Русия се въоръжава, пуска роботи на фронта от 2030-а

Свръхзвукови ракети също ще постъпят на въоръжение
21 юли 2017 08:37,
196
Русия се въоръжава, пуска роботи на фронта от 2030-а
Снимка: Reuters

Свръхзвукови ракети и роботи ще бъдат приети на въоръжение на руския флот след 2025 г., се казва в документа за държавната политика на Русия в областта на военноморската дейност до 2030 г., утвърден с указ на руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

Свръхзвуковите ракети и роботизираните апарати с различно предназначение, включително така наречените "автономни необитаеми подводни апарати", ще постъпят на въоръжение след 2030 година.

В същия документ се казва, че Русия смята стремежа на САЩ за господство в световния океан за заплаха за националната си сигурност.

"Съществуващите опасности и заплахи за сигурността на Руската федерация в световния океан се запазват и се появяват нови. Основна сред тях е стремежът на редица държави, преди всичко Съединените американски щати и техните съюзници към господство в световния океан, включително в Арктика, както и към постигане на смазващо превъзходство на своите военноморски сили", се казва в документа.

Като други заплахи за сигурността на Русия са посочени териториалните претенции на чужди държави към руски крайбрежни територии и прилежащите води. Заплаха за сигурността създава и увеличаването на броя на държавите, притежаващи мощни и боеспособни флоти, както и разпространението на оръжията за масово поразяване и ракетните технологии.

Друга заплаха произтича от стремежа на редица страни да ограничат достъпа на Русия до ресурсите на световния океан и излаза й към жизненоважните морски транспортни комуникации, както и от икономическия, политически, юридически и военен натиск над Русия, целящ да понижи ефективността на морската й дейност. Заплаха създава и отслабването на руския контрол над Северния морски път, чието използване от руския транспорт има исторически корени.

Москва се притеснява и от "увеличаването на мащабите на международния тероризъм, пиратството, бракониерството, незаконния морски превоз на оръжия, наркотични и психотропни вещества, както и на химически вещества и радиоактивни материали".

Притеснения предизвиква и "съществуването на огнища на въоръжени конфликти и ескалацията на такива конфликти на територии, имащи стратегическо значение за Русия и нейните съюзници, както и на територията на държави, имащи излаз към световния океан".

Концепцията на САЩ за "глобален удар" заплашва директно международната сигурност и сигурността на Русия, се подчертава в документа, озаглавен "Основи на държавната политика на Русия в областта на военноморската дейност до 2030 г.", като се отбелязва, че военноморските сили имат важно значение за изпълнението на тази концепция.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
9
 
15
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До nikiУмнико СССР/РФ е континентална държава до потоците а това са над 150 години експлоатация на сондажи, тръбопроводи и прочие никога не и се е налагало да полага тръби по дъното на морето. 150 години образно казано "изоставане" в технологиите не може да се навакса и за това си наеха специалисти които да им свършат работата.Всеки нормален мениджър навсякъде по света би направил същото.
119
16
 
19
 
! Отговори
niki преди 6 години
Щото руснаците нямат технологията за полагане на тръби, нито пък имат специализирания кораб.Единственото, което имат е пропагандна медийна машина, която бълва постоянно лъжи.
118
9
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До трола 130Понеже съм проверил мога да твърдя че при тях някои храни са по-скъпи от при нас, но не драстично и няма да умрат от глад.
117
4
 
14
 
! Отговори
До трола Боби преди 6 години
Троби, ти като проверяваш какво от това. Пак си пишеш бесмислици.Пак тролиш здраво. Днес изработи ли поне 2 лева?Затлъстяването на мозъка е нелечимо!
116
6
 
9
 
! Отговори
PLAZMA I JUPEL..... преди 6 години
RUSSIA+CHINA=GROBARITE NA NOVIAT SVETOVEN (MASONNO-SATANISTKI) RED !
115
15
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Бай Джони Леш 121Първото поколение ПТУРС които се управляват от човек оператор летят със скорост до 200м/с това са малко над 600км/ч Доказано е че ако самолет или боеприпас лети над 600км/ч човека просто не може да реагира за промени курса на самолета или боеприпаса. За системи летящи по-бързо трябва вече електроника да контролира полета или насочването.
114
15
 
12
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До wasЕхх пак пишеш без да си проверилИма както в Русия така и в България международни вериги продаващи храни и други стоки. Изтегли им интернет каталозите и си направи труда да им сравниш цените. А относно глада - за поредна година Русия е един най-големите производители и доставчици на Зърно в света. Няма да умрат от глад не се безпокой.
113
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
RUSSIA E UJAS ZA MASONSKIAT SATANIZAM.......
112
16
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 120Ех експерти Сравнявате две ИДЕОЛОГИИ дори може да се каже ИДЕОЛОГИИ В ТЕХНИКАТА Кузнецов може да се движи от Нефт през дизел през всяка течност горяща до Водка - за разлика от Супер корабите на запад които изискват само керосин и дизели то качествениФ-35 е правен въз основа на Ф-18 който е прекрасен ударен самолет но посредствен изтребител, А Су-35 в момента може да засече Ф-35 достатъчно далече или пусната ракета от Ф-35 със сигурност и това му е достатъчно.
111
14
 
18
 
! Отговори
was преди 6 години
Голи и гладни но въоръжени - девиза на тъ пи я руснак!
110
12
 
19
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Цялата статия визира някакво неопределено бъдеще..Демек-сега правим тесли и димящи гемии,ама един ден ще видите вие...***,*** че кога сте правили сами нещо по-сложно от гвоздеи??? Ако не са технологиите на запада още да триете две сухи клечки за да получите огън...
109
9
 
20
 
! Отговори
борш и квас преди 6 години
Хляб от най некачественото брашно за местното население + танкове, ракети. Яжте , другари.
108
2
 
13
 
! Отговори
Бай Джони Леш преди 6 години
Свръх звукови ракети?Че има ли ракети със скорост под 670км/ч.?
107
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименРуснаците са по-напред последните бойни кораби на САЩ и Великобритания са пълен провал , Ф-35 нищо не става от него.....................СУ-35 има шанс единствено при много близък бой, благодарение на своята маневреност и скорост. Само на близка дистанция може да засече невидимия за него F-35 с инфрачервени лъчи.. Само че F-35 вече ще е насочил ракетите.За корабите... Справка Адм. Кузнецов.
106
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дали ще я има Русия 2030 или какво по точно ще е останало от нея , да не само Подмосковието.
105
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
17 Банкя е само следствие от неразформироването на БСП . Ако беше разформирована БСП нямаше и Банкя да има.
104
8
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименВетерът дето вее българите на бел кон, не идва от БСП, а от Банкя с една магнолия в градината на една къща;))), която "етноса" всеки ден полива, за да е доволно "негово благородие".
103
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са по-напред последните бойни кораби на САЩ и Великобритания са пълен провал , Ф-35 нищо не става от него..-------------------хааххаахаххаахаххахахахахахаахахахпродължаваш с кремълските глупости
102
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
112 Отговорът е изключително *** , защото оставихме БСП да съществува а не я разформировахме заедно със всичкои последствия от това разформироване , всичко идва от този акт или по точно от това че не се случи . Ако се беше случило днес щяхме да сме по добре от Гърция както са вече 5 страни от бившия Соц.лагер
101
4
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Русия е държава от друга планета;))) При нас, директора на роботиката, акад. Руменин шъ прай с Боку Тиквата "магистрали на духа", само не е ясно, дали е имал впредвид магистрали или "магистралки с бело";)))