Краят е близо: Суперкомпютър предсказа кога ще приключи живота

Състоянието на планетата е "изключително критично"
22 ное 2022 11:08, Нели Христова
390
Краят е близо: Суперкомпютър предсказа кога ще приключи живота
Снимка: Pixabay

Суперкомпютър, създаден за прогнозиране на моделите на човешката цивилизация, направи предсказание, че животът ще приключи до 2050 г.

Машината, създадена през 1973 г. от водещи университетски преподаватели, вече е сбъднала няколко от прогнозите си, включително намаляването на наличността на природни ресурси и жизненоважни минерали. Нейният сложен алгоритъм взема предвид различни фактори, включително раждаемост и нива на замърсяване, за да представи прогнози за това какъв ще бъде животът.

Прогнозата му за 2020 г. била, че състоянието на планетата ще бъде "изключително критично". "Ако не направим нищо по въпроса, качеството на живота ще се понижи до нула", се казва в репортажа на суперкомпютъра.

"Замърсяването става толкова сериозно, че ще започне да убива хора, което от своя страна ще доведе до намаляване на населението, по-ниско, отколкото е било през 1900 г. Около 2040-2050 г., цивилизованият живот, какъвто го познаваме на тази планета, ще престане да съществува."

Машината, наречена "Първи свят", предупреждава, че по-чистите автомобили и намаляването на раждаемостта са толкова малка промяна, че са почти без значение за оцеляването на света.

За съжаление на човечеството прогнозите на суперкомпютъра се потвърждават и от кралския астроном Мартин Рийс, един от най-изтъкнатите астрофизици в страната. Той също предрича мрачно бъдеще за човечеството, като твърди, че катастрофалните заплахи -  от изменението на климата до прекомерната зависимост от технологиите - ще направят оцеляването на човечеството много трудно, съобщи Daily Star.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
4
 
37
 
! Отговори
Juls преди 1 година
Върховна арогантност на човечеството е твърдението "планетата ще загине заради нас!" или "ще спасим планетата!", дори изригването на един единствен вулкан може да произведе много по-значим въглероден отпечатък от това което бихме могли да произведем в пика на индустриалната си цивилизация за десетилетия. Всичко ще приключи тогава, когато Той реши.
278
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е нужно суперкомпютър да предсказва края на света.Логично е.И до ден днешен нямаме обяснение как са се случвали някои неща и колко напреднали технологии е имало.Всичко това доказва, че човечеството някога е стигало до етап на високо технологично развитие и след това се е случило нещо и е изчезнало.Прочистване на природата.Тези вируси непознати на съвремието ще зачестят, природни бедствия вече са факт, катаклизми...
277
5
 
15
 
! Отговори
сЕВЕРОМАКЕДОНЕЦ преди 1 година
НА ЕДИН ТАКЪВ КОМПЮТЪР ЗА ПРОГНОЗИ МУ ЗАДАЛИ ВЪПРОС: КАКВО ЩЕ ПРАВИМ СЛЕД 24 ЧАСА ? НА 25-ТИЯ ЧАС ОТГОВОРИЛ -"ЩЕ ЧАКАТЕ ДА ВИ ОТГОВОРЯ"
276
5
 
23
 
! Отговори
Киноман преди 1 година
Имаше един филм за суперкомпютър който предсказвал бъдещето.Твърде интересно.Компютъра предсказва масово унищожение и милиарди загинали и посочва една държава която ще започне ядрената война... другите държави за да предотвратят това я нападат първи... тя отвръща със всичките си ядрени ракети ... другите също я атакуват със ядреното си оръжие....и ПРЕДСКАЗАНИЕТО СЕ СБЪДВА ... Масово унищожение и милиарди загинали.... До скоро този сценарий беше фантастичен филм - а след тази статия РЕАЛНОСТ .
275
5
 
28
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 1 година
А тоа кумпутър,дали ш можи да ми предскаже кога чи пукаляса тъщата
274
3
 
29
 
! Отговори
Да преди 1 година
Дали и по другите държави медиите така плашат хората с такива новини. Чета, Франция е шокирана, много лоши новини за Сенегал, става дума за футболистите. После, суперкомпютър казва, че 2020 г. Земята ще е много лошо място за живеене, пък хората стават все повече. Явно не е толкова лошо. Токът ще стане много скъп, храната също. Ами как няма да стане скъп, като ни лъжат и мамят с него. Дайте нещо позитивно.
273
3
 
