Tesla позлатява Мъск

Предприемачът получи акции за 775 млн. долара
29 май 2020 14:12, Бойчо Попов
15
Tesla позлатява Мъск
Снимка: Bloomberg

Успешната серия на американския производител на електрически автомобили Tesla гарантира на главния изпълнителен директор Илон Мъск щедро възнаграждение. 

Предприемачът-звезда спечели първия транш от оценен на стотици милиони долари дългосрочен план за възнаграждения, който е свързан с постигането на определени цели като пазарна стойност или продажби на Tesla, съобщи компанията в четвъртък пред Комисията по ценните книжа и борсите SEC.

Според документацията, първият транш обхваща 1,7 милиона акции на Tesla, чиято последна цена на затваряне е малко под 806 долара и които Мъск вече може да закупи при опционалната цена от 350 долара. Разликата би довела до печалба от приблизително 775 милиона долара. Мъск обаче трябва да задържи книжата поне пет години, а дотогава курсът може да бъде съвсем различен.

Изпълнителният директор на Tesla не получава редовна заплата, но печели много, ако групата отговаря на определени изисквания. При удължаване на договора на Мъск за още десет години като изпълнителен директор, в началото на 2018 г. бяха договорени около дванадесет цели за постигане на пазарна стойност на концерна от около 50 милиарда долара. Всъщност Tesla успя да постигне постоянна пазарна капитализация от над 100 млрд. долара, а наскоро дори достигна почти 150 млрд. долара.

Каква е максималната сума, която 48-годишният Мъск може да получи вижте в продължението на материала!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: teslaилон мъск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
Pepi преди 3 години
Тоя винаги като го погледна и се чудя дали е на *** или на херца.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бати грозния ***, който му купува колите на този е бавно развиващ.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хора загубени и застреляни ...Това с пушенето беше шега. Човека даже не си дръпна ... Прото показа на Джо и хората, че не е такова дърво, но и а прекалено много задължения, за да пуши.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5З тогава кеширах 1000дарк в Тесла! Най-добрата и вестници, която сън правил, след разтрогването на годежа си :D
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Джони УокърLolo ... ok.
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tия тесларски сладури някой замисляли се че са фючърсните глобални замърсители.Само за производството на акумулаторите ще озерат раьоните около заводите ем.
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да му дават толкова само на него значи Теслите се продават много над пазарната стойност. По света му казват спекула и престъпление срещу човечеството в САЩ му казват капитализъм.
6
6
 
6
 
! Отговори
Джони Уокър преди 3 години
До КоткиМъск ми харесва и на мен. Но да кажеш че не е лукав и зъл е проява на неинформираност. Всъщност знаеш ли че моделите които Тесла пуска в момента са дело на ИСТИНСКИТЕ основатели на Тесла - Мартин Еберхарт и Марк Тарпенинг . Дело на Мъск е Сайбертрък. Можеш да видиш разликата . А начинът по който Мъск ги изритва и двамата от собствената им компания направо му отрежда почетното ПЪРВО мяст по лукавство и злина.Ти не се заблуждавай от веселата му усмивчица . Мъск е Куче. Зло куче.
5
6
 
7
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Мъск ми харесва. Знае как да борави с пари и да ги инвестира, стреми се постоянно към иновации и най-важното - не е отявлено лукав и зъл като онзи другия милиардер, с ваксините.
4
5
 
3
 
! Отговори
сс преди 3 години
Найлоновата Маска
3
13
 
4
 
! Отговори
Т до Г преди 3 години
От изказването ти личи че не знаеш нищо за пушача Мъск, ъхъъъ
2
7
 
19
 
! Отговори
Г до предишният преди 3 години
Хахахахахаах :D Хашиша ти е в очите на теб, не успехите! Човека е направил близо 37 милярда от нулата, ти какво направи, не-пушещий хашиш? :D
1
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е много хашиш!