Facebook забрани реклама на Google+

Социалната мрежа на Зукърбърг хич не гледа с добро око на конкуренцията
Обновена: 17 юли 2011 10:15 | 16 юли 2011 19:27,
76
Facebook забрани реклама на Google+
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Каквото се случва в Google+, си остава в Google+. Поне така разбира нещата конкурентът ми в областта на социалните мрежи Facebook. В това се убеди по особено болезнен за него начин и британският уеб разработчик Майкъл Лий Джонсън, пише технологичният блог techcrunch.

В опита си да прехвърли всички свои приятели в Google+, Лий Джонсън пуснал обява във Facebook, подканяйки потребителите да го добавят в своите кръгове в социалната мрежа на Google.

На Facebook обаче очевидно не допаднала идеята потребители да я ползват, за да развиват конкурентен продукт и изхвърлили обявата.

Лий Джонсън се оплаква на стената си в Google+: "Наистина, Facebook гледа неодобрително на хора, които насърчават конкурентни продукти с реклами във Facebook. Това е записано дори още в общите условия за ползване. Но сериозно, къде другаде ще намерите приятели за Google+", пита реторично уеб разработчикът.

Според последното изследване на анализаторите от eMarketer от средата на юни най-голямата социална мрежа Facebook вече е водещият продавач на реклама в интернет в САЩ.

На следващите места, с по-скромни резултати, остават конкурентите в тази област Google и Yahoo. Вместо реализираните около 2 млрд. долара от реклама през 2010 г. анализаторите прогнозират, че през тази година социалната мрежа ще акумулира повече от 4 млрд. долара.

Невероятният потенциал, с който Facebook разполага в сферата на т.нар. „социална реклама”, е в основата на твърденията, че компанията постепенно ще заличи преднината на Google и дори ще успее да генерира повече приходи в сектора. В момента около 2,5 млн. уеб сайтове работят с Facebook Connect, като всеки ден броя им се увеличава с около 10 000.

Битката за тези пари обаче се ожесточи след пускането на Google+. Само за няколко дни броят на потребителите на новата социална мрежа надмина 10 млн.

Още технологии

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Facebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
16
 
! Отговори
До 53 преди 12 години
По принцип Интернет е полезен за намиране на информация, която те интересува и не можеш да я намериш например в книжарници, библиотеки, ведомства и т.н. Има доста полезна информация - справка например NASA Technical Report Server... Но 99 % от хората ползващи сега Интернет въобще не ги интересуват подобни дивотии - искат забавления и съответно се появява Сурат-тефтеря да си ъплоадват мутрите там и да се разглеждат кат стока...
52
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И особено много ме дразни факта, че в много новинарски, спортни и т.н. сайтове за да оставиш коментар под статиите трябва да имаш рег във фейсбук. И още много подобни дебилни примери. Пълна простотия..
51
2
 
25
 
! Отговори
Къро преди 12 години
Мен за толкова време така и никой не успя да ми даде адекватен отговор на въпроса какъв точно е смисъла на фейсбук? Как и с какво точно обогатява интернет и какво можеш да правиш там, където никъде другаде не можеш правиш? (особено държа на последното питане)
50
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
40, настръхвам когато срещна подобен безумен начин на мислене.Не се ядосвам, не споря, не допускам, че някой може да разсъждава така. Тръпки ме побиват, не при мисълта че може да се кланям на евреи някой ден, а че има хора като теб тук и сега при това не малко.
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Googala го ползвам през 5 минути за информация ... във Фейсбука си направих рег. веднъж преди доста години и оттогава не съм влизал. Така и не можах да разбера какъв е смисъла от Фейсбук ? Клуб за запознанства ли е ?Та има поне 5 български сайта за запознанства, които са сто пъти по-интересни.
48
0
 
25
 
! Отговори
tulski преди 12 години
Facebook не предат пред Google, каквото и да си говорим. Все едно тракийските племена пред Римската Империя или ингилизите пред бразилските факири. Google вземат ли ги на мушка, Facebook ке умирга.
47
2
 
6
 
! Отговори
faKebook преди 12 години
какво говориш бе, цяла прелест е. Побезсмислено *** сайт трудно може да се намери.
46
2
 
25
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Във Фейсбук са лайкваме, а в Гугъл+ ще се плюсваме ли, или ще се плющим?
45
1
 
