Samsung Galaxy Nexus отново по щандовете в САЩ

Вдигането на забраната ще има малък ефект върху пазара на смартфони
12 окт 2012 14:18, Бойчо Попов
62
Samsung Galaxy Nexus отново по щандовете в САЩ
Смартфонът отново ще може да се продава в САЩ. Снимка: Ройтерс

Apple претърпя ново поражение в патентната си война срещу Samsung, предаде Ройтерс. Американски апелативен съд в четвъртък вдигна временната забрана за продажбите на смартфона Samsung Galaxy Nexus в САЩ.

За производителя на iPhone и iPad това е поражение и стъпка назад в конкуренцията с постоянно набиращата популярност операционна система Android на Google, която работи на повечето устройства на Samsung.

По-низшата инстанция, която наложи забраната, е превишила правомощията си, се казва в уведомлението. Делото е изпратено обратно. Акциите на Apple приключиха сесията със спад от два процента.

Експерти обаче смятат, че вдигането на забраната върху продажбите ще има малък ефект върху пазара на смартфони. Nexus е по-стар модел на Samsung, който в момента разтърсва пазара с по-нови мобилни телефони и таблети. 

Американският професор по право Колийн Чин предполага, че решението ще направи по-трудно за компаниите в бъдеще да предизвикат предварителна забрана на продуктите на конкурента си. Тези предписания за много компании са от ключово значение за постигане на икономически ползи.

Samsung приветства решението на съда. "То потвърждава, че ролята на патентните закони е да пазят иновациите, а не да пречат необосновано на конкуренцията и така да ограничават избора на потребителите", се казва в изявлението на корейскиците за BBC.

През август Apple постигна сензационна победа в съда срещу Samsung. Съдебните заседатели решиха, след обсъждания в рамките на по-малко от три дни, че корейците са имитирали дизайна по ключови характеристики на хитовите iPhone и iPad. На Apple бе присъдено обезщетение от над 1 млрд. долара.

Битката между платформите на Google и Apple ще разтърси цялата технологична индустрия, заяви междувременно председателят на борда на Google Ерик Шмид в интервю за AllThingsD.

„Досега не сме били свидетели на битки между платформи с такъв мащаб. Предимствата са за потребителите. Цените падат рязко", казва Шмид.

По думите му обаче голямата конкуренция същевременно предизвика и сериозни проблеми за компаниите, а най-големият са постоянните патентни дела.

"Тези патентни войни са смъртоносни. Мисля, че това е лошо като цяло, лошо и за иновациите. Елиминира избора", казва Шмид. Той допълва, че има около 200 000 патента, които покриват софтуерната индустрия.

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
galaxy S II преди 11 години
какво да кажа повечето хора и познати имат телефони различни от продуктите на американците бях си взел айфон но поддяволите бях се прецакал тотално супер телефон но става ли въпрос за обмен на данни на други устройства освен техните ъпсурд за това евала за победата на самсунг
52
0
 
5
 
! Отговори
до фенчетата преди 11 години
Reuters reported that Apple Inc has lost its appeal against a ruling that cleared Samsung Electronics Co Ltd of copying its registered designs for tabletputers. Britain's Court of Appeal on October 18, 2012 upheld the country's High Court judgment that, despite some similarities, Samsung's Galaxy tablet did not infringe Apple's designs. The decision is valid throughout Europe and should prohibit further legal disputes between the twopanies over the design of tablets in the region.
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз имам възможност да работя и със епъл продукти и със такива които ползват андроид! От опит казвам че тези на епъл са много по удобни за работа и забавления. И двата продукта могат еднакви неща но тези на епъл са много по ( ще използвам чуждици) юзър френдли! Четох изказванията на някои андроид фенове тук по надолу и явно нямат опит с използването на епъл продукти, какви са тези доказателства които искат е много странно? Ами започнете да ползвате техни продукти и ще се убедите сами в това което ви обясняват потребителите на епъл. Извадете си главите изпод земята и ще разберете!
50
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ти 54 имаш ли факти, аргументи или доказателства или просто ще се впишеш в типажа описан по долу .
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 53. Ти си поредния малък хейтърски дундьо! Жалък си, нямаш мозък да видиш цялата картина, и завинаги ще си останеш такъв! И на всичкото отгоре това което казваш е лишено от логика и смисъл!
48
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива са айсифон феновете. Нямат факти, нямат аргументи, нямат доказателства, блеят като зомбирани овце срещу всеки които им покаже реалните факти доказващи как са се набутали с китайски телефон сапунерка на цената на два истински китайски телефона.
47
4
 
4
 
! Отговори
До 53 преди 11 години
Според това което си написал си правя изводите че си некомпетентен! Няма смисъл някои да ти обяснява каквотои да е било повече. Хвани се да четеш, да се интересуваш. Започни да водиш социален живот, срещаи се с хора. Погледни през прозореца и ще видиш че на вън е ден. Икъпи си и излез.... и не забравяй да си пуснеш Азис да си поразвъртиш онова дебело нещо в което ти е изтекъл мозъка и си си заврял главата (подсказвам ти - там където слънце не огрява). Хайде *** действаи ;)
46
6
 
