Това са те: Най-интересните джаджи на 2015 г.

Битката между гигантите продължава, но вече на много повече пазари
Обновена: 10 яну 2016 20:30 | 10 яну 2016 20:11, Елена Кирилова
5
Това са те: Най-интересните джаджи на 2015 г.
Снимка: Reuters

2015 г. вече е история, но вие все още може да видите кои бяха най-значимите събития и тенденции от политическия и икономически живот в България и по света през изминалите 12 месеца в специалната секция на Investor.bg "Икономиката през 2015 г."

Технологиите останаха една от топ темите, които следихме през 2015 г. Индустрията продължава да е една от най-интересните и бързо развиващите се в света. Битките между големите играчи на технологичния хоризонт продължиха, а благодарение на тази конкуренция и на възхода на иновациите станахме свидетели на куп нови и интересни продукти.

На пазара на смартфони основните играчи останаха Samsung, Apple, Lenovo, Huawei и Xiaomi.

Технологичните гиганти насочиха все повече усилия в един нов сегмент, който все още не е показал доколко ще бъде успешен - умните часовници. Там отново видяхме силна конкуренция между Apple и Samsung, макар че швейцарските производители на часовници също не скриха амбициите си в тази сфера.

Същевременно пазарът на компютри продължи да бележи спад, но това не попречи на компаниите да ни зарадват с някои заслужаващи вниманието модели.

Apple и Google пък разкриха амбициите си да навлязат в един напълно нов за тях пазар - този на автономните превозни средства. И докато Google вече прави тестове на своя самоуправляващ се автомобил, новините около Apple продължават да бъдат в сферата на слуховете. Въпреки това гигантите в производството на автомобили виждат в лидерите от Силициевата долина все по-голяма заплаха заради огромните ресурси, с които тези компании разполагат.

Какво още ни поднесе 2015 г. в света на технологиите и кои са най-интересните джаджи, които видяхме през тази година, можете да откриете в следващата галерия.

Още икономически и технологични новини четете в Investor.bg


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
SONY преди 5 години
До LGдали? :
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смартфоните са един чудесен начин да ви следят ежедневието. "Всичката" информация от интернет е вътре и човека вече толкова се е дигатализирал, че даже до тоалетната ходи с телефон. По подобие на "Пътеводител на галактическия стопаджия", "умните" телефони изместват електронните часовници.
2
1
 
9
 
! Отговори
Динку 74 офчар преди 5 години
LG са убави перални, а на мени, и телифизура ми е LG и дава мноу убавъ картнъ, чат пат и на уфсети им пускам анимациа да гледат малките увни оти не сакат да спат.
1
7
 
7
 
! Отговори
LG преди 5 години
е 1!!