САЩ използват COVID-19 като коз срещу Huawei

Компанията винаги е отричала обвиненията в шпионаж
18 апр 2020 10:10, Ния Христова
47
САЩ използват COVID-19 като коз срещу Huawei
Снимка: БГНЕС
Американският държавен секретар Майк Помпео изрази надежда, че поведението на Пекин по време на кризата с коронавируса ще накара и останалите държави да изключат китайския гигант Huawei от развитието на техните телекомуникационни мрежи, предаде АФП.
 
"Силно се надявам, че този път, тъй като китайската комунистическа партия не действаше призрачно, не беше отворена и не управляваше добре данните, това ще подтикне много, много държави да преосмислят какво да правят със своята телекомуникационна инфраструктура", каза Помпейо в интервю за телевизия "Фокс".
 
Държавният секретар добави, че държавите ще разгредат решението си от друг ъгъл, когато компанията предложи за продажба компютърно оборудване и хардуер, посочва БТА. 
 
Помпейо не назовава конкретни държави, но САЩ срещат неуспех в това да убедят дори най-близките си съюзници да не работят с Huawei, въпреки заплахите на Вашингтон да спре да споделя чувствителна информация с тях.
 
По-рано тази година Обединеното кралство и Европейският съюз заявиха, че ще дадат на Huawei ограничена роля в изграждането на техните 5G мрежи.
 
Заради опасения, че чрез Huawei Пекин ще има достъп до чувствителни данни, Вашингтон отстрани китайската група от изграждането на американската интернет мрежа от пето поколение заради опасения. 
 
Пекин отрича Huawei да работи по негови нареждания. От компанията винаги са отричали обвиненията в шпионаж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 3 години
Покажи ми sds+ свредло китайско което да е право и да не мята!От 300 ако намериш едно ще е много голям късмет!Китай не трябва да произвежда-само съсипват материала.Вредата от некачествено произведените стоки е огромно неуважение към природата от която са добити материалите за да се произведат!На Китай трябва да му забранят да произвежда нищо от метал!
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако трябва да си купувам нов телефон много внимателно ще проуча коя марка и модел не се произвеждат в Китай!Никога вече нищо китайско няма да купя докато съм жив!Китай вече ни се качи на главата и диктува абсолютно всичко!Ако не спрем да купуваме произведени в Китай продукти след време ще сме под китайско робство!Трябва да стимулираме с покупките си родната и европейска икономики!А и качеството на китайското производство е отвратително!
27
0
 
2
 
! Отговори
до 24 преди 4 години
Е,че какво им е на руснаците?При тях всичко е надлежно дезинфекцирано по няколко пъти с водка!От чисто -по чисто!Аз съм съгласен да има санкции срещу Китай,а не срещу Русия!
26
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 4 години
След като китайците имат странни традиции да се хранят с плъхове,змии,прилепи и какво ли още не значи Китай трябва да бъде изолиран изцяло от света.Нищо китайско да не се внася,никакви китайци у нас да не влизат и пътуването до Китай-забранено.Заводът на Интел в Шанхай да се изнесе в някоя културна страна,а не при диваци като китайците!Само така можем да се спасим!
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** мириканци
24
0
 
1
 
! Отговори
Kuro Tores преди 4 години
До Ром"сИма 5g но само в големите градове ;)
23
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мислех, че по отвратителен народ от руския няма да има никога, но китайците са на път да поведат в класацията. Трябва да ги сбият двата тумора на тази планета и да се надяваме сами да се унищожат.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ всичко е произведено в Китай, в Европа също. Както се видя, чакаме Китай да ни снабди с маски за да се пазим. Ако Китай не произвежда ще се върнем в каменната ера. Аз съм категорично да се върне производството в Европа, но това няма да стане. Печалбите на големите корпорации ще се сринат, замърсяването на въздуха ще ни отрови, а и няма човешки ресурс, който да произвежда. Така че катастрофално зависим от Китай. Единствени Русия не внася от Китай и си е самодостатъчна.
21
2
 
13
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
5G няма нищо общо с вируса,щото в САЩ е пълно със заразени над 200 000 и починали над 30 000 човека ,а там няма 5 G - а може би е от ФЕЙСБУКА -заразява ) ИдиоДщина много-просДаци бол и шараниголи колкото искаш по-форумите ..
20
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До#17Тепърва се научава, колко жълтури са починали от вируса, многознайко ! Доста неща крият тези дръпнати очи и за доста лъжат, но си има Господ! Не само хамериканите са недоволни от тях, но и франсетата, и жабарите, и ингилизите, така че съвсем скоро ще им запари на жълтурите за тези лъжи и прикрити факти!
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ха-ха:САЩ са микс-раса. До тук използваха силата на хибрида в първите поколения в генетичен план, но с всяко следващо поколение хибридите деградират, докато се установи стабилен генетичен код.САЩ са силни заради свежата кръв на новите емигранти. Местните са гола вода.Ха-ха, защо не си вземеш виза за САЩ и да заминеш окончателно?
18
13
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Най-са ми смешни коментари от фенове на марката, които дори не могат да произнесат името й правилн хаха да живее Епъл и iPhone
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай са си о.к.за тях.Въпросът е ние къде сме в цялата история?Най-важното нещо за нас българите е нашият код в буквален генетичен, духовен и исторически план.Българите сме грубовати, но сме хора с добре развито супр-его т.е.знаем кое е добро и кое зло.Единственият ни грях е, че не обичаме достатъчно себе си, а заслужаваме повече стига да повярваме в себе си.
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ са 5 пъти по-малки от Китай, а имат 10 пъти повече жертви. При това Китай беше изненадан, а САЩ вече имаха информация за вируса.
15
1
 
6
 
! Отговори
СРАМ И ПОЗОР преди 4 години
Не говорим за телефон а за комуникационно оборудване бе неук.Мало ще тпи останаха в Бе Ге
14
5
 
12
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Е па не си в ситуация да ми казваш, какво е срамно. Хуавей ми харесва, преди харесвах Нокиа, но Майкрософт са постара да я унищожи.
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз мисля, че следващия ми телефон пак ще е HUAWEI
12
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайското население трябва да бъде намалено.1.5 млрд е неприемливо и изхразходва огромни ресурси.Има европейски компании Нокия и Ериксон.Срамно е да се купува китайска техника.
11
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както каза Макрон, обвиненията на САЩ срещу Китай, са неоснователни.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Леко ве, демократе ! Хората сами ще преценят какво да си купуват.