Скорост и комфорт: Китай пусна най-бързия влак в света

Страната притежава най-дългата мрежа от високоскоростни линии
21 сеп 2017 19:07,
36

Китай пусна най-бързия влак в света. Влакът-стрела ще обслужва линията между Пекин и Шанхай със скорост от 350 км/ч. Така времето за пътуване ще се съкрати от досегашните 6 часа на 4 часа и половина.

Във вагоните има безплатен интернет, повече контакти и USB портове, както и повече пространство между седалките за по-голям комфорт, съобщава Bulgaraia ON AIR

Китай притежава най-дългата мрежа от високоскоростни железопътни линии в света - 22 000 км. Около една трета от тях обаче не са пригодени за влаковете стрела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИЗВЪННе е точно така. Цените им са близки до тези на автобусите. Като цяло с по-икономична кола 2-*** човека им излиза горе долу едно и също дали с автобус/влак или кола. 3-*** вече им е по-евтино да пътуват с кола. За какво си говорим. Не знам как си ги представят нещата тези от БДЖ.
10
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отдавна забравено: експрес "Слънчев бряг" тръгваше в 5ч от Бургас и пристигаше в 9.40 в София. Следобед от София за Бургас пътуваше експрес "Чайка". През онези години влаковете в Китай са били сигурно с парни локомотиви, а сега с маглев.Какъв прогрес имаме само!
9
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Да изпреварим американците" Ти луТ ли си Охлюве?!Толкова са напред ,че идея си нямаш....
8
9
 
13
 
! Отговори
Димитър Борисов преди 6 години
България няма да направи линии за скоростни влакове, защото ще ограбят всичко. Но може да сключи договор с Китай да изгради линии, да внесе влак стрела и да ползва 30 години съоръженията. Това е начин да изпреварим американците в ЖП транспорта.
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашето положение е ужасно! Докато те пускат влак за 350км/ч, то нашите бързи влакове се тътрят с 60км/ч около Костенец. След завършване на задаващата се реконструкция през 2023-та, оттам ще минават със 160км/ч, което пак е двойно по-малко сравнено с китайците
6
0
 
40
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Абе, аз и на 180 км/ч ще съм съгласен да пътувам с БДЖ!-)))))За ТРИ часа от единия край на Бг та чак до другия (от Източната част на Бг да Западната)А, не като сега 7-8 часа Варна-София, за условията на пътуване да не говорим!Ееех, мечти....
5
0
 
17
 
! Отговори
Стоянов преди 6 години
Това е конвенционален ВСЖ. Между Пудинг и летището се движи Маглев с 431 кмч., Но той е германски ( на Сименс).
4
4
 
38
 
! Отговори
Хм преди 6 години
В Китай има 14 000км линии пригодни за над 350км/ч!Във Франция са малко,но френския ТЖВ достигна 570км/ч(обичайна 300)и работи от почти 40години!Какво има в САЩ?Ами прехваления Хиперлууп на Мъск достигна 350км/ч в експериментален тунел.Иначе скоростни линии там въобще няма и май няма и да има....
3
5
 
25
 
! Отговори
ИЗВЪН преди 6 години
В България пък няма и метър линии за нормален влак, камо ли за... Пътуването с БДЖ е приключение от най-висок клас. Който не вярва да се убеди сам! Не плащаш, но и нищо не получаваш - по стар български обичай :))
2
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Показателно! А щатите, уж най развита държава, влаковете им кретат със скоростта на нашите.
1
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руски ли е локомотива?