Май вече е ясно "страхотното нещо" на Facebook

Най-вероятно предстои пускането на видеочат със Skype
Обновена: 4 юли 2011 13:25 | 4 юли 2011 11:46,
51
Май вече е ясно "страхотното нещо" на Facebook
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Когато в средата на миналата седмица създателят на най-голямата в момента социална мрежа Facebook Марк Зукърбърг посети клон на компанията си в Сиатъл, където заяви, че през следващата седмица компанията му ще представи нещо "страхотно", много специалисти в сферата предположиха, че става дума за очаквания отдавна от потребителите видеочат.

Най-вероятно ще се окажат прави. Според редактора на авторитетния технологичен блог TechCrunch Майкъл Арингтън Facebook планира да пусне услуга за видеочат, разработена заедно с популярната програма за комуникация в интернет Skype.

"Според източници, запознати с естеството на партньорството между двете компании, Facebook заедно със Skype ще пусне нов видеочат", пише Арингтън.

Представянето на новата услуга трябва да се състои в сряда, пише още блогът.

Очакванията това "страхотно нещо" да е видеочат, както сочи информацията на Арингтън, са подсилени от факта, че на поканите за събитието е изобразена чат икона, в която се различава човешки силует.

"Изведнъж тези чат икони на поканата започнаха да имат много по-голямо значение", пише Арингтън.

Тази информация се потвърждава и от друг голям технологичен блог – Mashable.

Още по темата

"И докато Facebook и Skype не казват нищо официално, нашите източници потвърждават, че спомаганото от Skype видеосподеляне във Facebook ще бъде обявено през тази седмица", пише блогът.

Ако се вгледаме достатъчно усърдно в преплитането на връзките между компаниите, такова партньорство изглежда напълно логично.

Софтуерният гигант Microsoft плати 8,5 млрд. долара за Skype, а още през октомври 2007 г. придоби 1,6% от акциите на Facebook за 240 млн. долара, който преди четири години се оценяваше на 15 млрд. долара.

В края на миналата година изпълнителният директор по "корпоративни стратегии" на Microsoft Фриц Ланман заяви, че софтуерният гигант е правил опити да придобие напълно социалната мрежа.

Така че евентуално партньорство между двете компании би паснало идеално в концепцията на Microsoft. Skype може да повиши чувствително броя на своите потребители, които в момента са над 170 млн., а Facebook може да навакса технологичното си изоставане спрямо Google Plus, при положение, че видеочатът на социалната мрежа позволява едновременен разговор от поне десет участника.

Още технологични новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Социални мрежи за социални инвалиди... Ей комплексари, ако не можете да удовлетворите социалните си потребности в реалния живот, никаква мрежа няма да ви помогне. Некадърни сте да накарате някоя хубавелка да ви обърне внимание, затова въздииишайте си по надуваемите куклички във Фейса :)
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
samo *** pi6e6ti vuv dnes.bg 6te ostanat vuv facebook
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой иска ли покана за Diaspora?
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и аз имам регистрация в гугъл плюс, верно е, малко хора има за сега но пък функциите са му чук! Гоогле ще изяде фейса!
27
0
 
9
 
! Отговори
poi преди 12 години
1. Разликата между фейсбук видео чат и скайп чат ще е в това, че фейсбукчата се активира през браузъра /не трябва да имаш инсталиран скайп/.2. Разликата м/у гугъл видеочат и скайп видеочат е в самата технология. Направете си тестове и преценете коя е по-добра за вас. Според мен е скайп... за сега.3. Няма да им паднат сървърите защото ще ползват тези на скайп.4. Гугъл + вече го пробвах, за сега е скучно защото няма хора вътре. Лично на мене ми харесва Спаркс, много интересна функция
26
1
 
8
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
браво бате, голем си!кво нещо да ти завиждаме ли?
25
7
 
5
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
е, чакай ама Г+ вече излезна... лично аз съм потребител вече от 5 дена някъде... т.е. още от втория ден след официалното му откриване на бета версията
24
4
 
22
 
! Отговори
Muscarin преди 12 години
Ае няма ли някой най-накрая да хакне и фейсбуци и скайпове и всякакви простотии! Хората забравиха какво е да си говориш очи в очи на по биричка......
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
E az kato nqmam priqteli za kaf mi e toz Facebook ve :(
22
4
 
11
 
! Отговори
Реален ! преди 12 години
Има ли още задръстеняци които да си търсят жени и да се занимават тем подобни клюкарщини с сними и прочие по фейса ? ? ?
21
0
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
и аз чакам "плюса"
20
1
 
27
 
! Отговори
josh преди 12 години
с нетърпение чакам Google+ !
19
1
 
24
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
Най смешното в цялата ситуация е че хората тръпнат в очакване за нещо което го имат на компа си вече от години. Дали през Сурата(Facebook) или Скайпа аз не виждам каква голяма разлика да има .Само се питам на това сайтче дали ще му издържат силичките ако всички почнат да провеждат видео разговори ,все пак тва са си някакви допълнителни ресурси ,незнам аз съм просто лаик може и да бъркам .
18
2
 
20
 
! Отговори
Абсурдът преди 12 години
Предсмъртните напъни на умиращ от жажда корабокрушенец сред океана :)
17
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фейса го шутирах отдавна, на точката за дузпата е Скайп... Аре uninstall...
16
1
 
11
 
! Отговори
Студент преди 12 години
Баси *** заглавие .. :х
15
3
 
34
 
! Отговори
Томас преди 12 години
във фейсбоклук няма нищо страхотно
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще стане съвсем чикиджийско. Интересно дали ще има забрана да носиш маска на лицето докато провеждаш видеоразговор както има за промяна на името във facepuke.
13
1
 
6
 
! Отговори
муню преди 12 години
mi...лицето книга....
12
1
 
19
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 12 години
Тея са точно като епъл - предлагат на хората "революционни" иновации, съществуващи от минимум 10 години ;)