Sony ще продължи да прави телевизори

Концернът обаче ще се опита да намали производствените разходи
10 мар 2012 18:41, Бойчо Попов
62
Sony ще продължи да прави телевизори
Sony ще продължи да прави телевизори. Снимка: Reuters

Японският електронен гигант Sony няма да се откаже от своя губещ бизнес за производство на телевизори.

„Sony без телевизори няма да има", заяви бъдещият изпълнителен директор на концерна Казуо Хирай в интервю за германския Welt am Sonntag. Хирай ще поеме кормилото на Sony в началото на април, като замени сегашния главен изпълнителен директор сър Хауърд Стрингър. 

Още по темата

Телевизорът за много хора е в центъра на развлеченията у дома. „С това телевизорът се превръща във важен продукт, който ще ни позволява да бъдем представени в потребителската среда", казва Хирай. Въпреки това бизнесът трябва да стане отново печеливш. Това ще стане само в случай, че Sony намали разходите и създаде „страхотни продукти“.

В бизнеса със смартфони Sony ще продължи да се фокусира върху операционната система Android на Google. „Но ние сме отворени и за други платформи“, заяви Хирай. Бъдещият шеф на Sony смята, че е възможно дори и въвеждането на собствена операционна система.

Sony е затънала здраво в червената зона. Японският електронен гигант очаква да приключи годината, приключваща през март, със загуба от 220 млрд. йени (2,2 млрд. евро), тъй като обяви компанията в началото на февруари. Това ще бъде четвъртата поредна година на загуби. Сега от Хирай се очаква да изведе някогашния лидер от кризата.

Sony приписва по-слабите си резултат на въздействието на наводнението в Тайланд, влошаващите се пазарни условия в развитите страни и бързия ръст на йената спрямо еврото. Големи проблеми Sony изпитва именно в бизнеса си с телевизори, където има силен спад на търсенето и ценови натиск от конкурентните.  

Още новини за света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Sonyпазар на телевизори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
ha ha преди 12 години
59,гледай и си купувай каквото искаш и каквото можеш, не сам казал точно какъв модел на сони, това не е само мое мнение, вече 80% от домакинствата в световен мащаб имат уреди на самсунг в домът си, и в момента с най малко дефекти при телевизорите са Шарп. Вземи за сравнение телевизори от един клас с еднаква цена на сони и самсунг и виж какво има единият и какво другият, А за гроздето не се грижи, като е високо, ползвам стълба, мога да си го позволя.
39
0
 
1
 
! Отговори
до 60 преди 12 години
Луд фен съм на фирмата и трябва да ти кажа ,че досега проблеми не съм имал.Съжалявам.че не правят и печки и перални за да си реша проблема с избора на марка за нужните ми уреди.:-) Не знам защо при теб се е получило така.Това,че било за България или не е пълна глупост.Поредния мит.Когато нещо е решило да се разваля, ако ще и на Марс да е правено ще се развали.
38
0
 
1
 
! Отговори
до 58 преди 12 години
Sony BRAVIA 55HX920 .Виж това и тогава говори кое било лишено от екстри.Качество и цена казваш.Ок.Качеството обаче струва пари,нали не си забравил.За цените не се притеснявай за качествените неща винаги ще си намерят купувач.Наслаждавай се на Lg или Самсунга си, пък ние балъците ще си гледаме лишените от екстри Сони.Поговорката за гаргата и гроздето я знаеш да не я повтарям.
37
0
 
2
 
! Отговори
ha ha преди 12 години
тия от сони, откраднаха от бедното студентче патента на уокмен, спомням си как сами се преебаха с бетамакс системата, защото са много хитри и алчни, сега стоките им са лишени от екстри а цените са ужасни , те какво искат, като е сони и дай ние балъците да копуваме като луди. Качество и цена, това определя пазара днес.
36
1
 
5
 
! Отговори
Petar преди 12 години
Moiat Samsung e D8000 3D y prosto ne vqrvah 4e moje da ima tolkova dobar tv.
35
0
 
