Бухалки и палки се харчат като топъл хляб на Острова

Онлайн продажбите скачат с 5000 процента в последните дни
Обновена: 10 авг 2011 11:45 | 10 авг 2011 11:45,
54
Бухалки и палки се харчат като топъл хляб на Острова
Снимка: Reuters

Продължаващите безредици в Англия доведоха до рязък скок в търсенето на подръчни средства за нападение и самозащита, пише huffingtonpost.com. По данни от сайта за интернет търговия amazon.co.uk само за едно денонощие покупките на бухалки и палки са се увеличили цели 50 пъти.

Така например алуминиева бухалка с цена от 17,15 паунда скочи от 6500-тното до 125-о място в подреждането по продажби. 

Търговците не пестят цветисти описания, за да продадат стоката си. „Тази бухалка има много удобна дръжка, така че с едно замахване да разтрошите коляното, черепа или която и да друга част от тялото на всеки мародер”, гласи една от обявите.

Освен бухалките на засилен интерес се радват и различни видове полицейски палки, както и всевъзможни оръжия, които биха могли да се използват от хулиганите в боевете с полицията или от обикновените граждани в опит за защита на личното имущество.

Както в Арабската пролет, така и при безредиците във Великобритания, технологиите играят съществена роля. Хулиганите организират действията си чрез съобщения през смартфони и социални мрежи. От друга страна, полицията следи онлайн активността и вече има арестувани заради провокиращи насилие послания в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха преди 12 години
........Тази бухалка има много удобна дръжка, така че с едно замахване да разтрошите коляното, черепа или която и да друга част от тялото на всеки мародер, гласи една от обявите.. - И ТОВА АКО НЕ Е ПРОВОКИРАЩО НАСИЛИЕ ПОСЛАНИЕ. Къде е полицията да се самосезира.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз бих си купил няколко картечници с боеприпасите и резервни цеви, както и армейски гранати. А може и няколко снайпера...И от безредиците, там, където съм, ще останат много черни *** да лежат завинаги.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази бухалка има много удобна дръжка, така че с едно замахване да разтрошите коляното, черепа или която и да друга част от тялото на всеки мародер, гласи една от обявите.Познайте кой е по-голям *** сега, купувача /мародер или анти-мародер/ или продавача /със сигурност мародер в случая/. Или самата система смърди
50
0
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 12 години
Най после да видя един смислен коментар!
49
1
 
8
 
! Отговори
До # 38 преди 12 години
То и при Утопията/преходът/ малцина от бъдещите строители на Капитализма, искащи да имат повече от другите равни,като по умни, по можещи и доказали се вече амбициозно и при Комунизма, успяха бързо да превърнат елементарните навид трудоемки спортно спомагателни пособия, в модерни и усъвършенствани средства за капиталистическо икономическо забогатяване помагащи им в натрупването на първоначалния капитал като бъдещи мутирали капиталисти от гърба на бленуващото утопий, посредствено мнозинство!
48
1
 
21
 
! Отговори
PROROKA преди 12 години
Като скакалците!Всички големи градове в западна Европа е пълно от тази мюсулманска ***.Нямат голям мерак да работят или да учат и 80% от младежите им са криминално проявени.Цели части от тези европейски градове, са превърнати на огромни гета ,където и полицията се страхува да влезе!90% от тях живеят от социалните и детски помощи(на нашия гръб) и каквото припечелят по криминален начин.Не проявяват никакъв интерес да се интегрират от 50 години насам.Размножават се ужасно бързо(поради безделието),без да се запитват дали са в състояние да изхранват семейството си.Важното че европейски, глупави демокрации(ние) ги хрантутим и им плащаме.Всяка една от жените им е забулена с фередже или бурка, надянала на смръдлив *** шалвари и бута поне една детска количка и около нея подскачат още 5,6 отрочета.В джамиите им които никнат като гъби след дъжд, открито призовават към джихад и събират пари и набират доброволци за терористите и Ал Кайда.Сега сигурно разбирате, защо цивилизована Европа гледа негативно на 50 годишното присъствие на тази ***,да не говорим за опити за влизане в ЕС.
47
3
 
