Русия се въоръжава, пуска роботи на фронта от 2030-а

Свръхзвукови ракети също ще постъпят на въоръжение
21 юли 2017 08:37,
196
Русия се въоръжава, пуска роботи на фронта от 2030-а
Снимка: Reuters

Свръхзвукови ракети и роботи ще бъдат приети на въоръжение на руския флот след 2025 г., се казва в документа за държавната политика на Русия в областта на военноморската дейност до 2030 г., утвърден с указ на руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

Свръхзвуковите ракети и роботизираните апарати с различно предназначение, включително така наречените "автономни необитаеми подводни апарати", ще постъпят на въоръжение след 2030 година.

В същия документ се казва, че Русия смята стремежа на САЩ за господство в световния океан за заплаха за националната си сигурност.

"Съществуващите опасности и заплахи за сигурността на Руската федерация в световния океан се запазват и се появяват нови. Основна сред тях е стремежът на редица държави, преди всичко Съединените американски щати и техните съюзници към господство в световния океан, включително в Арктика, както и към постигане на смазващо превъзходство на своите военноморски сили", се казва в документа.

Като други заплахи за сигурността на Русия са посочени териториалните претенции на чужди държави към руски крайбрежни територии и прилежащите води. Заплаха за сигурността създава и увеличаването на броя на държавите, притежаващи мощни и боеспособни флоти, както и разпространението на оръжията за масово поразяване и ракетните технологии.

Друга заплаха произтича от стремежа на редица страни да ограничат достъпа на Русия до ресурсите на световния океан и излаза й към жизненоважните морски транспортни комуникации, както и от икономическия, политически, юридически и военен натиск над Русия, целящ да понижи ефективността на морската й дейност. Заплаха създава и отслабването на руския контрол над Северния морски път, чието използване от руския транспорт има исторически корени.

Москва се притеснява и от "увеличаването на мащабите на международния тероризъм, пиратството, бракониерството, незаконния морски превоз на оръжия, наркотични и психотропни вещества, както и на химически вещества и радиоактивни материали".

Притеснения предизвиква и "съществуването на огнища на въоръжени конфликти и ескалацията на такива конфликти на територии, имащи стратегическо значение за Русия и нейните съюзници, както и на територията на държави, имащи излаз към световния океан".

Концепцията на САЩ за "глобален удар" заплашва директно международната сигурност и сигурността на Русия, се подчертава в документа, озаглавен "Основи на държавната политика на Русия в областта на военноморската дейност до 2030 г.", като се отбелязва, че военноморските сили имат важно значение за изпълнението на тази концепция.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен90 Затова имат,,хирезвукови,, пробиви ...квантови технологии ......ха ха !
79
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 87Смешник чети руски новини Руснаците вече имат автономни автубуси и автономни микробусу....не знам какво имат, обаче хората в дълбоката провинция, а и не само там - тънат в пълна мизерия, докато "малката мечка" вика на същите тия хорица: "денег, нет, но вы держитесь! всего хорошего!"
78
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България ........ демокрация .....кал до ушите и мизерия . И Северна Корея е преди нас ,не само Лесото,Уганда,Гана и Бурунди . .
77
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За ваше сведение в технологично отношение руснаците са по зле дори от бившите си колеги в БРИКС
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
87 Добре добре вервай си хахахаахахахахаххахххх ей нямат край тъпанарите
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като им зависне Уиндоус, какво става? :) Ходят да ги рестартират ръчно ли?
74
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен *** чети руски новини Руснаците вече имат автономни автубуси и автономни микробусу.. Ще ги видиш другата година Световното по Футбол..
73
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
84 Че кога е идвала заплаха от Запад , тя винаги си е била от изток
72
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
82 хахаахаххах х , първо да направят една автономна кола следващите десетилетия прехвалените ти кибернетици на които цялата електроника в оръжията е израелско производство
71
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е то отдавна беше ясно, че сегашна pуcия иска да замени уса, в ролята и на световен полицай.и изобщо - се усеща едно постепенно завъртане на посоката за опастност ... определено тя вече не идва от запад... :((много стана агресивен тоя !
70
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко в Русия е в бъдеще време а в настоящето е кал до ушите и мизерия
69
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роботиката и Техническата Кибернетика е опасна наука за капиталистите много не се учи в Западните Университети.. Човек който е учил управление на технически сиситеми , за такъв иженер - разни икономисти мениджъри са смешници .. вижда много целялото фалшименто на капитализма..
68
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
79 Kakwo se uì w usiq na wisoko niwo , stiga gluposti be
67
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия има много социализъм и национализъм.А двете идиологии водят до "нацизъм".
66
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напротив в Русия е учи на високо ниво - специалностите Техническа Кибернатика - теория на управлението и Автоматика.. На запад техническата кибернетика е нарочена за комунистическа наука - откакто Алиенде Аржентина - извика инженер техническа кибернетика да прави Кибер Комунизъм.. после последва фашистки преврат организиран от ЦРУ..
65
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който непрекъснато пише как руснаците не правят автомобил ми е ясен колко му е висока камбанария та ,За него това е черешката на тортата-сигурно кара някое 15год бмв
64
9
 
12
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 75Т-50 има 5 действащи прототипа, Два за наземни изпитания и са поръчани 4 нулева серия за тази година - Нулева серия е първи производствен стандарт и се ползва за държавни изпитания. Работи се с Индия усилено по нека да я наречем Експортна(Индийска) Версия на самолета.Относно За сега МС-21 има две комплектации(както повечето модерни самолети примерно Б-737 ползва 3 вида двигатели) Изцяло Руска и естествено с Западни компоненти. Западната версия ще я чакаме поне година още
63
8
 
13
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 71Сори но не са Рашките Украинците са - Аерофинишорите заради които един самолет Скъса въже и падна в морето и втори трябваше рашките да пратят на дъното 100% изправен за да спасят пилота, СА УКРАИНСКО ПРОИЗВОДСТВО И СА КОМПЛЕКТОВАНИ С УКРАИНСКИ ЧАСТИ(За по-евтино което по принцип не е лошо, но в този случай частите са били калпави)
62
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците имат и самолет 6то поколение на снимка ! - предстои размножаването на снимките. Имат и самолет за граждански полети МС - 21 с американски двигатели и електроника ! - но иначе е руски.
61
7
 
11
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Калеко АлекоОтносно роботите на Товаишч Пупин :-)Със сигурност на въоръжение Рашките иматРобот за разминиране с комбинирано управление(човек го управлява лично само когато се транспортира от място на място иначе пот радиокоманди) Палмира за втори път я разминират с подобни джвъчкиБезпилотни летателни апарати За да тушират изоставането Рашките купиха лицензи за производство от Израел, но вече имат следващо поколение включително разработено върху Еврейските дрони и включително с 3Д печат