Хубавата Елена

НАСА публикува нови снимки на сатурновия спътник
21 юни 2011 15:03,
21

Снимка: NASA/JPL/Space Science Institute

 

НАСА публикува нови снимки на сатурновия спътник Елена, направени от космическия апарат "Касини", който изследва планетата Сатурн и нейните спътници, съобщи Лента.ру.

"Касини" е прелетял край Елена на 18 юни 2011 г., но снимките са представени едва сега.

Космическият апарат е заснел Сатурновата луна от разстояние почти 7000 км.

Новите снимки ще позволят да бъде създадена карта на повърхността на Елена, за да се разбере строежът и историята на спътника и да се изясни произходът на напомнящите на бразди структури.

Елена е естествен спътник на Сатурн. Известен е още под името Сатурн 12. Спътникът е открит през 1980 г. при наземни наблюдения от екип астрономи, включващ Пиер Лаке и Жан Лекашу от обсерваторията "Пик дю Миди". Размерите на спътника са 36 на 32 на 30 км.

Елена е от т.нар. троянски спътници, той е коорбитален с Диона и Полидевк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малеее всички профани от форум политика ли са тука да коментират ? Отвратителни сте! Чак ме е гнус като помисля ,че се наричате българи и хората по света ме приравняват с такива като вас! Това науката , човешките постижения ... абе друго си е чалгица и кИфтаци нали ?
18
0
 
6
 
! Отговори
Сатурн Планетков преди 12 години
Хубаво ми е Еленчето,това ми е най-личната сателитка,ей!Карфиол била, изкопаемо била. Айде, по вселенско космическите стандарти си е убавица,разбрахте ли! Кога пък в Космоса излезнахте, кога от сателитна хубост взехте да разбирате бре *** земни.
17
1
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
олелеее някой тука вече мастурбират гледайки снимката
16
0
 
1
 
! Отговори
d014 преди 12 години
абе не знам за менискус,ама щти скъсам ухите аз на теби....ко *** караш само да работя...наместо да *** заведеш на курорт некой да гледам звездити,сатурн,уран и други пулезни изкупаеми...амааа хаа
15
0
 
2
 
! Отговори
Зайо преди 12 години
Каква Елена, бе, това прилича на карфиол
14
0
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 12 години
:) Как нема да те позная брях ?!? :) Аз съм мъжът ти бре !!!! ЧЕ те позная от илядо киловата разстоение.... :) Връщам се аз от тренеровка на УОКО-то Мездра и викам да видя ко стааа туй онуй по тоз сайт и гледам жената писала... !!!! Ай стиа си писала... ам си идвай да прайш салатата и да слагаш мастиката на масата че нещо устътъ ми е пресъхнала.... Аааа и да ми закърпиш единият чорап че нещо бая се напрегнах на тренеровката и замалко да скъсам некой менискус... ! :) :) :) :) :)........
13
1
 
0
 
! Отговори
Ешафод преди 12 години
Поредната им спекулация - за мен това си е чисто топлче пластелин за моделиране - струва около левче на книжарниците...
12
0
 
3
 
! Отговори
сатурн преди 12 години
Екипа астрономи са били пияни и затова така са кръстили спътника....то за всички мъже на 2 ракии всяка жена е хубавата Елена:)))
11
0
 
1
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
въх как *** позна бре:))ти дан си некуй полтъргайс от същийот квартал:))пудкусиха ми се кракатъ значи:))аз викам тва дека е да е некои камик от некоя каменоломна в Бургаз:)
10
0
 
2
 
! Отговори
До Една преди 12 години
:) Ммм даааа ! :) Абе незнам дали си убавата Елена ама като гледам правописа сигурно си Марчето.... на Жорката Бекъмчето жената.... от ж. к. "Металург" :) ....
9
2
 
1
 
! Отговори
edna преди 12 години
тфа ако е убавате Елена аз съм парцалената кукла от Сатиричния театър...или полезно изпокаема на баба ми у градината.....
8
2
 
3
 
! Отговори
д-р Хаус преди 12 години
На мен по ми прилича на главата на проф. Вучков.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прилича на камък, увит в чараф!
6
0
 
5
 
! Отговори
Буревестников преди 12 години
.... Прав си Албатросов.... Но имах късмет в този момент от живота ми... успях по някакъв начин да се прикрия зад широкоплещестият гръб на Ахил-а.... та Агамемнон май мерна светкавицата от мобилната ми технология но не се усети.... :) :) :) :) :).......
5
3
 
5
 
! Отговори
ръфляк преди 12 години
Ало, патките, нямате ли си друга занимавка бре, или от скука изпращяхте?
4
0
 
7
 
! Отговори
Албатросов преди 12 години
До Буревестников.Радвай се, че докато си снимал с джиесема не те е видял сам цар Агамемнон, че сега щеше гребеш на галера окован със синджири.
3
1
 
6
 
! Отговори
Буревестников преди 12 години
:) Разбира се Албатросов !!! :) Виждал съм наживо хубавата Елена.... не успях да е "пипна" че беше със доста солидна охрана от ядосани и мускулести византийци... но поне успях да е снимам със джиесема.... :) А относно Клеопатра... незнам защо си останал със впечатление че е грозотия... сигурно си бил БЕЗ високо диоптърните си очила.... готина е.... печена е.... малко усойница си пада ама айде... от мен да мине.... :) :) :) :) :)
2
1
 
12
 
! Отговори
Албатросов преди 12 години
Буревестников, ти сигурно на живо си виждал хубавата Елена. И можеш да кажеш, каква грозотия е Клеопатра?
1
6
 
8
 
! Отговори
Буревестников преди 12 години
:) Ммм да... ! :) Красив е ! :) Колко много си "мяза" именно на Хубавата Елена за която каква война се е водило а ?!?.... :) :) :)