Стелияна – удобният Глас на България

Тя е само на 17 и може да носи повече пари на продуцентите
Обновена: 25 окт 2011 15:08 | 25 окт 2011 11:20,
242
Стелияна – удобният Глас на България
Снимка: Булфото

Първото издание на "Гласът на България" приключи. Победител е 17-годишната Стелияна Христова от отбора на Мариана Попова, която бе видимо развълнувана от победата.

"Не мога да повярвам! Всеки от нас се е надявал да спечели, но за себе си не очаквах. Благодаря на всички, които ме подкрепиха", заяви тя минути след като бе обявен резултатът.

Стелияна надделя в конкуренцията на Тодор и Роксана, а на финалната права тя победи любимеца на публиката досега – Игор. Чисто за статистиката, процентите от вота са 53 срещу 47 в полза на възпитаничката на Мариана Попова.

Който и от четиримата да бе станал победител, разочаровани ще има. Но изборът на Стелияна определено изненада на фона на всичко, което се случи досега в риалитито.

За съжаление подобни формати се решават от гласуване на зрителите. Хем продуцентите да вземат някой лев от SMS-и, хем да се елиминира субективното мнение на журито. Но всъщност едно мнение на специалист, който застава с името си, звучи десетки пъти по-авторитетно, отколкото хиляда SMS-а на роднини и приятели.

Победата на Стелияна изненада мнозина, дори продуцентът Слави Трифонов чистосърдечно си го призна.

Дали обаче това не е поредната поза?

Стелияна е най-удобният избор от карето претенденти. Тя е само на 17 години, може да бъде моделирана и казано по-грубо – да носи повече пари на хората, които ще я продуцират. На финала тя се представи отлично, но не така бе по време на шоуто. Бе на елиминации и нито един път до този момент не бе събирала най-голям вот на зрителите.

Предаването избира най-добрия глас, но когато се подготвя една бъдеща звезда, много важни са харизмата, емоцията, контактът с публиката. А тя няма да бъде като в тв предаванията, където се пляска по сигнал или пък се състои от семейства и приятели. Тези показатели не са в полза на Гласа на България.

Другият финалист – Игор, има малшанса да е мъж. В България това все още има значение. Мъжете, независимо колко добри певци са, трудно пробиват. Имат по-малко участия в сравнение с колежките си заради чисто нашенския принцип, че слушаме с очите си.

От друга страна, Игор не е тийнейджър и със сигурност няма да гледа в очите Слави Трифонов с някакъв "телешки възторг". А Слави вече има горчивия опит с победител от друго риалити – Светлозар Христов.

Роксана нямаше как да стане победител, тя самата би отбой през седмицата. Не знае английски и пее попфолк. Това е достатъчен повод да остане извън борда. Ако бе стъпила на върха, обвиненията към Трифонов и компания, че са чалгаджии, щяха да го залеят като японско цунами.

Стигаме до Тодор, който остана незаслужено на четвъртото място. Бъдещето е пред него и както каза Миро, той може да се утвърди на музикалната сцена. Още отсега може да прогнозираме, че неговият треньор няма да го изостави и ще го подпомогне в пътя му.

И за финал – честито на Стелияна. Дано след няколко месеца е поне толкова актуална, колкото в момента, и да не последва мимолетната слава на голяма част от победителите в подобни формати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подигравка.Игор е истинският ГЛАС.
47
9
 
26
 
! Отговори
До 22 преди 12 години
Явно нямате никаква музикална култура и каквато и да е музикалност, за да изтърсите такава чутовна глупост! Защо не пробвате да изпеете една песен на Селин Дион?! Повечето "звезди" в България ще се наакат, ако ги накараш да изпеят песен на Дион, а Стелияна се справи не по-зле от самата канадка. Браво на Стелияна! Успех, Стелияна!
46
13
 
20
 
! Отговори
фенка преди 12 години
Каква е тази завист,каква е тази злоба.Момичето пее прекрасно.Браво на Стелияна.
45
11
 
