Apple с нови претенции към Samsung за над $700 млн.

Компанията иска постоянна забрана за продажба на продуктите на Samsung
22 сеп 2012 17:36,
191
Apple с нови претенции към Samsung за над $700 млн.
Снимка: Reuters

Apple е поискала от съда постоянна забрана за продажбата на продуктите на Samsung, за които твърди, че са нарушили нейни патенти, и претендира за нови компенсации в размер на 707 млн. долара, в допълнение към глобата от 1 млрд. долара, която съдът постанови миналия месец, съобщава Ройтерс.

Двата водещи производителя на смартфони са в патентна битка в десет държави на фона на съперничеството им за лидерското място на този бързо растящ пазар.

През второто тримесечие корейската фирма достави над 50 млн. смартфона – близо двойно повече от 26-те милиона iPhone на Apple. Двете компании увеличават разходите си за реклама, за да подкрепят последните си продукти преди сезона на покупките в края на годината.

Apple постигна правна победа в края на август, когато американски съд обяви, че корейската компания е копирала ключови характеристики на iPhone и постанови Samsung да изплати на американската компания 1,05 млрд. долара.

В новото си искане Apple настоява за допълнителни компенсации заради нарушени патенти относно дизайн (400 млн. долара), практичност (135 млн.), непокрити от първото решение на съда щети (121 млн.) и щети, претърпени преди периода, разгледан от съда (50 млн.)

От Apple настояват забраната за продажба на продукти на Samsung да включва всички продукти с характеристики, които са само привидно различни от тези на продуктите, за които вече бе установено, че нарушават нейни патенти. Това може да доведе до забрана за продажби и на новия смартфон на Samsung - Galaxy S III.

В заявление до щатския съд от Samsung искат насрочване на нов процес, който ще осигури достатъчно време и безпристрастно отношение към двете страни.

„Ограниченията откъм време, свидетели и изложения бяха безпрецедентни за патентен процес с такава сложност и мащаб, и не ни позволиха да се защитим подобаващо срещу многобройните претенции на Apple."

В отделно изявление от Samsung се оплакват от факта, че патентите разпореждания се отнасят и до формата на продуктите, а не само до технологията им.

”Жалко е, че патентното право може да бъде манипулирано, за да даде на една компания монопол върху правоъгълна форма със заоблени краища – нещо, което е развивано непрекъснато от Samsumg и други компании.”

Още новини за технологии четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: Samsungappleпатент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
2
 
! Отговори
Мъничка корейка преди 11 години
продължение- и инвестира 3 милиарда долара за промишлен шпионаж, и разработки на собствен клонинг на ios, нарече го Android и каза на хората, че е безплатна платформа, да безплатен обяд обаче няма както знаем и другите производители на телефони започнаха да правят устройства на тази алтернативна платформа която в сърцето си е откраднат ios. Всъщност Appleникога не са имали против другите производители да правят Android базирани телефони но е редно когато ползват тяхна технология да си плащат пат
97
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какви са фактите, че последния модел на ябълката е с две класи зад последния модел на Самсунг и то пуснат месеци след техния. Какви са фактите в последния модел на айсифон няма нищо ама нищо ново и иновативно, а в последния модел на самсунг иновациите са десетки. Какви са фактите самсунг бачкат и дърпат прогреса, като айсифона се съобразява с тях. А айсифона нищо не произвеждат и се наакват като чуят самсунг и от няма къде, ги атакуват в хамериканския съд.Смяяяяххх смяххх и съажеление
96
1
 
4
 
! Отговори
до мъничка корейка преди 11 години
"хората естествено полудяха по Apple"тези дето полудяха по айфона не са други , а смотаните бавномислещи хамериканци и бг последователите им!!!
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
айфон е като сифон, няма разлика и при двете все *** ходят!!!
94
4
 
4
 
! Отговори
Mъничка корейка преди 11 години
продължение - И какви са фактите, Apple са компанията създала съвременния смарт фон такъв какъвто го познаваме, като единствени се усмелиха да инвестират и да създадат собствен софтуерза собственото си мобилно устройство, който беше и все още е на светлинни годени пред всички останали и хората естествено полудяха по Apple защото амо те предложиха на света нещо наистина добро и революционно. Какво последва, конкуренцията от Google видя огромния потенциал на този пазар и продължам нагоре....
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Епъл ще искат пари от александър бел (изобретателя на телефона), защото те са патентовали откритието му :)
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 107 abe имаш ли представа колко години преди гнилата ябълка имаше ПДА устройства, коя година имаше палм ос и кой ги е изобретил :). Не зомбиран ***, епъл не са открили смартфона, всъшност епъл нищо не са открили освен как да зомбират хората с вакум между ушите.
91
2
 
2
 
! Отговори
Мъничка корейка преди 11 години
Продължение - смартфоните ползваха Windows mobile поради липса на друг производител на такъв софтуер и употребата на смартфони беше много нишова, защото един смартфон тогава струваше около 1400лв. и беше с твърда клавиатура, тегло около 200гр. и дебел като тухла, а да работиш на Windows mobile си беше чиста проба мъчение, повярвай аз тогава имах Fujtsu-SiemensPoketLoox, което се считаше за голямата работа, и като показаха iPhone си купих 2 един за мен и един за брат ми, още си го ползвам :- )
90
0
 
