Samsung остава плътно по петите на Apple

Корейците отчитат $5 млрд. печалба за първото тримесечие
6 апр 2012 11:45, Бойчо Попов
87
Samsung остава плътно по петите на Apple
Централана на Samsung Electronics в Сеул. Снимка: Reuters

Корейският технологичен концерн Samsung остава по петите на най-големия си конкурент Apple. Благодарение на бума на смартфони и таблети южнокорейският производител отчете през първото тримесечие рекордна печалба от 5,15 млрд. долара, предаде Ройтерс.

Оперативната печалба от 5,8 млрд. вона е доста над очакванията на анализаторите и доста над предходното тримесечие, съобщи компанията в петък. Приходите пък достигат 40 млрд. долара.

Още по темата

По оценки на анализаторите Samsung е продал през изминалото тримесечие около 44 млн. смартфона, което е с една четвърт над иначе силното заради Коледните празници четвърто тримесечие. Пълния отчет компанията ще представи на 27-и април.

Експерти оцениха резултатите като изненада и обясняват високата печалба с високия марж преди всичко в бизнеса със скъпи устройства като фоблета Galaxy Note, който се продава от октомври и е на половина по-малък от iPad на Apple.

„Оценяваме, че печалбата в бизнеса с телефони надминава 20%“, казва Чой До Йон от LIG Investment & Securities. „Това е спиращ дъха резултат и ни кара да се надяваме на по-високи продажби и през идните тримесечия“.

Въпреки това обаче акциите на Samsung в началото на сесията в Сеул спаднаха леко с 0,3%. С пазарна капитализация от 191 млрд. долара обаче Samsung е най-скъпият технологичен концерн в Азия.

Apple е три пъти по-скъп – около 582 млрд. долара. Samsung обаче успя да увеличи пазарния си дял на пазара на смартфони от три процента преди две години на над 20 на сто.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Samsungпазар на таблети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Компания която за две години си увеличава пазарния дял от 3 на 20 % и то срещу *** фирма като ябълката разчитаща на *** заомбирани наблюдатели и измислени патентни войни, включително и с фълшиви снимки си е нещо достойно за уважение.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наблюдател,виж фактите, ако не вярваш провери ги в страниците на Самсунг, ако не разбираш английски, повери в гугъл страниците написани на български. ФАКТ 1:"Apple е вторият най-голям клиент на Samsung след Sony " Факт 2 :"Дисплеите за всички мобилни устройства на корпорацията от Купертино се произвеждат основно от южнокорейски компании като Samsung и LG Electronics. "ФАКТ 3: Samsung ще прави екраните на новия iPad, след като LG и Sharp не покрили изискваниятаЦитирам статията, защото ще ми изтрият линка тя е от преди 20 дни ако не вярваш копни заглавието и го провери в Гугъл ще ти излезе статията, ето ти и статията: Samsung и Apple може да си имат закачка в съдилищата по целия свят, но стигне ли се до сериозен бизнес двете компании изглежда знаят как да се държат професионално и по-скоро да следват интересите си. След като LG и Sharp не са покрили изискванията за качество на Apple, южнокорейците от Samsung се оказват единственият доставчик на дисплеите за новия iPad, който излиза на пазара този петък. Спецификациите на дисплея при новия iPad са много претенциозни що се отнася до високата резолюция, казва анализатор от IHS iSuppli. Постигането на толкова висока резолюция без компромис с консумацията на енергия и яркостта и покриването на стандартите за качество на Apple изглежда е било предизвикателство за LG Display и Sharp. Все пак анализаторите очакват двете отхвърлени засега компании да започнат да доставят панели за дисплеите на новия iPad на по-късен етап, вероятно от следващия месец. И имайки предвид влошените от доста време насам отношения между Apple и Samsung, за американците ще е добре да имат и друг доставчик. Ей така, за всеки случай. Толкова по въпроса наблюдателю, ти си гол и бос ***, който няма елементарни познания, но пък обича да философства, точно това е таргета на Ябълката дървените философи. Защото умен човек, няма да даде двойно повече пари за корейски телефон само с една фалшива американска емблема
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля,че на теб някой трябва да ти помогне да слезеш от каручката на парвенющината .
23
1
 
3
 
! Отговори
НаблюдатЕЛЕН преди 12 години
Не знам на кой слагаш плюсчета,но трябва да си много тесногръд, за да твърдиш,че Айфона е по-добър, при положение,че е чист Самсунг. Ти самия признаваш,че в Айфон паметта примерно е Тошиба или Самсунг.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я Айфон феновете да сравнят характеристиките на HTC One X с тези на iphone 4S. някъде около три пъти по-мощни от тези на Ябълката. Тряя да си много *** че да дадеш повече пари, за три пъти по-слаб смартфон. Представяте ли си ако излезе реклама, която да покаже че в действителност параметрите на Айфон, са в пъти по-слаби от тези на конкурентите му, на всичкото отгоре, елементите от които е направен са произведени от конкурентите му. Тоест Айфон е корейски телефон стара технология на тройна цена.
21
2
 
