Amazon може да прави собствена тв продукция?

Според Fortune компанията е назначила мениджър за "оригинално тв съдържание"
Обновена: 8 мар 2012 12:20 | 8 мар 2012 12:19, Бойчо Попов
3
Amazon може да прави собствена тв продукция?
Главният изпълнителен директор на Amazon Стив Безос. Снимка: Reuters

Netflix, Hulu, и YouTube залагат на оригинални свои видео съдържания. Сега, по всичко изглежда, че и Amazon ще прави същото.

Поне така предполага авторитетното списание Fortune, позовавайки се на информация от социалната мрежа за кариерно развитие LinkedIn.

Джо Луис, нов изпълнителен директор на базирания в Лос Анджелис технологичен гигант, изброява позициите си в сайта, сред които е и „вицепрезидент за оригинално тв съдържание“ в Amazon. Amazon не отговаря на искането за коментар от страна на журналистите, но малко след като Fortune иска допълнителна информация, Люис променя длъжността. Понастоящем той е вписан като вицепрезидент по производството в Amazon Studios.

Преди да премине в Amazon, Луис е отговарял за производството и в 20th Century Fox. По този начин той има нужната квалификация, за да ръководи поделение за телевизионни сериали.

Още преди почти месец и технологичният сайт GigaOm писа, че Amazon е търсил изпълнителни директори за свои творчески проекти. Дъщерното на концерна калифорнийско студио Sherman Oaks е натоварено с производството на оригинално съдържание, писа GigaOm.

Подобен ход обаче няма да е голяма изненада. Интернет компаниите все по-трудно си набавят ексклузивни лицензи за дистрибуция на филми и сериали. Затова някои от тях произвеждат собствени или се опитват да се договарят директно с продуцентите, като Yahoo, който преследва подобна стратегия от дълго време насам, до успешните в САЩ оператори на поточно видео Netflix и Hulu.

През февруари Bloomberg предаде, че видеоуслугата на Amazon Prime е имала към края на октомври 2011 г. едва 5 млн. абоната, което се възприема като разочароващ резултат. Анализатори очакваха към този момент ползващите услугата да са поне два пъти повече – около 10 млн. В САЩ Prime струва 79 дилара на година, доста по-малко от изпадналата междувременно в криза конкурентна услуга Netflix, която е лидер на пазара с годишна такса от 92 долара на година.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Amazon
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
капо преди 12 години
На редактора му се мотае в главата я Стив Джобс, я Джеф Безос... накрая ли ще е Стив Безос, или Джеф Джобс, абе...Лари Шмид, Сергей Пейдж или Ерик Брин...все тая....