Май вече е ясно "страхотното нещо" на Facebook

Най-вероятно предстои пускането на видеочат със Skype
Обновена: 4 юли 2011 13:25 | 4 юли 2011 11:46,
51
Май вече е ясно "страхотното нещо" на Facebook
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Когато в средата на миналата седмица създателят на най-голямата в момента социална мрежа Facebook Марк Зукърбърг посети клон на компанията си в Сиатъл, където заяви, че през следващата седмица компанията му ще представи нещо "страхотно", много специалисти в сферата предположиха, че става дума за очаквания отдавна от потребителите видеочат.

Най-вероятно ще се окажат прави. Според редактора на авторитетния технологичен блог TechCrunch Майкъл Арингтън Facebook планира да пусне услуга за видеочат, разработена заедно с популярната програма за комуникация в интернет Skype.

"Според източници, запознати с естеството на партньорството между двете компании, Facebook заедно със Skype ще пусне нов видеочат", пише Арингтън.

Представянето на новата услуга трябва да се състои в сряда, пише още блогът.

Очакванията това "страхотно нещо" да е видеочат, както сочи информацията на Арингтън, са подсилени от факта, че на поканите за събитието е изобразена чат икона, в която се различава човешки силует.

"Изведнъж тези чат икони на поканата започнаха да имат много по-голямо значение", пише Арингтън.

Тази информация се потвърждава и от друг голям технологичен блог – Mashable.

Още по темата

"И докато Facebook и Skype не казват нищо официално, нашите източници потвърждават, че спомаганото от Skype видеосподеляне във Facebook ще бъде обявено през тази седмица", пише блогът.

Ако се вгледаме достатъчно усърдно в преплитането на връзките между компаниите, такова партньорство изглежда напълно логично.

Софтуерният гигант Microsoft плати 8,5 млрд. долара за Skype, а още през октомври 2007 г. придоби 1,6% от акциите на Facebook за 240 млн. долара, който преди четири години се оценяваше на 15 млрд. долара.

В края на миналата година изпълнителният директор по "корпоративни стратегии" на Microsoft Фриц Ланман заяви, че софтуерният гигант е правил опити да придобие напълно социалната мрежа.

Така че евентуално партньорство между двете компании би паснало идеално в концепцията на Microsoft. Skype може да повиши чувствително броя на своите потребители, които в момента са над 170 млн., а Facebook може да навакса технологичното си изоставане спрямо Google Plus, при положение, че видеочатът на социалната мрежа позволява едновременен разговор от поне десет участника.

Още технологични новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
13
 
! Отговори
хммм преди 12 години
добре бе мамка му, вече немога да се стърпя, бива ли само за подобни глупусти да пишете, немога да повярвам че всеки ден пишете или за фейсбук или за гугал. Това ли са за вАС големите новини? В секция спорт пишете само за Григор като че ли, няма други спортисти по света, като искате пишете минуси, но не ме интересува всеки ден ,,Гришо,, с кого е играл все едно от това ми зависи живота. Технологиите ви представляват глупусти които никой не го интересува, политиката едно и също вс ден и само за БГ
50
0
 
6
 
! Отговори
Sisi преди 12 години
Какво стана с ICQ? Доброто старо Кю?????????
49
2
 
9
 
! Отговори
999 преди 12 години
Пълно порно!!! На едно ниво са със sladur,gepime и от сорта ***!!!
48
2
 
19
 
! Отговори
преди 12 години
ФейсБОКЛУК.
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А аз смятах, че ФБ не може да стане по-безумен, безсмислен и обсебващ...
46
1
 
3
 
! Отговори
Anoncho преди 12 години
Забравих къде бях чел преди време че "Facebook" подготвя такава екстра и това много не ме изненадва но все пак трябва да устои по някакъв начин на предстоящият натиск на "Google+"
45
2
 
12
 
! Отговори
До 36 преди 12 години
Какво според теб означава правилно използване на ФБ? Чии да го крепя там? Група "ЗА", група "ПРОТИВ", а бре, у бре... Гъдел... Вентил за изпускане на социалното напрежение... Ченгесарски списък на заподозрени... Инструмент за манипулация на общественото мнение... ФБ е място за не особено интелигентни, за недостатъчно социализирани... Място за лузъри...
44
1
 
6
 
! Отговори
:) преди 12 години
До 42 , Май всеки който не ти харесва ти е докарал ГЕРБ на главата по тази логика. :) Доколкото схващам в случая темата не е политическа , но явно не съм разбрал според твоето парадоксално твърдение. :) Впрочем като чета номера на поста ти "42" явно това което си написал е отговора на въпроса за "Смиъсла на живота, вселената и всичко останало" :) Айде със здраве :)
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И DNES.BG планира пускането на видео чат и ще ви лъснат лицевите ***
42
6
 
4
 
! Отговори
До 41 преди 12 години
Основният проблем на тъпака е, че не му стига мозък, за да схване колко е ***. Това му дава и самочувствието самодоволно да залива околните с простотия. Не само това, ами такива ни докараха и ГЕРБ до главата...
41
2
 
18
 
! Отговори
:) преди 12 години
Мосад , ЦРУ, ФБР и Ал Кайда имат таен заговор срещу пишещите във форума на Днес.бг :) Живо ги интересуват личните им данни. Тайното оружие е ФБ и целят всячески да ги накарат да се регистрират там. :)
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Конспирация винаги е имало, и винаги ще има. Само простоват и глупав човек не би го разбрал и не би повярвал.
39
1
 
4
 
! Отговори
Stela преди 12 години
Конспирацицяяяяяя :)))))))
38
2
 
23
 
! Отговори
do 36 преди 12 години
ФЕИСБОКЛУКА Е ПОЛЕЗЕН ДА РАЗБЕРЕШ КОЛКО СА И ВИДИШ *** НА СВЕТА.
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СПЕЦИАЛНИ МРЕЖИ ОТ МОСАД ПУСНАХА СОЦИАЛНИ МРЕЖИ ЗА ИЗМЕТТА НА СВЕТА.ВСИ4КИ *** И *** СЕ РАДВАТ НА ЕВРЕИСКАТА ОЛИГОФРЕНИЯ И СИ ГУБАТ ВРЕМЕТО С ОЛИГОФРЕНИИ ,А *** ОТ МОСАД ТРУПАТ МИЛИАРДИ И СЕ РАДВАТ НА ВСЕПОВЕ4ЕТО ПРОМИТИ МОЗАЦИ КОИТО ТЕ ГИ ПРОУ4ВАТ И СЛЕДЯТ.
36
6
 
6
 
! Отговори
:) преди 12 години
Не разбирам какво толкова всички недоволствате. ФБ е дразнещ, но е много полезен ако се ползва по правилен начин.
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съвременните "огледалца" и "герданчета" с които бе купен Манхатън от индианците в Северна Америка преди не-много години. Сега ви купуват живота и времето ...Докато се усетите и сте минали 40 а няма дори помен от половинка, а деца...О Боже, закаво са ви..Някои дори си рабиха семействата, колко умни са само...
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ОТ ЕВРЕИСКИЯ СКАИП ЩЕ МОГАТ ДА СЕ ГЛЕДАТ С *** ОТ ЕВРЕИСКИЯ ФЕИБОКЛУК,А МОСАД ЩЕ ГИ ИЗСЛЕДВА.
33
3
 
13
 
! Отговори
да преди 12 години
Идеята на Фейсбук е добра, идеята на Гугъл+ е още по-добра, просто защото Гугъл е по-добрата компания. Но в България и двете са провал защото българските ламерчета не ползват социалната мрежа по предназначение.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kuku