Краят е близо: Суперкомпютър предсказа кога ще приключи живота

Състоянието на планетата е "изключително критично"
22 ное 2022 11:08, Нели Христова
390
Краят е близо: Суперкомпютър предсказа кога ще приключи живота
Снимка: Pixabay

Суперкомпютър, създаден за прогнозиране на моделите на човешката цивилизация, направи предсказание, че животът ще приключи до 2050 г.

Машината, създадена през 1973 г. от водещи университетски преподаватели, вече е сбъднала няколко от прогнозите си, включително намаляването на наличността на природни ресурси и жизненоважни минерали. Нейният сложен алгоритъм взема предвид различни фактори, включително раждаемост и нива на замърсяване, за да представи прогнози за това какъв ще бъде животът.

Прогнозата му за 2020 г. била, че състоянието на планетата ще бъде "изключително критично". "Ако не направим нищо по въпроса, качеството на живота ще се понижи до нула", се казва в репортажа на суперкомпютъра.

"Замърсяването става толкова сериозно, че ще започне да убива хора, което от своя страна ще доведе до намаляване на населението, по-ниско, отколкото е било през 1900 г. Около 2040-2050 г., цивилизованият живот, какъвто го познаваме на тази планета, ще престане да съществува."

Машината, наречена "Първи свят", предупреждава, че по-чистите автомобили и намаляването на раждаемостта са толкова малка промяна, че са почти без значение за оцеляването на света.

За съжаление на човечеството прогнозите на суперкомпютъра се потвърждават и от кралския астроном Мартин Рийс, един от най-изтъкнатите астрофизици в страната. Той също предрича мрачно бъдеще за човечеството, като твърди, че катастрофалните заплахи -  от изменението на климата до прекомерната зависимост от технологиите - ще направят оцеляването на човечеството много трудно, съобщи Daily Star.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
3
 
24
 
! Отговори
дневника е подправен преди 1 година
Преди въвеждането на компютрите в България е имало 60 000 чиновника сега са 600 000 чиновника ....
258
2
 
18
 
! Отговори
Бай Шано преди 1 година
Един от новите модели на Боинг падаше без причина след разследване се оказа че ползвали индийска аутсор компания дето плащала на програмиста писал кода на програмата на самолета 7$ на час.Резултата стотичи жертви и загуба на стотици милярди за Боинг.Та и на тоя компютър ако само писали програмите някъде из Бангладеш ничто чудно да се бъгне и да лудне като некоя тесла дето мачка хора .
257
3
 
19
 
! Отговори
Нострадамов преди 1 година
Така наречените супер компютри -менте интелекти дето били като 8 годишно и почти били хора са просто един трик за крадене на нов-хауто безнаказано. Всичко което творите и вършете на нещо с достъп до нета се усвоява от изкуствения интелект и се предоставя на собственика му в удобна . Тази истерия с края на света е за да избият кравите и премахнат месото и с изкуствената храна да сринат имунитета на човечеството оти требвало да останат само 500 милиона обслужващ персонал само.
256
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ванеса Госпожо, Вануату е тихоокеанска държава. Нейният президент мосю Мозес ли го предрече? )))))
255
3
 
8
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Компютъра каза: По света повече няма да има Управляващи Овчари! Тук Аз - Компутера - без шкембе, Аз съм Капитан, Аз управлявам и Аз ще управлявам стадодо овце, кози, сBинчoци, крави, бикове, биволи, магарета, коне, катъри и всички видове човешки екземпляри с дебели шкембаци, няма повече да ми се правят на управляваши овчари над Умните, Разумните, Творците - създали мен Компутера от Силиций по свое Силициево Мозъчно Разумно подобие със целата си изградена в тялото силициева нервна система!
254
9
 
6
 
! Отговори
Ванеса преди 1 година
Преди този компютър да предрече каквото и да е, да спомена,че нашата пророчица Вануату е писала за събитията които очакват човечеството до 2052 г...и после няма нищо.
253
4
 
19
 
! Отговори
Ало преди 1 година
Вие и медията "Факти" се състезавате да пишете тъпотии и суперпростотии
252
6
 
2
 
! Отговори
Ванеса преди 1 година
Преди този компютър да предрешена каквото и да е да спомена,че нашата пророчица е писала за събитията които очакват човечеството до 2052 година..и след това нищо.
251
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ху кеърс Така е, но защо все пак хората предпочитат да четат сайтове вместо книги? Защото при книгите не могат да се изкажат публично. Пък и книгите искат мислене. А тук - чукча писатель, не читатель. Четат само заглавието и почват да се изказват...
250
1
 
19
 
! Отговори
Не съм пророк, но преди 1 година
Едно е сигурно. Краят на България ще е преди края на света заради неадекватни политика, икономика, здравеопазване, отношение към културата и образованието, към хората въобще. Никаква човещина, само хейт и завист.
249
1
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
А сега Холивуд да заснеме един филм за края на света за няколко милиарда долара, да спаси само американците в поредния ноев ковчег, проектиран от немци, които живеят в стари нацистки бази. Всички медийни танцьорка да бълват ужас и кръв по цял ден, до тотално изтрещяване. А президентите на народите да ни приветстват новата година от бункера при Зеленски с фон някоя чужда планина, така за автентичност. А пък аз ви казвам да сте живи и здрави и да не ви пука! Живеете на пук на всички!
248
3
 
16
 
! Отговори
Ху кеърс преди 1 година
Това да чете човек сайтове на новини е равнп на депресия и самоубийство.Нищо смислено освен края на света колко са умрели и некви още по драматични идиотщини.Баси аре да ги закриеме тея *** сектантски сайтове
247
3
 
9
 
! Отговори
Ху кеърс преди 1 година
Сменето му процесора , стар е и забива ха ха ха.Може да е рам или хард бъгнал се е пробвайте с рестарт.
246
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, края на света не настъпи ли през 2012 година? Ние не сме ли зомбита пишещи на компютри, които през 2000 се занулиха и спряха да работят понеже не можеха да приемат 2000 като година? Маите не ни ли отрепаха вече? Или се бъркам нещо? Е както се казва ако маите не ти ппедскажат края на света, питай платките на нечий компютър. Горе долу еднаква работа ще свършат.
245
2
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Браво на компютъра! Правилно е предвидил край на света... на неговия свят. Защото горе долу тогава ще преминем на други енергийни доставки и супер мупер компютъра ще му бъде спрян тока. Е ако това не е края на света за него, какво би било?
244
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Щирлиц Прегледай се, плоскоземо човече, с твоите конспирации. Защо трябва да се чете между редовете нещо, написано в прав текст?
243
2
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
"Машината, наречена "Първи свят", предупреждава, че по-чистите автомобили и намаляването на раждаемостта са толкова малка промяна, че са почти без значение за оцеляването на света."........................... . . . . . . .Демек важно е броят на човеците да бъде намален драстично/чети между редовете/,а всякакви екологични напъни са за зомбираните лековерни души.Интересно как услужливо не се споменава за всякаквите изкуствено създадени болести?Мамини сладки глобалисти....
242
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой се разпозна като путински гъ-золи- зец в една от репликите, започна да цъка минуси и да се репчи от безсилие. Що така бе, чоджум? Имена и партии не са споменати.))) Как се разпозна?
241
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 281 Джендърите са най-много в Русия, а спинозните - в Африка. Ти руснак ли си или ганаец, че го приемаш лично?
240
5
 
2
 
! Отговори
TCT преди 1 година
До ГлупостиТогава сме учили толкова, че сега знаем повече от сегашните хлапета на тази възраст. Хе е хубаво човек да се изказва неподготвен