6
 
! Отговори
jiko преди 12 години
OT VSIKA KRIZA, NIAKOI NAMAZVA
46
9
 
4
 
! Отговори
Joe преди 12 години
Всички ченгета са ***.
45
4
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
До...бонд:Скоро не бях се смял на други...писания,освен на моите;продължавай все...така да ръсиш...просвещение,за радост на...интернет-аборигените.
44
2
 
7
 
! Отговори
бонд преди 12 години
Ако нашият стандарт ни праща 100-200 назад зад индустриалната империя Великобритания, то тези заселници са 2000хил години назад. Без култура и каквато и да била държавна структура за икономика въобще да не говори. Англичаните са достигнали с флота си при тях и са ги заварили в общинно-племенен строй.Завладяват земите им в колония и променят законите си така, че те да станат граждани на британската общност. Това не е обида към тези хора това са фактите.Вие книги не четете ли или само Интернет
43
6
 
5
 
! Отговори
бонд преди 12 години
39 ясно беше казано вчера в новините ,че в Тотнъм живеят преселници от Карибските острови.Не става въпрос за бедни прослойки англичани нито за араби и мюсюлмани.Какви други могат да бъдат такива заселници, освен полу-диви и необразовани племена които не могат да се интегрират.Пред тях българските роми ще ви се видят като колежани.Защо някой намесва берачите на ягоди от България- това са студентски бригади. Никой насилствено не ги е пращал на острова да робуват на британците.
42
1
 
9
 
! Отговори
Неразбрал преди 12 години
Добре де,за какво спи света,а не пратят джетове срещу Елизабет.Уж при Гадафи помогнаха.А да и да замразят авоарите на цялата й фамилия нали...
41
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не, на България в Шенген.
40
16
 
10
 
! Отговори
Тurk преди 12 години
И вие българите не се славите с нищо хубаво в Европа, обаче умеете да плюете другите.
39
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ НА НЕАНДЕРТАЛЦИТЕ В ЕВРОПА.ЗАБРАНА И МАСОВА ДЕПОРТАЦИЯ НА НЕАНДЕРТАЛСКАТА *** ОТ ЕВРОПА.
38
1
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
Ти наистина ли си вярваш на това, което пишеш, или просто лаф да става.
37
1
 
10
 
! Отговори
До 24 преди 12 години
А всяко общество което позволи на държавната бюрокрация да се разспорежда еднолично със средствата за производство е обречено да умре от глад, да спре развитието си и накрая да се върне към нормалния обществен строй в които умните и можещите имат повече от другите. Комунизма е типичен пример за утопия - рай за посредствените и ад за амбициозните и можещите.
36
6
 
4
 
! Отговори
Мария Антоанета преди 12 години
Вие плюете англичаните, но колто от вас и децата ви отидохте да им берете ягодите и да им чистите конюшните,а? Добре, че са мързеливи *** в Бг иначе до сега да са се вдъхновили от идеята да се снабдят с някоя и друга плазма безплатно
35
2
 
20
 
! Отговори
ева преди 12 години
Лошото на евтината работна ръка е, че поняткога вдига бунтове
34
8
 
7
 
! Отговори
бонд преди 12 години
гошо *** аз поне сега излизам от банята а ти отиди са изтъркаш кирта и остави памета на Чърчил на мира. Това не са англичани а *** от Карибските острови и др английски колонии.Българите сме 1-2века назад от англичаните *** са 200 века назад. Не пускат армията срещу тях и съгласуват действията си с други общности за да не им светне на *** да искат независимост в техните си земи. Затова ги остовят да вилнеят да си вземат от магазините каквото искат и пак да се приберът в гетата