Поредна космическа драма за Русия

Товарният кораб "Прогрес М-12М" се разпадна преди да достигне орбита
24 авг 2011 23:14,
237
Поредна космическа драма за Русия
Снимка: NASA

Товарният кораб "Прогрес", който бе изстрелян днес от космодрума Байконур в Казахстан, не успя да излезе на
разчетената орбита и се разпадна, съобщи ИТАР-ТАСС.

Отломки от апарата са паднали в тайгата в Чойския район на република Алтай. От Министерството на извънредните ситуации съобщиха, че по предварителни данни няма жертви и разрушения на мястото на падането. Регистриран е само силен взрив. Районът е труднодостъпен по суша и въздух, което ще затрудни групите по издирването.

Ракетата-носител "Союз " с товарния кораб "Прогрес М-12М" излетя днес от Байконур в 17 ч. московско време. Корабът трябваше да се скачи на 26 август с Международната космическа станция (МКС) и да достави над 2,5 тона продукти - вода, гориво и оборудване.

Аварията с "Прогрес" няма да повлияе на обезпечаването на жизнената дейност на екипажа на МКС, който разполага със запаси от храна, вода и животоподдържащи системи за дълъг период от време, заявиха от руската космическа агенция.

През последните 9 месеца при различни обстоятелства Русия е загубила вече шест космически апарата, припомня ИТАР-ТАСС.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: МКСТоварният кораб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е тоя кораб лети май от 20 години.Не че нещо ама който може да изкара безпилотен космически кораб пък било той и товарен който да направи същото 20 години да заповяда пък тогава да се подиграва на руснаците.На вас са ви труднички елементарни неща на земята пък на онези който стигнаха космоса преди половин век се подигравате.Жалки сте.
217
0
 
1
 
! Отговори
лл преди 12 години
Колко кораба изпратиха американците до МКС?
216
6
 
13
 
! Отговори
221 преди 12 години
Товарищ, руското няма нужда да го бутаме, то само си пада. Хайде сега отиди да излъскаш миризливите сапоги на советския солдат.
215
0
 
0
 
! Отговори
№13 преди 12 години
Много си елементарен , поне не го показвай така явно
214
6
 
23
 
! Отговори
... преди 12 години
който мисли че САЩ са лидери в космическите изследвания +който мисли че Русия са лидери в космическите изследвания -...........................................................................................................
213
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Русофобите докарахте ли го да 4-5 оргазъма ? Сега остава да дебнете нещо друго руско да са счупи.... Поне хубо че има често подобни произшествия измислени или истински та да не останете сексуално незадоволени
212
6
 
5
 
! Отговори
щирлиц преди 12 години
Когато фон Браун не можеше да изстреля поне портокал в орбита,руснаците подготвяха първия полет на човек в космоса.Но това не означава,че трябва да се омаловажат успехите на Америка в полетите до Луната и пр.Тези успехи са постигнати с немалко провали,загубени ракети,човешки жертви.За много от проблемите им дори не сме и чували,повярвайте.Всяка конструкция рано или късно дава дефект.Добре,че няма посрадали от отломките.
211
1
 
1
 
! Отговори
do 217 преди 12 години
Ni6to gnilo nqma, vsi4ko si e normlano prosto predi NASA da prizemqt sovalkite na rusnacite ne se obra6ta6e vnimanie... Daje neznam za kakva drama govorqt v statiata? Za mene vsi4ko si e po plan.
210
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жителям села, вблизи которого упал "Прогресс", стало плохо25.08.2011 | Источник: Правда.РуВосемь жителей Чойского района Республики Алтай, где ранее упали обломки космического грузового корабля "Прогресс", обратились к врачам за помощью с жалобами на повышенное давление, першение в горле и температуру. Об этом заявил источник в больнице поселка Каракокша
209
6
 
6
 
! Отговори
Мистър Питкин преди 12 години
Има нещо 'гнило' в тази история.Прекалено често започнаха да им се взривяват и да падат руските ракети-носители...Какво ще кажат любителите на конспирацията? Имате ли хипотези или си е чиста случайност?...
208
2
 
