Sony потъва и през третото тримесечие

Компанията отчита загуба от почти 252 млн. евро
Обновена: 2 ное 2011 11:34 | 2 ное 2011 11:33,
23
Sony потъва и през третото тримесечие
Снимка: Reuters
Sony отчита загуба от почти 252 млн. евро за третото тримесечие, причината са слабите резултати са илната йена и слабите продажби на телевизори с плосък екран.
 
Концернът понижи също така и очакванията си за финансовата година. Сега Sony очаква да остане в зоната на загубите до март 2012 г., предава Ройтерс. Преди това компанията се надяваше да се възстанови от загубите още до края на тази година.
 
Оперативната печалба ще бъде с 90% по-ниска от досега очакваната, заяви производителят на игралните конзоли PlayStation и на телевизорите от серията Bravia при представянето на резултатите за тримесечието. Наводненията в
 
Тайланд са се отразили на производството на камери на компанията, която трябва да се бори и с покачилия се курс на йената и слабите продажби на телевизори.
 
Някога символ на японската високотехнологична мощ, днес Sony се опитва да се пребори с хитовите устройства и „умните телевизори“ на Samsung Electronics и доминирания от Apple пазар на смартфони.
 
Компанията е допълнение към дългия списък с японски фирми, които отчетоха слаби резултати през последното тримесечие заради силната йена, наводненията в Тайланд и слабите пазари в САЩ и Европа. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
2
 
! Отговори
СОНИ преди 12 години
СОНИ са най-добрите сред шир потребата - а разни там сам сунг и темп подобни са тотални *** !!!
22
3
 
2
 
! Отговори
До НСС и други преди 12 години
2 поредни години най-добър телевизор от висок клас са съответно SONY BRAVIA HX900 и SONY BRAVIA HX920. Но естествено вие нямате и няма и да имате пари да си ги купите, тъй че се радвайте на евтини самсунгчета и елджита, карайте си 20 годишните трошки и не берете грижа за компания, чиито приходи за 1.7 пъти по-големи от БВП-то ни.
21
0
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 12 години
И в къщи всичко е SAMSUNG и мога да кажа ,че са са в голямата четворка заедно със Sony,Panassonic и LG
20
0
 
6
 
! Отговори
Мариян преди 12 години
Ники ,като си толкова глупав ,защо пишеш глупости бе!!При мен всичко е Samsung и работи безотказно!!А за Galaxy S2 нямам думи!Така че,недей с твоите *** изказвания да се показваш колко си глупав!!Ходи си на село да копаеш царевица!!!
19
3
 
0
 
! Отговори
az преди 12 години
Потвърждавам за Самсунг - едно време се правеха от жълтурчетата и бяха супер добри .В момент завода им е в Европа ( не съм сигурен дали румъния или словения ) и всичко дето се прави е с доста дефекти - - я си изкара гаранцията я не
18
6
 
5
 
! Отговори
niki преди 12 години
не се лъжете!! САМСУНГ са абсолютни ***!! не ги купувайте!! в къщи имам един телевизор-***, ДВД кино, фотоапарат и 2 GSM-а и всички са на САМСУНГ !! за бога българи не ги купувайте!! самия аз за жалост късно го разбрах!!
17
1
 
9
 
! Отговори
НСС преди 12 години
Не мислих да се намесвам, но като видях възхвала на Sony Bravia избликна в мен желание за интимно споделяне! На Sony Bravia само името им високопарно, но като функции сравнено с SAMUSUNG или LG издишат 90%. В момента най-добре работещата система за DLNA е на SAMSUNG. Sony и да тича не може да ги догони, назад са поне 3 години. В момента най-добър DLNA сървър за LAN е на SAMSUNG PC Share manager. Споменавам тези функции, защото филмите масово вече се гледат така, когато са off-line.
16
0
 
5
 
! Отговори
Illiantk преди 12 години
За незнаещите Sony и Samsung имат обща фабрика за производство на ЛСД дисплеи от 10 години на сам.Разликата е после в надграждането тъй като дисплея е само базата (основата) така че.колкото до кометара на 13 така е стартите телевизори са страшно здрави.за много вас незнаете че има вид картелно споразумение да не се произвеждат толкова "здрави" телевизори както едно време тъй като помислете сами ако не се купуват тв 20 години какво ще стане с индустрията а 85% от днешното производство е в китай.
15
0
 
6
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
"и доминирания от Apple пазар на смартфони."Изоставате с информацията ДНЕС.БГ, а пък акъл давате! На този пазар Самсунг вече отнесе Епъл !Искате ли линкове или сами ще се оправите?
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самсунг и LG са си ширпотреба за бедният български народ...Който уважава себе си и може да си го позволи си купува Sony Bravia, това са фактите! Все едно да твърдите, че Опел са по-добри автомобили от Порше, защото Опел продават повече!
13
0
 
6
 
! Отговори
Гошко преди 12 години
Японските телевизорите от преди 20 и повече години, нямат нищо общо със сегашните освен марката. Мой познат има телевизор "Панасоник", купен от "Кореком" на времето. Този телевизор е още в тях и гледат телевизия на него. Преди години му сложиха по голям тунер(стария беше с 20 канала), та ми казаха как, като го отворил техника направо ахнал, как всичко било прилежно и качествено изработено.
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
9-ti, ми понеже ползваш Сони отпреди 20 години затова си така заблуден...А и не само ти както изглежда.
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм фен на SONY, макар че телевизора ми работи 12 години, монитора 7 години.
10
4
 
10
 
! Отговори
prepatil преди 12 години
мога единствено да кажа това, какво ми отговориха когато през първата година от гаранцията на лаптопа ми Сони Вайо, се появиха бели петна по дисплея... било от неправилна експоатация и те не го били продали с такива петна, а да и гаранцията не важала, ако съм искал можели да направят диагностика за 100 евро... моето решение е НИКОГА ПОВЕЧЕ СОНИ!!! с такова отношение ...такива финансови резултати !
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам телевизор Сони, който работи почти непрекъснато вече 20та година...Няма по-здрава техника!!!
8
5
 
12
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
SONY е еталон за качество и само човек,които не е ползвал продукти на марката може да говори глупости.Продуктите ,които съм ползвал работят безотказно 20 и повече години без никакви поправки.Напоследък все повече хора купуват ефтиното и за това SONY имат малко продажби.Само дето ефтиното излиза скъпо понякога.Хубавите неща струват пари навсякъде по света останалото е компромис
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
sony odavna sa zad starata slava be6e tia koreicite gi izduxaxa s LG i samsung
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
юто това си беше ясно още преди 5-6 години...С тяхната "затворена" политика на абсолютно всичките им ***, рано или късно горят...Сони VAIO примерно е за супер прости гадулки или за моладжийки. Подръжката им е трагична и изобщо...
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...причината са слабите резултати са илната..."Хора това не е за първи път. Има спел чек. Ползвайте го. Не знам, за мен това граничи с ултимативна глупост.
4
0
 
13
 
! Отговори
......... преди 12 години
Проблема на СОНИ са високите цени и не само. Но да се оправят , те си направиха това. Вместо да забият в земята Самсунг още от самото начало те решиха да пускат на пазара разни устройства които не могат да се конкурират по показатели, за да има какво да пуснат след няколко месеца пак. Никога няма да направят нещо изпипано до край , което да мачка всичко на пазара.