2
 
! Отговори
една преди 11 години
До 106 - първия ми мобилен телефон през 1999 беше Нокиа.После смених Моторола,пак Нокиа и други подобни, докато не се спрях на Самсунг през 2002. И повече не помислих за друга марка. За комплексарщина можеш да говориш в България, където не всички, но немалка част са готови на какви ли не лишения, само и само, да си го купят. Убедих се сама. Купуването на смартфон тук, където живея, е като да си купиш обувки. За тукашните условия, това е вече необходимост. За Горно нанадолнище е комплексарщина.
89
3
 
1
 
! Отговори
Мъничка корейка преди 11 години
До ss Ей пич ти ми правиш добро впечатление защото се опитваш да мислиш, което е добър знак за любител на азиатците може и още да не си зомбиран:-). Я сега помисли два три слоя по-дълбоко и си спомни от коя година Apple са на пазара за мобилни телефони, ще те улесня от 2007г. когато представиха оригиналния iPhone, кажи ми сега преди iPhone спомняш ли си как изглеждаха смартфоните и колко струваха устройствата, а също колко се плащаше за минута разговор, отново ще те улесня, смарт фоните ползваха
88
1
 
3
 
! Отговори
една преди 11 години
До 93 - ми надявам се да го забранят. Нещастници. Никога не бих си купила Ай фон или който и да е продукт на Еппъл. Виждат, че Самсунг добива много повече популярност и поне аз, имам доста колеги и приятели, които смениха ай фона със Самсунг. Самата аз съм със смартфон на Самсунг и се чувствам отлично с него. Типично за всичко американско-борят се да завладеят света по всякакъв възможен начин. Но няма да стане.
87
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 11 години
закривай Епъла
86
0
 
3
 
! Отговори
ss преди 11 години
Ако познаваш историята ще знаеш и бъдещето..!Пословица която важи и тук.Справка- IBM, Microsoft, Intel, AMD, Oracle, Apple, HP,paq и т.н.По-силният побеждава!Не по-добрият, по-силният!! Затова не трябва да се допуска да има много силни!Конкуренцията е основен двигател на прогреса.Благодаря на Самсунг ,че диша във врата на ябълката иначе щяхте да плащате (който може да си го позволи) още по 1645$ за нещо дето струва 200$.Щяхте да говорите по 5лв/мин през бълг. GSM оператори.Показателен е факта ,че адвокатите се използват като оръжие което ясно говори ,че качествата на новата петица не могат да устоят на конкуренцията.Но за да запази Епъл (временно) ненормалната си печалба всеки с Айфон ще е платил 60$ на адвокатите чиято работа е задушаване на Самсунг и др. и в следствие спиране на развитието на технологиите.Интересно как никой не вижда ,че това е същото като споровете за авторските права и АСТА.Някой да е видял нещо добро от спазването им освен тлъстите продуценти и адвокати.Към БГ. Внимавай човече с половите връзки.Заразите от Златка Интелекта са доживотни.Най-важното изобретение -стъпването на *** по пътя да стане човек е било направено в Африка.И всички произлизаме от "***". Бялата цивилизация нямаше да я има ако не е стъпила на изобретеното от азиатците. Ако имаш някакви познания припомни си преди 2, 3, 4000 г. къде са били европейците и какво са правили и изобретявали азиатците.За американците не говорим ,щото те са били още червени на цвят :). И въобще изказването е снобско ,расистко и "небяло" :-) глупаво.
85
8
 
2
 
! Отговори
Бай Чикибой преди 11 години
До Мъничка корейка ей сега ще видиш какво пенявене ще падне направо ще откачат корейските зомита. Айде чикиджии бегайте в някой порно сайт да биете *** тук не е за такива като вас.
84
9
 
2
 
! Отговори
Мъничка корейка преди 11 години
Много ми е интересно, защо зомбитата на Samsung се лепят като мухи на *** по новините за Apple и яко се пеняват. Като не ги интересуват продуктите на Apple, защо попиват всяка новина за iPhone и се тръшкат колко са им хубави корейските тояги в коментарите към новини за Apple? :-)))
83
11
 
2
 
! Отговори
Бай Чикибой преди 11 години
Хора в този сайт чикиджиите със Самсъгове направо се счупиха да се пенят, срещу Apple направо са зомбирани тези ***. Питам аз защо се лепите по новините за Apple като хиени на младо агнешко бе зомбита безмозъчни? Задавали ли сте си въпроса защо в сайтовете никой не публикува новини за Smsung така както го правят за Apple? Защото на новините за Samsung, никой не обръща внимание, просто защото не го заслужават. За *** като вас трябва специален сайт на име Самсунгаджийски оплувалник
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако Стив беше жив нямаше да се стигне до такива процеси. Тия след него упорито се преврщат в ***
81
2
 
2
 
! Отговори
Ранбо Кючуков преди 11 години
До БГТи си расиз бе, мочме.
80
9
 
4
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Всяко голямо откритие на тази Земя е измислено от белия човек. Единственото нещо, което могат да правят азиатците е всяко новооткрито нещо да го видоизменят и преправят малко и да го продават. После се оплакват, че ги съдят. Когато започнат да създават нещата от нула тогава да реват.
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
те сега да осъдят и нокия за технологията на снимане на ифон5, която е като на 808!!! как не ги е срам нокия 5 години да го правят, а то те сифона вече са го знаели.

Спонсорирани публикации