0
 
! Отговори
продължение до 39 преди 11 години
Има мултитаскинг самоче и ти си некомпетентен и незнаеш как да го използваш. И за разлика от вашия при които телефона започва да забива при епъл това го няма. Заключената ОС може да се отключи по желание на потребителя. Конектора е с нормално USB там където трябва да се свърже с PC или универсалното зарядно за кола. За разлика от вашите устройства които след като ги купиш веднага трябва да ги донастройваш за да работят нормално тези на епъл не трябва!! Назаднали ще си останете
45
11
 
0
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
Тези неща които си изброил си ги правиш на copy & paste и ти си ги изцвъкваш навсякъде където празния ти поглед се насочи. Това се недостатъци на марката кояти ти ползваш, тоест сменяш си батерията защото не ти държи и ти трябват няколко други за да изкараш деня. Блутута работи само ти незнаеш това. Картите в България си работят само не ми казваи че много пътуваш по чужбината, че най вероятно си хвашташ маршрутката за да стигнеш до "градо" както ти му казваш.
44
9
 
0
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
Ти си цъкаш мнението навсякъде и то е copy/paste като продуктите на пройзводителя на когото ти си РОБ! А това че ти не можеш да направиш нито едно от нещата който изброяваш показва че си некомпетентен!
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TIi ne si vijdal iPad na jivo obache se izkazvash kakvo ne mu raboti.V teq Forumi vmesto da 4eta kompetentni mneniq za productite,4eta komentari ot maloumni.
42
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Конектора по компактен ли е от мини усб :). Оказва се, че конектора е направен за д аможе балъците да си купят нови кабели, зарядни докинг станции, само от епъл на цена като за епъл :)).Колко от хората които пишат в този форум, че всичко на новия айфон работи и няма проблем са го доксвали изобщо ? Май около нулата, което не пречи да пишат как добре и прекрасно работи, като типични зомбирани овце.По света галакси с 3 и айсифон са в един клас и като телефони и като цени, но не и като функции :).
41
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Самсунг не е телефон, а компания която произвежда много неща освен телефони, Вие *** зомбирани до припадък ябълчни фенове даже това ли не знаете ..
40
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
смърт за самсунг! най-гадният телефон на света !
39
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой от айсифон феновете прочете ли статията ..."По-низшата инстанция, която наложи забраната, е превишила правомощията си, се казва в уведомлението. "Това нещо говори ли ви лузъри ?"За производителя на iPhone и iPad това е поражение и стъпка назад в конкуренцията с постоянно набиращата популярност операционна система Android на Google, която работи на повечето устройства на Samsung."А това говори ли ви нещо ?Няма по комплексарски телефон от айсифона.
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Nz na Apple kakvo ne im raboti ,ama kato gledam na vas Mozacite vi 100% ne rabotqt
37
13
 
12
 
! Отговори
Мишо преди 11 години
Стига с този лаф за имитациите. Все едно да кажете, че автомобила ако не е Форд е менте, защото Форд първи е пуснал в масово производство автомобила. Мислете малко!! Идеите не могат и не бива да се патентоват. Те не са ничия собственост! Ако всички индустрии бяха обградени с такива измислени патенти както е мобилната щяхме да имаме само 1-2 марки автомобили, 1-2 марки произвеждащи мебели и т. н. Щяхме да имаме олигополни пазари във всички сектори и въответно дебели цени и липса на конкуренция.
36
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Балъци има още за Айфона но след като: картите не работят блутут не работи корпуса е от евтин материал и се драска има розов ореол на снимки на които има слънце екрана е с резолюция 1130 х 648 в 2012 няма NFC няма сменяема батерия със заключена ОС няма мултитаскинг няма нормален конектор Очаквам балъците купили Айфон да бъдат доста по малко, макар, че само балъците са повече от Китайците.
35
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това също е лъжа, пак те моля интересувай се кой първи използва сензорни дисплеи не не са епъл и не епъл не са измислили въздуха водата и правоъгълника :).Смешно е, че говориш за имитации на епъл при все, че се оказва, че имитациите са по добри от айсифона :).Никой не плюем просто е смешно да казваш, че си първи в нещо при положение, че не си първи. Или да твърдиш, че правиш най добрия продукт в света, а той да е придружен с купиша проблеми които други продукти от този клас нямат.
34
17
 
11
 
! Отговори
НБ преди 11 години
Аpрle са първите,които вкарват сензорния дисплей в телефон, преди това е имало сензорни дисплей ,които са се управлявали с Стилус /химикалка/. Технологията Горила глас се произвежда специално за тях, тъй като преди това никой не се е интересувал от нея. Ползвайте си имитацииките на Apple, и не плюйте.

Спонсорирани публикации