

Босът на Apple спешно прекъсна болничния си
7 юни 2011 09:24,
96
Стив Джобс представи лично новата услуга iCloud
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Според очакванията най-скъпата онлайн компания в света заложи на тежката артилерия за презентацията на най-новите си продукти.

Въпреки че преди няколко месеца се оттегли от работния процес, за да се бори с раково заболяване, шефът на Apple се завърна на голямата сцена.

Стив Джобс определено е фигурата, от която компанията се нуждаеше в момент, когато конкуренцията е в подем. На ежегодния форум на Apple в Калифорния именно той представи дългочакания iCloud – софтуерно нововъведение, което ще позволи на потребители да съхраняват музика, други дигитални файлове и дори контакти и писма от ел. пощи на онлайн сървъри.

Това съдържание ще може да се пренася върху всякакви Apple-устройства. Джобс обяви, че iCloud „не е просто хард диск в небето”.

„Понижихме персоналните компютри до ниво „устройства”. И пренесохме информационния център на вашия дигитален живот в облака”, отбеляза босът на Apple.

На практика iCloud, който ще струва 25 долара в САЩ, ще сложи край на досадното постоянно синхронизиране на съдържание (снимки, песни и т.н.) да речем при свързване на iPhone с компютър.

Освен това ще влезе в директна конкуренция със сходни приложения, които бяха пуснати от Google и Amazon.

Още по темата

На форума в Калифорния беше представена и новата операционна система за мобилните устройства iPhone, iPad и iPod Touch. iOS 5 ще бъде пусната на пазара през септември и ще има над 200 нововъведения, обещават от Apple.

Едно от основните е, че ъпдейтите на системата вече ще могат да стават без задължителното досега включване към компютър.

От Apple демонстрираха и новата операционна система за Apple Mac. Новият Lion ще има над 250 подобрения и нови приложения, сред които оптимизиран touch-screen контрол, какъвто сме виждали при iPhone.

Операционната система няма да се разпространява на физически носител, а само онлайн. Първоначалната цена е намалена от 100 на 29 долара. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Стив ДжобсiCloud
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕ преди 12 години
@ 93:Чул недочул, пишеш глупости... За по лесно?
92
1
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕ преди 12 години
@ 92:Какво е направила беднотията и простотията с теб!?!
91
5
 
4
 
! Отговори
Roland преди 12 години
Да плащам на някой да ми съхранява личните файлове??? Нечий калкулатор не смята правилно и това със сигурност не е моя :) ама тъпия хамериканец като неможе да синхронизира и конвертира ще плаща
90
3
 
2
 
! Отговори
до емигрант преди 12 години
Емигрантке, с това мислене е много вероятно да си правена в *** :)
89
7
 
4
 
! Отговори
Емигрант преди 12 години
Ако четете правилно новинитв skype се срина за windows, но не и за МАС IOS. говорих с приятели и те нямат проблем на Apple, но на wIndows не работи.По долу някой бе писал че I Phone ме може да работи с две карти.Ами не му и трябва да работи,защото хората които го ползват не се интересуват да носят по сто телефона на различни оператори , а освен това разговорите навън не са толкова скъпи дори и да са международни.Ползвала съм моя телефон в Бг с чужда карта и пак е по евтино.
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
..ami prevkluchi si kanala. po Kanal 1 ne gi davat tezi reklami
87
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dosta *** ima tuk. kato imam pari si vzemam kakvoto mi haresa. i kakvo pluete iCloud vse edno ne si razkazvate celia zivot v Liceknigata ili ne si shervate picasa, flickr & co. snimkite. aman ot ***. androidadziite puk nai mailko imat pravo da se obazdat. poneze google e TOP SECRET. za tova tarsachkata im e nai polzvanata i dava nai mnogo rezultati. ne se iska mnogo akal ot de ide tazi informacia. aman ot kompleksari
86
5
 
7
 
! Отговори
g преди 12 години
Понижихме персоналните компютри до ниво устройстваЕ това си е чистосърдечно признание и индикация за намеренията му.Проблемът е, че повечето хора смятат това за добра новина, заради начина, покойто им е поднесена от този манипулатор.
85
5
 
5
 
! Отговори
Бизон преди 12 години
до ТемерутСкайп се срина защото е безплатен. Ще се срине още няколко пъти и ще стане платен, за да не се срива :-)
84
7
 
5
 
! Отговори
тим преди 12 години
Според мен щом нещо се нуждае от такава голяма реклама е много вероятно то да шит. Как пък не видях веднъж реклама на С-класа или на БМВ 7?:)
83
4
 
