Пак спор чии са "Господарите"

bTV открили ”грубо нарушаване” на авторските си права
11 сеп 2012 20:15,
116
Пак спор чии са "Господарите"
"Господари на ефира" отидоха в Нова, а bTV ще прави "Господарите". Снимка: архив Булфото

Пореден спор избухна между bTV и Нова телевизия заради ”Господари на ефира”. Двете телевизии влязоха в остър спор чие всъщност е предаването.

”Господари на ефира” се излъчваше години наред по лиценз на италианския формат Striscia la Notizia първо по Нова телевизия, след това по bTV, а от този сезон отново се завърна в Нова. През пролетта, малко след като "Господари на ефира" спря да се излъчва по първата частна национална телевизия, bTV закупи лиценза и заяви, че пуска предаване с името ”Господарите”. От "Господари на ефира" пък заявиха, че предаването им "заживява собствен живот" и приключва отношенията си с италианците.

Още по темата

Днес от медията разпространиха прессъобщение, че са установили грубо неправомерно копиране на италианския формат Striscia la Notizia.

”bTV Media Group установи, че въпреки уверенията на Нова телевизия, че няма да излъчва програма, която копира формата Striscia la Notizia, предаването „Господари на ефира”, излъчено на 10 септември, нарушава правата на „БТВ Медиа Груп” ЕАД по Закона за авторското право и сродните му права”, се казва в изявлението.

Вчера по Нова телевизия беше излъчено първото предаване за сезона на ”Господари на ефира”.

„БТВ Медиа Груп” ЕАД притежава ексклузивните права върху формата Striscia la Notizia и българската версия на предаването за територията на страната. Излъчването на предаване със съдържание, което копира Striscia la Notizia, без уредени права с правоносителите, е безпрецедентно за медийната практика в България, особено, когато нарушението е извършено от национална медия, каквато е Нова телевизия, допълват от bTV.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
кокошкар преди 11 години
не мога да повярвам, че се джафкат заради това тъпо предаване, което очевидно обслужва и лиже задниците на властта. дано нова го спрат, а бтв изобщо не го започват..
96
0
 
0
 
! Отговори
Сергей Станишев преди 11 години
не мога да повярвам че се джафкат заради това тъпо предаване, обслужващо по най-явен начин властта. дано нова да го спрат, а битиви се откажат изобщо да го правят, щото няма смисъл...
95
0
 
2
 
! Отговори
bvb преди 11 години
Аз пък мисля да купя лиценза за излъчване на новинарски и информационни емисии и всеки канал който си позволи да излъчва подобни предавания по другите канали от тук до Китай, и обратно до САЩ ще трябва да ми плаща ако ли не съд и затвор.
94
2
 
1
 
! Отговори
Ризка цветкова преди 11 години
Поредното ТВ порно ,откакто Б.Б. се занимава не с държавата а с медии и спорт. Но така се получава когато,ласкатели и медийни другари като Халвадгян,Ц.Ризова и главан и Зъбей решат че всичко им е позволено и могат да прибират сами парсата, щом са отблизкия кръг на бойко. Но в ЕС има закони Нова скоро ще свали предаването от ефир.Жалко за екипа който,въпреки о4евадното герберско пристрастие,се справя добре и все още са интересни.
93
2
 
4
 
! Отговори
секс инструктор преди 11 години
Що, не си направите всички по една бибитка, и групов секс, и да го заснемете. Какъв цирк сте. Мерите си *** кой държи правата. Вземете се омешете и направете една твгрупа, и се оближете царски.
92
2
 
2
 
! Отговори
до 97 преди 11 години
На светлинни години са само турските сериали по БТВ;Останалото е копирана американска бълвоч
91
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кой още я гледа тази *** телевизия?
90
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В този спора няма крив-прав, и от двете страни стоят пълни *** - БТВ срещу Халваджиян. Продажна, лобистка телевизия срещу изпечен мошеник и далавераджия. лошото е че от това страда зрителя, но от друга страна именно заради зрителя се води тази война. Както и да завърши спора, имам чувството че "господарите" никога няма да са същите. Май дойде време и това предаване да потъне в архивите, както много други неща.
89
1
 
