Пак спор чии са "Господарите"

bTV открили ”грубо нарушаване” на авторските си права
11 сеп 2012 20:15,
116
Пак спор чии са "Господарите"
"Господари на ефира" отидоха в Нова, а bTV ще прави "Господарите". Снимка: архив Булфото

Пореден спор избухна между bTV и Нова телевизия заради ”Господари на ефира”. Двете телевизии влязоха в остър спор чие всъщност е предаването.

”Господари на ефира” се излъчваше години наред по лиценз на италианския формат Striscia la Notizia първо по Нова телевизия, след това по bTV, а от този сезон отново се завърна в Нова. През пролетта, малко след като "Господари на ефира" спря да се излъчва по първата частна национална телевизия, bTV закупи лиценза и заяви, че пуска предаване с името ”Господарите”. От "Господари на ефира" пък заявиха, че предаването им "заживява собствен живот" и приключва отношенията си с италианците.

Още по темата

Днес от медията разпространиха прессъобщение, че са установили грубо неправомерно копиране на италианския формат Striscia la Notizia.

”bTV Media Group установи, че въпреки уверенията на Нова телевизия, че няма да излъчва програма, която копира формата Striscia la Notizia, предаването „Господари на ефира”, излъчено на 10 септември, нарушава правата на „БТВ Медиа Груп” ЕАД по Закона за авторското право и сродните му права”, се казва в изявлението.

Вчера по Нова телевизия беше излъчено първото предаване за сезона на ”Господари на ефира”.

„БТВ Медиа Груп” ЕАД притежава ексклузивните права върху формата Striscia la Notizia и българската версия на предаването за територията на страната. Излъчването на предаване със съдържание, което копира Striscia la Notizia, без уредени права с правоносителите, е безпрецедентно за медийната практика в България, особено, когато нарушението е извършено от национална медия, каквато е Нова телевизия, допълват от bTV.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
16
 
2
 
! Отговори
Антигона преди 11 години
До Валериа ти и другите, дето плюете битиви, явно работите в Нова или в Глобъл. много ти е неуместно изказването.
76
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Последно гледах Киролюба в Катуница по босфор тв и затрих канала от телевизора.
75
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия bTV станаха много смешни. Слогана им е: Не ни разбраха.Така стана с Катуница, Орлов мост и сега с "Господари на ефира".Подмолно закупиха правата от италианците, съвсем не-подмолно после напускаха изявление, а сега търсят дори и цвете с авторско право в кадър. Смешно ръководство!
74
4
 
37
 
! Отговори
Валери преди 11 години
Много служители на *** ТВ са строени да плюят предаването. Бачкайте другари, плюйте усилено но не прекалявайте защото скоро ще сте безработни и ще си търсите работа в телевизиите които плюете. За фалита на тъпата ви телевизия може да благодарите на жалките същества Бенатова, Найденова и колхозникът назначен като собственик на БТВ .
73
3
 
58
 
! Отговори
БББ преди 11 години
Босфор ТВ - повече от ***: турски бози и цензура! Моля, не коментирайте тези некадърници от БТВ, защото така стават значими. Просто не ги гледайте, не заслужават! Убийте ги с незаинтересованост!
72
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако тези адреналинки се премахнат от предаването, ще се получи нещо по-добро, хуморът не се нуждае от разюзданост на екрана, предаването само губи от тези така наречени "момичета".
71
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БТВ, никой несе интересува от авторско право в тая скапана държава. Желая ви успех, ама се съмнявавам че ще го имате...
70
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте сега, всеки краде, въпроса е че Господари на ефира крадат зле. Отврат е това предаване с тия три ***
69
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля че Магърдич Халваджиян се опиянява от вниманието с което го обграждат в момента, но както се е опиянил, така ще залитне към затвора, защото вече не сме в периода в който всеки си крадеше кабелна телевизия. Като правиш предаавне - трябва да ПЛАЩАШ за него, иначе бегай в гората, ама къде ти арменец да плаща, чудо невиждано
68
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой се интересува вече от такива предавания!! Чакахме години за български сериали и бТВ ни ги дава, затова винаги ще уважавам тази телевизия. Хич не не интересуват Господари на ефира, че те някога правили ли са нещо без да копират, и с лиценз и без лиценз???
67
22
 
13
 
! Отговори
ПИСНАЛ преди 11 години
СТИГА С ТОЯ PR БЕ, И ТРИМАТА НА СНИМКАТА НЕ МОГА ДА ГИ ПОНАСЯМ ВЕЧЕ!!!
66
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господари на ефира е адска боза и тъпня. Като крадат, да бяха откраднали по-хубавите неща от оригинала
65
2
 
9
 
! Отговори
Petrova преди 11 години
Purvo iskam da se izvinq, che ne pisha na kirilica. Telefona mi ne q poddurja. Ot detskite si spomeni se seshtam, che vuprosnoto predavane trugna ot edna kabelarka, koqto samo zaridi predavaneto gledahme vuv vkushti. Ot kakto se premestiha v btv stana pulna tragediq. Dano v nova otnovo ne stane taka.
64
0
 
2
 
! Отговори
дмт преди 11 години
Давам идея - да почнат да копират failblog или Le zap de spi0n, тогава може да започна да гледам телевизия;ПП: faith in humanity restored
63
3
 
19
 
! Отговори
йъэ преди 11 години
Баси безмислените спорове. Нова на нищо не прилича - простотия - Вип бръдър /баси виповете/, впечатлиха ме особено със съдебния спор /от 18 ч./ - цял месец. Бтв дават репортажите както им изнася, много често митинги и протести за увеличаване на цените изобщо не се отрязяват /дали е случайно?/, но пък е малко по-свежа. Не може през ден да дават Приятели, Грозната Бети и т.н., Сам в къщи - е повръща ми се като ги видя...
62
0
 
8
 
! Отговори
уъ преди 11 години
Ако имаха поне малка представа колко са дървени и колко за нищо не стават, щяха да се заврат в някой мухлясал ъгъл и да замълчат.
61
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не гледам никаква телевизия. Последното предаване, което гледах от време на време беше "Господари на ефира". Някой май се изгаври с авторите му и го спряха.
60
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И на двете телевизии им го подавам мек, но топъл. Аз телевизия не гледам и съм много щастлив от тоя факт. Пробвайте и вие, няма да съжалявате.
59
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БТВ е поръчкова телевизия, видя се и при протестите за горите. Там се гонят само частни интереси, Не знам как може нормални хора, на които им пука за България изобщо да и обръщат внимание?!?!?
58
9
 
41
 
! Отговори
Миро преди 11 години
С Кеворк и Господарите на Ефира НОВА ще удари яко по конкуренцията !Ще стане доста гледаема телевизия ,въпреки че има още много какво да се желае за да стане номер едно !