8
 
! Отговори
Нокия/Никоя/ преди 12 години
Аааахахахаха, НаблюдатеЕЕ си пуска 50 плюсчета, и праска 50 минусчета на хората,които му казват истината,че Айфон е по-слаб телефон от супер-модерния Самсунг. Да говорим ли колко е надценен Айфон? Айде праскай още 50 минусчета сега да станеш още по-смешен в омразата си към Самсунг, за това,че продават по-добри телефони на по-добра цена. Гадно е да си се прекарал с надценена тояга,ясно защо те е яд.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наблюдателя да разгледа телефоните на конкуренцията. Много бързо ще открие, че Айфон е с най-слабите показатели на пазара, най-трошлив и крехък на удар. Даже ако го сравни с модела на LG Optimus 4X HD P880 и може да си помисли, че Айфон с най-новия си модел от преди няколко месеца iphone 4S се подиграва на клиентите си. Бил телефон за богати? Все едно някой Богат да кара кола 70к.с. а да го изпреварват бедняците с коли с по 200к.с. няма такъв филм в реалноста обаче.
19
0
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
Съдейки по това колко си неграмотен силно бих се изненадал, ако не използваше iPhone.
18
23
 
6
 
! Отговори
До наблюдателя преди 12 години
Абе наблюдателе, нали стана ясно че си ***, какво се напъваш още? Кой прави дисплея на Айфон? Самсунг и Ел.Джи. кой прави паметта за Айфона? Естествено Самсунг, кой им прави процесора на Айфон? Естествено Самсунг, запитал ли си се защо Самсунг прави по-слаби процесори за Айфон и по-мощни за своите телефони? Естествено, за да изглежда Айфона като спъната каруца пред корейските смартфони. Не знам къде си видял по-бърз Айфон, явно си единстевния защото в Ютуб всичките клипчета показват обратното.
17
0
 
6
 
! Отговори
Мур преди 12 години
*** купувате iphoni за 1300-1400 лева с месечен план от 50 лева в Америка и другите нормални държани, операторите дават Iphone за 300$ с 50 лева такса.Пълнете джобовете на тукашните оператори *** такива ***.Ако имаш iphone 4 и искаш да го смениш с iphone 4S ти струва само 50$ upgrade-а а тук трябва да се изръсите с още 1300 лева.Чалга мисленето ви ме удивлява....
16
1
 
4
 
! Отговори
СтиФ Джоб преди 12 години
Iphone is overpriced crap !
15
13
 
0
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
От Гоце Делчев съм но,карам жип,ти на дали можеш да се похвалиш с такова нещо? И айфона струва 1300 лева *** и после си даржи цената дългу,а не,като пласмасовите самсуняци. Абе какво обеснявам на разни бедняци,гроздето е кисело както му се вика!
14
3
 
14
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Айде бе,дисплея се прави от Самсунг? Да провериш пак освен?
13
57
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха ха Айфона бил за богати ха ха хааа. Айфона е стар модел Самсунг на двойна цена за балъци. неоспорим ФАКТ. Процесор, дисплей,памет основните компоненти на Айфон се произвеждат от Самсунг. За това и моделите на Айфон излизат една година след моделите на Самсунг и то с по-слаби характеристики, защото Самсунг им продава старите си технологии, дори новата Ретина дисплей на най-новия Айпед, пак се прави от Самсунг.Айфона е за балъци а не за богати. А За богатите има Верту с цени от 3000-60000лв.
12
0
 
0
 
! Отговори
jon преди 12 години
ta i nie dasi kupime
11
0
 
1
 
! Отговори
jon преди 12 години
pusnete gi malko po eftino de ne po 500 $
10
13
 
43
 
! Отговори
до 17тия смотаняк преди 12 години
Галакси Ноут,не е телефон,а лопата баце! Ако та видя да си го слагаш това на ухото ща се попикая от смях хахахах! Нищо не може да се мери с айфона,и той е ,само за богати като мен а не за смотани селски бекове като тебе!
9
10
 
1
 
! Отговори
до 13тия глупак преди 12 години
Това са дребни технически детайли лольо,айфона е много по-добър като цяло! Ама не е за завиждащи бедняци все пак!
8
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вечно да си вториии :) Айфон няма конкуренция дриплювци балкански!
7
2
 
7
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
ябълките изгниха отдавна епъл не е вадил нов модел от 2 години.... азиятците ги отвяха аз имам htc one x и съм много доволен.... гнилите ябълки не ми ги хвалете изобщо, бъдещрто е на адроид