Капсулата на Союз свали трима космонавти на Земята

Котов, Рязански и Хопкинс работиха в орбита 165 денонощия
11 мар 2014 08:37,
18
Капсулата на Союз свали трима космонавти на Земята
Илюстрация: НАСА

Спускаемият апарат на пилотирания кораб Союз ТМА-10М с трима космонавти на борда се приземи в казахстанската степ, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки Центъра за управление на полетите.

Капсулата се е приземила в планирания район, на 147 км югоизточно от казахстанския град Джезказган.

Завърналите се на Земята космонавти - руснаците Олег Котов, Сергей Рязански и американецът Майкъл Хопкинс - работиха в орбита 165 денонощия.

Сега в Международната космическа станция остават руснакът Михаил Тюрин, японецът Коичи Ваката и американският астронавт Рик Мастракио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: МКСкосмонавтиСоюз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
11
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Искрено се радвам, когато чета за международното сътрудничество в космоса - това е нашето бъдеще. Повръща ми се от локални войни и конфликти - кога най-сетне човечеството ще поумнене. Кога световният финансов капитал ще престане с тази алчност и мръсни сделки. Нима наистина нямаме друг път напред ?
12
4
 
16
 
! Отговори
Уверен преди 10 години
БРАВО, братушки! Русия винаги е била водеща в космическите изследвания. В истинските изследвания. А не като съчиненото кацане на Луната от САЩ.
11
2
 
10
 
! Отговори
До1 преди 10 години
Тъпо парче си ти, пъпчивко!!
10
2
 
11
 
! Отговори
ДО 1 преди 10 години
Да уточня Американците печатат долари Китайците правят телевизори и компютри Руснаците продават нефт газ за напечатаните долари и още правят ракети и военна техника Изводите си правете сами!
9
12
 
27
 
! Отговори
Непукист преди 10 години
Особено за космическа и военна техника руснаците са номер 1...това е неоспорим факт.Американците винаги са догонвали руснаците в тези две области .Но и срещу тях да бягат пак не могат ги стигна
8
3
 
21
 
! Отговори
примирен преди 10 години
Навъдили са се едни мутанти, които не различават и най-дебелата ирония, каквато е коментар 1. Отначало изтръпвах като се натъкнех на такива, но вече претръпнах. Обаче, хуморът, иронията са едни от качествата, които ни правят хора. Очевидно обществото се дехуманизира главоломно и дълбоко. Имам чувството, че все повече заживявам на някаква планета на маймуните.
7
3
 
18
 
! Отговори
Обама преди 10 години
Сега янките ще видят отново космоса през крив макарон!
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Vie nali razbirate che v nauchnia sviat na nikoi ne mu puka dali e rusko ili amerikansko ? Samo vie shmatki go pravite na golemia vypros :D
5
5
 
14
 
! Отговори
do 5 преди 10 години
ти не си ич ***! Българин роден в Америка! ахахахВикаш не е от индианските племена обитаващи северна Америка. Щом е за науката хората трябва да работят заедно. Само не мога да разбера каква е новина тук?
4
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На хамериканците им дай да правят само оръжия. Дори компютъра е създаден от българин роден в Америка.
3
5
 
28
 
! Отговори
Илиан И. преди 10 години
До 1Великите САЩ ненадминати във всяка една област летят с руски двигатели и апарати, това може да е само долна провокация и дезинформация. Предполагам, че зад това стоят илюминатите, луминисцентите, масоните и прочее дюлгеро-хамалски подривни елементи и организации :)
2
1
 
26
 
! Отговори
Щерев преди 10 години
Къде са Германия, Англия, Франция ..........България, бе аркадаш?
1
73
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е лъжа, руснаците не могат да правят нищо друго освен водка. Някой да е виждал руски телевизор или компютър ? Русия не може да прави космически апарати, само Америка може