13
 
! Отговори
БОКЛУЦИ преди 12 години
ХАХАХА МИРО И МАРИАНА -ЖУРИ,ДВЕТЕ ПРИРОДНИ ПОДИГРАВКИ И НЕДОРАЗУМЕНИЯЛАЛ ,ЛАЛ, ЛАЛ,А ТЯХ КОИ ГИ Е ИЗЛЪГАЛ 4Е МОГАТ ДА ПЕЯТ.УЖАС
44
0
 
5
 
! Отговори
ВМ преди 12 години
И процентите бяха 58 на 42, а не тия дето Славчо после ги каза и вие сте ги написали. Явно не сте гледали изобщо финала, а да си пишете нещо...
43
7
 
11
 
! Отговори
*** преди 12 години
и как така мъжете трудно пробиват - в първия музикален форман беше момче победител(Марин, май се казваше), пък и Светльо, и Томата - но не мисля, че бяха кой знае колко успешни. Това момиче ме впечатли вчера - има много хубав глас и й желая успех!!!
42
3
 
3
 
! Отговори
IA преди 12 години
Има места, където специалисти оценяват, има места, където публиката оценява - да не придаваме особена важност на тоя избор
41
2
 
14
 
! Отговори
Неизвестно преди 12 години
Като пишете такива субективни статии поне пишете името на журналиста, за да се види, че е неговото лично мнение, а не на целия сайт.
40
6
 
10
 
! Отговори
анти чалгаря преди 12 години
хубаво пееше,но е въпрос на време и тя да изк*рвее
39
6
 
12
 
! Отговори
според мен! преди 12 години
Стелияна се представи най-добре,изпълни правилно песните си! Кой да е гласът на България?- не може чалга песен да е гласът на Бг, или Тошко,който за няколкото пъти,в които гледах това предаване пя фалшиво.Игор също снощи не се представи много добре,може би е бил притеснен незнам
38
10
 
27
 
! Отговори
ръфляк преди 12 години
За разлика от другите тюфлеци момата поне пее вярно и има глас и перфектна дикция, за разлика от другите. Фацата и големите цици писнаха на народа. Хората вече искат качество, и то много добро качество. Радвам се че спечели качеството, а не чалгобитовизма.
37
2
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 12 години
Ако всички можеха да разберат, че всичко е нагласено, то организаторите на тия "реалита" щеха да умрат от глад....Те затва върят тоя тип предавания...щото има огромна част от хора дето нищо не схващат...а има и такива, дето им е интересно да зяпат, че няма с кво друго да се занимават
36
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стелияна, прекрасна си! Уникален глас и изключителна музикалност! Другото се учи и трупа с времето. Бъди здрава и успех! :)
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да се избере най-добрият глас, никой от гласуващите не трябва да вижда изпълнителя. Всичко останало е субективизъм. Аз най-много се дразня, когато някой излезе на сцената и подканя публиката да го аплодира. Ако го е заслужил, не е необходимо да си проси аплодисментите.
34
10
 
12
 
! Отговори
бай ганю преди 12 години
не мога да разбера що за аргумент е това "не знае английски"?!това шоу за преводачи ли е,за филолози ли е,що ли?!докога ще се приема за едва ли не абсолютно задължително пеенето на английски?!прословутото "за да стигне до повече хора" е пълна глупост,разбира се!какво толкова представляват повечето от текстовете на песните-за целия свят,говоря-"love me,never leave me,kiss me" и т.н.е какво толкова има да му се разбира на такъв текст?!
33
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все още ли има по света ***, които ДОБРОВОЛНО се подлагат на промиване на мозъка чрез гледане на телевизия?
32
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОВА МОМИЧЕ ИПЕЕНЕТО И ВИЗИЯТА НЕЩО НЕ ПАСВАТ УМРЯЛА РАБОТА
31
6
 
21
 
! Отговори
извънземен преди 12 години
Лош избор- иска се хъс, а тук той ПРОСТО ЛИПСВА!!!
30
4
 
8
 
! Отговори
XAXAXA преди 12 години
ГAPГИTE HA Гласът на България
29
3
 
26
 
! Отговори
мими преди 12 години
злобната Марианка е умряла от кеф. Сега как ще си навири носа...мале мале...