9
 
! Отговори
Уточнител преди 12 години
Изтече съобщение по мрежата:"ДО Днес.БгЗадържахте материала за падането на "Прогрес" 24 часа (а можеше и повече!)Браво!все пак е нещо. Благодарим.Да живее Русия!"
207
10
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 12 години
Браво! Тай - накрая ядосаният русофоб, който изгуби цял ден да пише постове против Русия, получи оргазъм!
206
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАСА и сега е много далеч от загуба на лидерството в космоса. Само месец след последния полет на совалката излетя "Джуно" до Юпитер.Нито една страна не е успявала да изстреля толкова много апарати до други планети от Слънчевата система. Досега само Европейската агенция има един апарат до Венера и Марс... Русия не е пращала междупланетен апарат от десетилетия... А Китай тепърва прохожда и има две сонди до Луната... Всички са далеч зад НАСА
205
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смешни са ми руските служеници в България. Къде забравихтеРуските издънки, само с калашик и Гагарин нищо няма да ни впечатлите. Къде забравихте Буран и халето което срутвайки се уби повече руснака отколкото американци загинаха в совалките, къде забравихте Курск която бе вадена от флота на Норвегия, къде забравихте Чернобил за който скоро загнилия капитализъм събира пари за саркофага за да обърше нааканото дупе на Руснаците убили милиони в опита си да се натегнат на партията, къде забравихте надпреварата за луната на която русия така и не кацна, къде забравихте надпреварата за марс като руската машина работи там секунди, а тези на НАСА години, къде забравихте ГЛОНАС аналог на технология която някои имат от десетилетия, къде забравихте самолета пето поколение който се счупи на авиошоу, къде забравихте руските коли ). Русия била единствената държава която може да изпълнява целия обем от космически задания хахах това виц ли е. Написано под статия за загубени 6 машини за 9 месеца звучи като поредната смешна и гнусна лъжа написана от някои пиян червен колхозник. НАСА и друг път са оставали без кораби и това никога не им е пречило да изтрелват сонда след сонда. Съвсем скоро частните компании ще изстрелват по евтино и по сигурно от Русия и тогава русия и в космоса ще е само една бивша сила.
204
7
 
18
 
! Отговори
космонавт преди 12 години
Баба ми казваше да не ставам космонавт,защото ще летя с руски ракети,но кой слуша баба си в детската градина. Сега се въртя на хелиоцентрична орбита, вече 10 години ,откако руската телеметрия на борда ми не сработи щатно и ме обявиха за изгубен космически апарат. Никой не ме потърси ,защото в Русия нямат с какво, а НАСА ме откри, но като видя,че се въртя надалеч и не им преча, ме записаха като скраб,моля ви се.Трябваше да послушам баба,трябваше.
203
3
 
18
 
! Отговори
някой преди 12 години
До: полет до марсЕ пък точно за Марс ако си направиш труда да видиш колко от апаратите на САЩ и СССР са изпълнили успешни мисии и кои не са ще видиш, че повечето американски апарати са завършили успешно мисиите си докато повечето съветски са изгубени или са се разбили.И не го казвам това защото съм русофоб, избий си го от главата. Просто цитирам факти. За сравнение, съветската програма за изследване на Венера е доста по-успешна. Това е постижение все пак. Нека бъдем обективни, може ли?
202
12
 
28
 
! Отговори
до полет до Марс преди 12 години
"В космическите технологии са номер едно"Глупости - технологиите им са ***, като всичко руско (въпреки, че са копирани, като всичко руско), но са ЕВТИНИ !!! Евтинджоса царува в деншното кризистно време!Обаче тоя стремеж към евтини *** рано или късно ти цепи *** - като всяка лакомия!
201
13
 
20
 
! Отговори
Баш майстора преди 12 години
ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО рУСИЯ МОЖЕШЕ ДО СЕГА В ОРБИТАЛНАТА ДЕЙНОСТ БЕШЕ ПРЕВОЗ НА ЦИСТЕРНИ С ВОДКА / СЪС СТАРИ ВОЕННИ РАКЕТИ ПРАВЕНИ ПО ОТКРАДНАТИ НЕМСКИ ТЕХНОЛОГИЙ ОТ ВОЙНАТА / ДО ОРБИТА . СЕГА СЕ ВИДЯ , ЧЕ ВЕЧЕ ДОРИ И ТОВА НЕ МОГАТ . ОБРАТНОТО , ПРИ АМЕРИКАНЦИТЕ С ТОВА СЕ ЗАНИМАВАТ , ЧАСТНИ ФИРМИ .
200
23
 
11
 
! Отговори
полет до Марс преди 12 години
Русия в момента е единствената държава в света, която може да изпълнява целия обем от космически задания - полети с космонавти, транспортиране на сонди, спътници, телескопи и друга апаратура. В космическите технологии са номер едно. В момента подготвят заедно с ЕС проект за полет до Марс с няколко космонавти. Идеята е европеец пръв да кацне на друга планета. Има и други сериозни програми между ЕС и Русия за научно-техническо сътрудничество.
199
5
 
17
 
! Отговори
istorik преди 12 години
Националния нихилизъм е изключително вредно качество, показващо на цял свят комплексарщината на българските руски маши спрямо господаря им, който посредством тях забива клин на раздор и разделение сред българите, провеждайки собствено изгодната му политика тук.