За по-добро бъдеще: Мъск смята, че всички хора трябва да бъдат чипирани

От години той разработва Neuralink
14 авг 2022 21:09, Нели Христова
217
За по-добро бъдеще: Мъск смята, че всички хора трябва да бъдат чипирани
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на SpaceX и Tesla Илон Мъск смята, че всички хора на планетата трябва да бъдат чипирани със специален чип в главата. Това свое мнение той изразява в статия за китайското списание China Cyberspace. В текста той, наред с други неща, разказа защо хората трябва да бъдат чипирани, използвайки неговия стартъп Neuralink.

Преводът на статията е публикуван от Ян Лиу, кореспондент на китайската държавна агенция Синхуа, в неговия блог.

„Neuralink се фокусира върху разработването на технологии за сливане между компютърните технологии и човешкия мозък чрез мозъчни чипове с размер на монета, подобни на преносими устройства като смартфони“, пише милиардерът. И уточнява, че чиповете на Nueralink трябва да бъдат имплантирани в мозъчната кора на потребителя.

Според Мъск чипът ще помогне на хората с увреждания - възстановява двигателната функция на крайниците при хора с гръбначни травми и нарушения на нервната система, а също така ще позволи на парализирани хора да използват мозъка си за работа с компютри и смартфони.

Мъск заключава, че технологиите на неговите компании Tesla, SpaceX и Neuralink заедно могат „да помогнат за постигането на по-добро бъдеще за човечеството“.

През април миналата година Илон Мъск се похвали с най-голямото постижение на компанията му Neuralink до този момент - успешен опит с маймуна с имплантиран в мозъка чип, която може да играе известна игра само със силата на мисълта си. Очаква се следващото клинично изпитание на чиповете да е върху хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
31
 
! Отговори
бай Ламби преди 1 година
До Анонимен 78 За чипове незнам, ама бая бръмбари има у кратуната си тоя комсомолец.
55
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти си първия, който трябва да бъде чипиран в главата с девет милиметров оловен чип.
54
1
 
30
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Какво ще кажат сега по въпроса ''умните и образованите с по три висши'' за нас, конспираторите!?
53
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Д-р Исня По стъпките на фюрера вървят всички. Първо хората над 60 и специални тежки заболявания - Ковид. Сега инвалиди, хора с проблеми с нервната система ... експерименти за "благото на човечеството". Имаме си нов вирус впрочем ... пак ще сме болни безсимптомно - честито. За новия вирус, нови ваксини се полагат, нови сертификати. Очакваме с трепет и вълнение включване ...
52
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление, искате, неискате това е бъдещето
51
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетете малко за тестването на великия чип върху май.муни... Брутална, ужасна история.
50
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За по-добро бъдеще смятам че психопати като Мъск трябва да бъдат обесени.
49
19
 
5
 
! Отговори
Д-р Исня преди 1 година
За съжаление е прав. И то не, за да се помогне на човечеството, а за да се спаси Земята. Ако не се сложат чатали на вратовете на всички, скоро ще се самоубием с микропластмаса и гуми. Другият вариант, който е по-добър, е разработка на Фюрерът, но по него засега не се работи.
48
2
 
33
 
! Отговори
ТОВА преди 1 година
е пътят към ТОТАЛНИЯ и ТОТАЛИТАРНИЯ контрол над човечеството!
47
0
 
33
 
! Отговори
пфффф преди 1 година
Тоя тотално изплиска легена.Слагайте го на системи докато не е направил некоя беля.
46
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората са против генната теряпия, стволовите клетки, колнираните органи, специализираните протеини и прочие ... няма лошо. Никой, никого не насилва. Не бъркайте визионерите с големите формацевти.
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Това е път към нищото, към деградация и унищожаване на човешкия род!" - ДОказателства, теории, спекулации? Или просто "така го усещаш"?
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Болен мозък - Дай ми пътя на човечестовот за следващите 5000 години, според теб?
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 51 - Много ме дразнят хора, като теб. Все отричат, все принизяват, все едни саркастично просташки коментари. Защое толкова трудно, да приемеш, че има и други хора, които мислят по-друг начин, а не просто "такива като мен и рази прости, дет не са като мен"? Да, КАЗВАЛ СЪМ! АКо не ти харесва, нека не ти харесва.
42
1
 
33
 
! Отговори
Болен мозък преди 1 година
Само болен увреден и бездуховен мозък може да сметне, че това е пътя на човечеството! Това е път към нищото, към деградация и унищожаване на човешкия род!
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ликвидираме първо Ковид-а ... Кво ще каже Мъск? Че то няма унищожение това нещо - кашлицата и подсмърчането. Малко въпроси: На чипираните, хора ли ще ми викаме после? Поставящите чипа лекари ли ще се именуват? Неврология в медицинските университети ли ще се учи или в техническите? Кой ще управлява чиповете? Него как ще го наричаме? Човешкия череп да не Киндер сюрприз, че да го отваря някой, да си слага играчките? И последно - кой ще плаща тока? Ха-ха!
40
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск е луд, а лудоста е заразна. Това се вижда от коментарите на неговите съмишленици. Хайде пиленца чипирайте се, ние ще гледаме прогреса ви!
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-голямата грешка на американците беше, че дадоха изчислителни усторйства в ръцете на обукновенните хора.
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мен не ми трябва. Който иска да си слага.
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То маймунски вируси сега ще лекуват някакви грипове,а след това всякакви други по вид и род,че дори болести появили се като при тях от техния вид и род понеже сме били сродни с тях от правремена в развитието по вируси близки от сътворението по клонове,то маймунски чипове за маймуни върви реклама за изкуствен интелект за решаване на сложни функционални действия изпълняващи ги организационно от създадени спецпрограми за туй-онуй и в комплект с разработки за неща на хора ще прилагат да роботизират.