Twitter ще стриймва видео от телевизия Bloomberg

Социалната мрежа скоро ще излъчва и баскетбол
14 юли 2016 09:37,
1
Twitter ще стриймва видео от телевизия Bloomberg
Снимка: Reuters, архив

Twitter и Bloomberg Media обявиха, че са сключили сделка за стрйминг на някои от предаванията на Bloomberg, както и за достъп до пазарните анализи на компанията.
 
Пълните условия на сделката не бяха обявени, но източник на TechCrunch споделя, че двете компании ще си делят приходите от рекламата. И от двете места отказват коментар.
 
Предаванията на бизнес телевизията, които ще бъдат стриймвани в социалната мрежа, са "Bloomberg West", в което се коментират технологични новини, "What'd You Miss", където се дава информация за финансовите пазари при затварянето на борсите в Щатите в края на деня, както и "With All Due Respect", в което водещите правят политически анализи.
 
"Партнирането с Bloomberg ще даде на потребителите в Twitter най-добрия начин да виждат как се движат финансовите пазари в реално време, както и да получат качествен коментар от водещите на бизнес телевизията", казва Антъни Ното, главен финансов директор на Twitter.
 
Партньорството с Bloomberg е едно от многото, които Twitter сключи в последните месеци по отношение на видео съдържанието си. Преди това компанията приключи сделка и с една от трите най-големи американски телевизии - CBS, чрез която ще стриймва политически дебати между републиканците и демократите за предстоящите в края на годината президентски избори в САЩ.
 
През април пък Twitter се разбра и с професионалната лига по американски футбол в САЩ да прави лайвстрийминг на някои от нейните състезания. Миналата седмица феновете на тениса можеха да гледат мачовете от Уимбълдън, което беше осигурено от един от водещите спортни сайтове в света - ESPN.
 
Към днешна дата микроблогинг платформата води разговори и с Националната баскетболна асоциация (NBA) отново за стриймване на видеа. Очевидно Twitter вижда доста голям потенциал във видеата в обозримо бъдеще и ще продължава да сключва още такива сделки. Ключовият въпрос е дали привлечените с тази нова услуга потребители няма да бъдат изгонени с поредните рекламни формати, с които все пак социалната мрежа трябва да се издържа, но това тепърва предстои да се види.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Bloombergtwitterстрийм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 7 години
Я стова тиамо ми опадаха пломбите искам инщар