28
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
БТВ затъвааааа, щом стигна до това и да пише из форумите и да се защитава...Злееекс
88
1
 
18
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
btv са продажници, и с тези си действия настройват хората срещу себе си. Разбира се, не го разбират...
87
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БТВ не разбраха ли, че каквото и предаване да откраднат няма да се гледа.....Предаването е едно и също, ама в Нова се гледа....Решиха да го купят, но щеше да е по -удачно да бъде в малко по-нормален час...Мислена работа, ама недоизмислена
86
2
 
41
 
! Отговори
tishko преди 11 години
бтв ми стана особено омразна, когато клекнаха пред Гоце и махнаха един от най-ерудираните и интересни журналисти в България Иво Инджев... абсолютно съм сигурен, че цензурата и даването на наклон на външните продукции е стил и начин на работа и не виждам за какво пискат, като по-груба кражба от тяхната на името "Господарите" срещу "Господари на ефира" едва ли има... Не съм гледал новото шоу по Нова, но за мен в случая важи поговорката "крадецът вика: дръжте крадеца"...
85
4
 
27
 
! Отговори
Да, да преди 11 години
Босфорската телевизя явно е платила на няколко безрдоника да драскат по форумите. Типично в техния извратен стил...
84
58
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бТВ е светлинни години пред другите телевизии, защото винаги си защитава правата и хич не й пука че някой ще плюе ище се сърди. Да се купи лиценза на Стриша ла нотизия е гениално решение и поздравявам този който го е взел. Факта си е факт и мрънканиците на смешниците от Нова само означават че те не знаааят какво правят. Най-много одобрявам българските сериали, че изобщо ги правят бТВ, не харесвам всички но е важно да ги има
83
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господа Халваджиян, не карайте хората си да пишат срещу БТВ в този сайт защото вашите коментари се разпознават веднага. ВСички знаем че се интерсувате само от парите. Съветвам ви вместо това да накарате екипа да работи по-добре. Не ме интересуват скандалите с която и да е телеивзия, искам да гледам качествено предаване а Господари на ефира вече не е такова! Стегнете се малко и спреде да се излагате. Това пък с краденото съдържание мина всякакви граници.
82
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господари на ефира е един *** който прави св*рки на Бойко Борисов срещу заплащане, което означава че са ***. Но явно са им намалили държавните пари, та сега не могат да си купят правата за предаването и са принудени да пооткраднат горкитеизобщо не трябва да се занимаваме с тия смешковци
81
22
 
3
 
! Отговори
kalinatamalinata преди 11 години
тия от Нова акъл имат ли да ги хрантутят тия мултимилшионери тия сиирджии мръсни дето ни занимават от сума ти време с тъпотиите си и с ламтежите си. са като ги осъдят за крадения формат дето излъчват съвсем ще ги сасипят. ама то и без тва никой не ги гледа, ама горкия зуек - по-добре си е в театъра, че да не го намесват в разни изродщини
80
5
 
19
 
! Отговори
kireza преди 11 години
до 90Ми кък можеш така да пишеш бе казъм,нали BTV на всеки 5 минути повтаря че е национална телевизия,та на мен мед ми капеше на сърцето!?! Ми сегинка ти уби сичко свято - и сапунките и Славчо,и чалгаджийките.....ми ти уби цялата ни култура бе джанъм.....Мъ къту си пумисля май си прав за името,но по убаво шъ е "БАЗИКНЯ ТУРКИШ ВИДЕО"!!!:))))))))))))))))
79
6
 
21
 
! Отговори
Валери преди 11 години
До 88 Антигона - Не работя и никога не съм работил в никаква телевизия, нямм навик да се навеждам за да ми подхвърлят някоя пържолка. Обикновен зрител съм и не приемам някакви злобни същества по поръчка да защитават престъпни *** и да наричат справедливо протестиращи хора срещу убийство на дете "***, пияници и наркомани". Падението ви тръгна след малоумното изказване на Бенатова и ще продължава до фалита ви. От *** морал не искаме.
78
3
 
32
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 11 години
Манголюба да направи предаване на живо пред офиса на Нова...