8
 
! Отговори
КОНКУРЕНЦИЯ преди 12 години
Леле ако и в България се приватизират Топлофикация , Електроснабдяване и Мобилните Оператори и Водоснабдяване ще живне Държавата .
44
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕВРЕИСКИТЕ *** ПУСНАХА ПИПАЛА В ИНТЕРНЕТА С РАЗЛИ4НИ ИМЕНА.Myspace , Facebook И Google СА 4АСТ ОТ ТОЗИ ЕВРЕИСКИ ОКТОПОД.ГЛАВАТА НА ТОЗИ КРЪВОЖАДЕН ОКТОПОД СЕ КАЗВА МОСАД.
43
14
 
5
 
! Отговори
Facebooker преди 12 години
и все пак аз използвам И Гугъл И Фейсбук,но да обиждате така марк зукърбърг и фейсбук е простоо....глупаво...все пак сайта си има и МНОГО добри страни ;)
42
7
 
17
 
! Отговори
ИДИОТИ преди 12 години
myspace ЕВРЕИСКА МАЩИНА ЗА СЛЕДЕНЕ И ПОДСЛУШВАНЕ КАКТО Facebook И Google
41
1
 
10
 
! Отговори
Facebooker преди 12 години
защото myspace е създаден преди фейсбук
40
10
 
8
 
! Отговори
Facebooker преди 12 години
До 22:Да Google е съществувал около 7 години преди Facebook.И не ознаава,че Гугъл ще замре...До35:Искерно *** коментар....По думите на самия Марк Зукърбърг,той не е евреин,а АТЕИСТ!!И до някой си номер 37:Такива като нас си пишат тука по сайтовете,а такива като Марк Зукърбърг...променят света....Може и да има много негативни мнения относно Фейсбук и съоснователят му,НО е факт,че това е най-ГОЛЯМАТА социална мрежа...и си има много добри черти и ..н.и номер 36 myspace пък точно не е имитация
39
0
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Хебаво може да не съм зцапозната дали myspace се е родило първо, но ако не забеляза, главната идея на казанато от мен беше, че е добре да има конкуренция и че все пак монополът не е добро решение. Но все трябва да се хванем за малкото и да не обърнем внимание на истиниското послание. :)
38
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това, което америкаските евреи целят ( и вече почти са постигнали в америка ) е да заробият цялото човечество да работи за тях, а те да му подхвърлят по някое кокълче колкото на не умре от глад.Кредитните карти вече са заробили почти всички на запад. Банките, кредитните институции, търговските вериги ... намират нови и нови начини да заробват все повече хора ... скоро всеки който не иска или не може да си плаща лихвите ще му сложат по един чип под кожата и ако не плаща или просто не слушка Големия Брат ( може би внука на Цукенберг) просто ще го взривяват от разстояние.Оруел ще се окаже пророк и скоро физиономия подобна на тази на снимката ще се показва всяка сутрин на екрана и трябва да и се молим и да благодарим, че и днес ще имаме честта да работим за Него.въпрос на време е ...
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само гуглето!
36
0
 
5
 
! Отговори
до Ана преди 12 години
защо пишеш неща от които нищо не разбираш..имитации?кой на кого?..според теб след големия взрив първото нещо което се е появило е фейсбук,така ли????ейййййй,,,тцтцтц
35
2
 
17
 
! Отговори
конкуренция=качество преди 12 години
Първо еврейчето *** Зукърнезнамкакъвси да не се прави на много отворен като кофа за *** ,че да не го затворят бързо бързо . Социалните мрежи са за това да общуваш с хора. След като си изградил връзки с тези хора , можеш да споделяш с тях информация, включително и да предложиш продукт ,който ползваш и харесваш . Ако на *** не му харесва , вместо да се прави на диктатор в умрелия си сайт , да го направи по-привлекателен за хората . Явно няколко *** игри не са достатъчни .
34
1
 
9
 
! Отговори
Ана преди 12 години
От една страна сте прави, че не е хубаво да се използват чужди постижения, постигнати има с много труд. За това пък си има патент - да бяха патентовали идеята. От друга страна myspace, hi5, bg.netlog - не са ли имитации на facebook, макар й по мое мнение доста слаби. От друга страна е хубаво, че има гугъл плюс. Конкуренцията винаги е печалба за потребителя. Така поне фейсбук сто процента няма да стане платен и ще се стимулират подобренията и направата на по-добър продукт. Монополът не е добър.