Apple купува Beats Electronics за $3,2 млрд.

Това може да е най-сериозната инвестиция на производителя на iPhone в друга компания
9 май 2014 12:11, Бойчо Попов
13
Apple купува Beats Electronics за $3,2 млрд.
източник: Reuters

Американският технологичен концерн Apple е напът да сложи ръка над музикалната компания Beats Electronics, популярна със своите слушалки, а отскоро и с услуга за аудио стрийминг.

Сделката ще бъде на стойност 3,2 милиарда, като по този начин ще е най-сериозната инвестиция на производителя на iPhone в придобиването на друга компания досега, съобщава Bloomberg.

Основаната от Джими Йовин и рапъра Dr. Dre и базирана в Санта Моника, Калифорния, музикална компания представлява интерес за Apple, тъй като продажбите на отделни парчета през iTunes започнаха да се свиват, а интересът на потребителите се ориентира към услуги за поточно слушане на музика, каквито са Spotify, Pandora и Beats Music.

За 10 долара на месец потребителите на Beats имат неограничен достъп до музиката в каталога чрез смартфон, таблет или уеб браузър.

Сделката би трябвало да бъде обявена през следващата седмица, пише агенцията.

Припомняме, че преди няколко години HTC придоби 50,1% дял от Beats Electronics за около 300 млн. долара и в продължение на години предлагаше тяхната аудиотехнология за подсилване на звука в смартфоните си. Компанията от Азия дори предлагаше комплекти с модели слушалки на бранда.

Партньорството обаче не се разви добре и наскоро Beats откупи обратно дела си. Beats откупи половината от дела си за 150 милиона долара, а по-късно HTC получи 265 милиона долара за остатъка.

Oще новини от технологичния сектор четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: AppleBeats Electronics
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Аудио преди 10 години
Какво значение има формата и цвета на слушалките??? С формата и цветовете ли слушаш музиката????След тези на SONY, Beats са най-добрите....може да ти изпада ушната кал от тях,такъв бас вадят
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-тъпите слушалки създавани някога.Ужасни форми и пошли цветове
10
4
 
4
 
! Отговори
казанова преди 10 години
оригининалните слушалки са произведени в САЩ,а не в Китай това е 100% сигурно...
9
1
 
1
 
! Отговори
Badi преди 10 години
Интересно решение всички които имат телефон ябълка или плайър са с такива слушалки може да пуснат някви пакети с промоцйи за промитите мозъци, аз за сега предпочитам да си слушам на пайнерите на мойто андроид у-во.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Китайски реплики? Ти се ***: те оригиналните beat са китайски, други няма. Най-големите ментета слушалки които човек може да си купи.
7
4
 
7
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Има китайски реплики, които са абсолютно 1 към 1 и струват 1/3 от цената на оригиналните. Разбира се не всички са така, трябва да попаднеш на точния продавач.Взимал съм до сега стария Tour модел, стария модел на Studio и новите Tour. Лично съм ги сравнявал с оригиналните в магазина и разликата е нулева. И от към аудио и от към визия. Даже кутията и всичко в нея е 1 към 1. Квото и да си говорим, слушалките са със красив дизайн и вадят сравнително добър звук. Просто са скъпи и за тва има хейтъри.
6
7
 
10
 
! Отговори
дгд преди 10 години
Абе,бастуни ! Някой от вас имал ли е такива слушалки,та дрънкате толкова против ? Паляци...
5
3
 
12
 
! Отговори
Absurde преди 10 години
3.2 милярда за кво бе за слушалки с качеството на такива от 20лв а струват 200лв и нагоре. Явно услугата им за online музика се е разстрастнала и от Apple искат част от пая. Все пак Spotify доста им удари бизнеса с едно долоравите mp3ки....
4
7
 
4
 
! Отговори
martony преди 10 години
Явно сте попадали на ментета. Слушалките им са с много голям честотен диапазон и имат много чисти среди и високи. За ниските е ясно, че не е проблем и за ментаците по 2-3 лева, въпреки това баса на B Dre е много по-различен, като наблюдавам при тапите им някакъв мид бас боост. Предполагам че са го са го постигнали с карбонова мембрана, тъй като именно това изстреля JBL на върха преди десетина години.
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фен съм на Епъл, но е факт, че слушалките на Beats са ужасно долнопробни. Очевидно за Епъл, основния интерес са онлайн услугите им.
2
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако някои си мислят, че епъл е марка за балъци - е тия бийтс са 100 пъти по-зле, продуктите им са пълна трагедия, стойте далеч от *** им.
1
2
 
13
 
! Отговори
Merkel преди 10 години
Poneje nqmahte profesionalna snimka sprqhte nqkoi Teenager i mu snimahte slushalkite li? ... emi bravo :)