5
 
! Отговори
до емигрант преди 12 години
емигрантке, доста си объркана мила, да не говорим, че си си пълен лузър и хал-хабер си нямаш от "копутъри". ейпъл до ден днешен нямат собствен читав компилатор нито за Ц нито за Ява. да не говорим пък колко им е слабо поддържането на ява машината. Сега се опитай да ме убедиш как почти никой не ползва ява...:)
82
1
 
5
 
! Отговори
vasil преди 12 години
Windows Phone 7 и iOS до тази година се разминаваха с паралелната работа на няколко приложения, а Andoid го има от самото начало, няма превключване на пуснатите и тн... да не говорим за готиния интерфейс и поддръжката на всички аудио и видео формати, пълно HD видео, пример с Galaxy S... windows phone 7 или iOS нямат опция за апарат с две сим карти ... колко ли са още липсите като функционалност ... :)
81
0
 
3
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Бих си купувал и продукти на Apple, стига да разполагам с достатъчно средства. Да се спори чии продукти са по-добри, е абсолютно излишно, всеки продукт има и предимства, има и недостатъци, да робуваш на марка си е проява на тесногръдие. Все едно да спорим кое е по-доброто: лаптопа, или настолния компютър? А, защо да не притежаваме и ползваме и двете, ако имаме възможност за това?
80
2
 
3
 
! Отговори
vasil преди 12 години
Сменях си NN пъти софтуера на телефона и го root-вах, слагал съм всевъзможни приложения, общо взето понякога не ми трябва комп., мога да направя всичко на мобилния. Кефи ме че съм си вързал bluetooth-a и говоря с предната кола през телефона, който през това време навигира с Google maps и GPS, а media player-a чака да свърши разговора, за да продължи парчето... и тези всички приложения вървят изцяло паралелно, мога да си ги сменям както на комп.
79
3
 
7
 
! Отговори
Добра домакиня преди 12 години
Аз ползвам само неща, които ги рекламират по тиливизоръ. Те са модерни и с тях като ида на МОЛ, всички ми са въсхищават. За мене е важно да съм фешан и да имам престижни продукти, които да *** позиционират като човек с високи дохуди.
78
2
 
4
 
! Отговори
vasil преди 12 години
хаха, все едно се сравняват крушите от гърция или ябълките от германия, кои са по добри :)) ... тези ОС са достатъчно различни, че не е може да се каже коя е по добра. Всичко е въпрос на навик и най-вече за какво го ползваш, както и отчасти на умение. Едно от основтните неща поради което си взех устройство с Андроид е че искам да мога да правя каквото си поискам със софтуера, да нямам ограничение за функционалности, а и самата ОС да предлага достатъчно мното такива, както и интеграция.
77
4
 
5
 
! Отговори
Заклещени кучета преди 12 години
до 76Да критикуваш хората, които критикуват Епъл, също е глупаво. В крайна сметка е факт, че по света масово се ползват продукти, различни от i****. Именно затова са толкова "защитени" от вируси. Никой няма да седне да пише вируси за нещо, което се ползва от 15-20% от населението. По същата причина и Линукс е "защитен" от вируси. Просто трябва да разбереш, че както ти имаш право на избор, така и другите имат това право. М/у другото хората, ще те приемат по- сериозно, ако пишеш грамотно :-)
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
az puk otkrai vreme si polzvam iphone, sega si i kupih laptop na apple i e super tunuk, po tunuk ne sum vijdal pri drugite firmi, dovolen sum ot apple
75
7
 
6
 
! Отговори
Емигрант преди 12 години
До коментар 73,за сведение повечето IT специалисти на оисочените от теб университети имат за домашно ползване Apple. Познавам много компютърни специалисти,които птавят и работят на windows или други платформи, но имат Аpole I e до тях на работното им място.Прочети малко повече и ще разбереш че всичко копира от Аpole в една или друга форма.Какъв вие проблема че има хора които ги ползват.Всеки има право на избор, ама типично по български, да критикуваме пък каквото и да е то.
74
5
 
6
 
! Отговори
yann@mail.bg преди 12 години
Относно iCloud: Поредния метод за глобален контрол: Помислете къде ще се съхранява цялата информация за Вас, като личност... В облак... А кой ще има пълен контрол в облачето? На всичкото отгоре ще струва и пари. Тъпо, но съм сигурен, че ще се продава като топъл хляб.."...докато им изземва свободата те ще го аплодират.." - цитат по памет от "Гладиатор"

Спонсорирани публикации