0
 
! Отговори
До 50 преди 12 години
Влез в сайта на ЕISA - Samsung LE40A557/577
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
@ 51:OLED на Samsung са два пъти по-скъпи от LCD, производството им е ограничено и не стига за smartphones и табдети.Освен това е напълно възможно LG да бие Samsung в OLED за ТВ, но всичко е бъдеще.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
50, изчакай да видиш новите тв с органични светодиоди на Samsung и тогава говори.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много интересно защо моят Самсунг работи перфектно много след гаранционния срок и то по 8 -10 часа дневно?! Но повече се чудя на онези *** от EISA, които му бяха дали награда. те вероятно нищо не разбират от телевизори, за разлика от многознайковците тук?!
31
6
 
6
 
! Отговори
.... преди 12 години
Истината е че просто са им скъпи телевизорите а качеството е почти еднакво. Преди 3 години си купих телевизор Сони и съм много доволен отнего , но миналата година реших да си взема по голям за хола и си взех 50" плазма на Самсунг. Самсунга си е много добър телевизор и има всичко което ми трябва. Картината е по добра от плазмите на Панасоник има си USB и субтитри.
30
3
 
22
 
! Отговори
Генчо преди 12 години
Sony са мръсни монополисти. Всичко което правят е несъвместимо със стандартни интерфейси, кабели, флаш карти, аксесоари и прочие.Трябва всичко от тях да купуваш. Едва напоследък, като им опря яйцето у дупето почнаха леко да се съобразяват с поттребителите...Нека помизерстват още малко, мизерията учи на скромност и богобоязливост ;)
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оооо нищо им няма имат толкова пара че могат да работят половин век на загуба едва ли не.
28
4
 
5
 
! Отговори
консултант за ТВ преди 12 години
#27 телевизор от тази серия с такъв размер няма... #28 телевизор с тези параметри ще струва не повече от 6000 лв.. и не знам дали си наясно с параметрите, които предлага...самсунг са най-проблемните телевизори след нео... друг е въпроса, че самсунг дават пари на консултантите по магазините за да им продават телевизорите :)цените на сони и самсунг са почти еднакви
27
13
 
9
 
! Отговори
СС преди 12 години
Да имаш телевизор Сони е като при автомобилите да имаш Мерцедес.
26
4
 
2
 
! Отговори
dancho82 преди 12 години
ami ne moje na Panasonic vseki model,skap,evtin,da e otli4en,a na Sony samo 2-3!!Taka ne stava!!Ina4e za telefoni sa si dobri kakto vinagi!!
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** off
24
5
 
18
 
! Отговори
марсианце преди 12 години
"телевизорът е кутия за ***" ,за глупаците които се потдават да бъдат манипулирани! Телевизорът може да ти даде прекрасни изживявания в почивните дни в компанията на жени ,алкохол ,приятели ,семейство.... Аз си гледам футбол ,nat. geog. ,discovery и всичко свързано с природата и програми развиващи интелекта а не даващи упадъка на нацията и света......
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Телевизора е Сони . Само че този на номер 21 едва ли в *** ще пристигне на цена под 12 000 лева Нали живеем в тъпанаристан Споко цените падат като луди дисплейните резолюции и качество расте Картината на това сони на 21 поста е мечта за всеки Българин А цената е без кментар само изчакайте да водите модела в България
22
2
 
8
 
! Отговори
сони преди 12 години
Някой спомена Самсунг8000-супер са, но в Сащ 42 инча струва с 1000 лева по-евтино от България! Наште гадини са позинали даге! Като сравним и заплатите...
21
2
 
20
 
! Отговори
Гошко преди 12 години
Пазаът в днешни дни е много динамичен, а клиентите са все по взискателни и информирани. Свършиха времената "Оооо, щом е Сони взимам го, това е най доброто!" "Сони лежат на стари лаври, освен това техните вътрешно вирмени стандарти (на карти памет, конектори, формати на запис и т.н.),като искаха да накарат хората да позлзват само техни продукти се обърнаха срещу тях. Клиентите искат съвместимост и функционалност. Затова сега дишат праха на "Самсунг", размазаха ги с модели телефони, телевизори...