8
 
! Отговори
Климбо преди 1 година
Всъщност са пожарникари-любители.
272
3
 
36
 
! Отговори
асдаа преди 1 година
Ако университетските преподаватели създали компютъра са завършили Харвард компютърът лъже.
271
4
 
45
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ЗАД ТОЗИ КОМПЮТЪР ВИЖДАМ РОКФЕЛЕРОВЦИ,РОДШИЛДОВЦИ И ВСИЧКИ МИЛИАРДЕРИ.ТЕ КРИЯТ ИСТИНАТА ЗА ИЗМЕСТВАНЕТО ПОЛЮСИТЕ НА ЗЕМЯТА И ПОСЛЕДСТВИЯТА .МАНИПОЛИРАТ СВЕТА КАКТО СИ ИСКАТ С ПОМОЩА НА ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА КОИТО СА ПОСТАВЕНИ ОТ ТЯХ ДА ИМ СЛУЖАТ.
270
3
 
33
 
! Отговори
Мари преди 1 година
Сатанистите в ход !
269
3
 
27
 
! Отговори
Младеж преди 1 година
Ама разбира се, как ли този компютър няма да каже, че причината ще бъде замърсяването и глобалното затопляне.
268
4
 
10
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
До ФактДостатъчно е че ти вярваш,другите ще се дистанцираме от писаницитети от лудницата.Твоят суперкомпютър Бог сигурно с SMS ги е изпращал тези предсказания или някой Луд *** и той ги е писал там от местната лудница .
267
7
 
26
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Има един друг "супер компютър" който е предсказал всичко което ще се случва още преди 2000 години и му казват "Бог"..и за разлика от този супер компютър ,супер компютъра "Бог" е създал и хората и земята и луната и всичко..и както го е създал така ще си го и унищожи...казал ни е всички признаци които ще предсказват за идването на крАя на света..така че не ни трябва никакъв друг компютър или врачка за да ни предсказва каквото и да било..ако вярвате в "супер компютъра - Бог" друго не ви трябва.
266
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Компютъра ти казва каквото му кажеш да ти каже, т.е. този, който му е писал програмата е настроил алгоритъма да предсказва мрачни неща. Аз пък мога да напиша такава програма че да предскава розово бъдеще, цветя и рози и всичко е ток. Но има някаква доза истина, цивилизованият свят се срива, разни маймyни стават държавни глави, гледам и съседите индийци, домъкнаха си родителите, братовчедите и какви ли още не, в къща за 4 човека живеят някъде около 20.
265
5
 
18
 
! Отговори
Super ORAQ преди 1 година
...Ще останат само другарЕте Бацо и Десата, като преди това Баце ще е построил магистрала до Марс...където като всемоГъщий Бог ще сътвори отново человеците по свой образ и подобие.
264
5
 
20
 
! Отговори
Голям прос преди 1 година
Пълни глупости. Сякаш замърсяването и другите неща са природни явления. Като видиш химическите концерни, биолабораториите и разни *** като Зеля какво правят, всеки може да направи предсказание
263
3
 
25
 
! Отговори
Господин Старши преди 1 година
Ракия се е варило, вари се и ще се вари даже и след 2050 година.
262
3
 
10
 
! Отговори
Нострадамус младши преди 1 година
Ха , " колегата " се е бъгнал ;)
261
11
 
16
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Кой суперкомпютър, тоя дето ни го набутаха от ЕС за цифровото евро и проследяването преди 2 години и дето тиквyна се радваше като малко дете? Иска им се на сатанисчетата много да ни изтребят, ще видим какво ще се случва с "ваксинираните", за сега бая отлитат към отвъдното от новата болест "неизвестни причини"(тромбозки и рак).
260
5
 
6
 
! Отговори
Много техлоогии баце преди 1 година
С напредването на технологиите сумата необходима за крашването на Биткойна е 3милярда долара.Със супер комп за толкова може да хакнеш Биткойн продължава да пада сумата за супер комп. Сега ако някой има 3 милярда не му се рискува ,но като падне на 2 милиона след 50 години цената на супер компа всеки с2 мил. ще може да хаква всичко ...