Къмбърбач отново се размина с приз на БАФТА

Предпочетен бе Джейсън Уоткинс
11 май 2015 17:50, Петя Славова
0
Къмбърбач отново се размина с приз на БАФТА
Снимка: архив, Reuters

Бенедикт Къмбърбач се прочу като телевизионния Шерлок Холмс, но ролята на известния детектив отново не му донесе награда в актьорската категория на телевизионните отличия на Британската академия за кино и телевизия (БАФТА), предаде Ройтерс.

Къмбърбач е номиниран за ролята си в телевизионния сериал "Шерлок" три пъти - през 2011, 2012 и 2015 г., но и тази година актьорското отличие го подмина, пише БТА. Пред него в категорията за най-добър телевизионен актьор беше предпочетен Джейсън Уоткинс за ролята си в драмата по действителен случай "The Lost Honour of Christopher Jefferies".

Явно предусещайки поредния неуспех, Бенедикт Къмбърбач не присъства на церемонията за телевизионните награди БАФТА в Кралския национален театър в Лондон. От шоуто отсъстваше и телевизионният д-р Уотсън, актьорът Мартин Фрийман, който дори не беше номиниран за ролята си.

Получавайки приза на публиката, който се определя чрез вот на слушателите на радио Таймс, създателят на сериала "Шерлок" Стивън Мофат, цитиран от Контактмюзик, заяви: "Шерлок Холмс и д-р Уотсън не могат да присъстват тази вечер. Мартин се грижи за децата си, а Бенедикт за бременната си съпруга. Така правят истинските мъже".

В категорията за най-добра телевизионна актриса беше отличена Джорджина Кембъл за ролята си в драмата "Murdered by My Boyfriend".

В поддържащите актьорски категории наградите бяха присъдени съответно на Джеймс Рий за "The Honourable Woman" и на Джема Джоунс за "Marvellous".

Ант и Дек отново триумфираха в категориите за най-добро развлекателно шоу и най-добро изпълнение в развлекателно шоу за "Saturday Night Takeaway".

В годината, в която отбелязва своята 60-годишнина, популярната телевизионна поредица "Коронейшън стрийт" спечели отличието за най-добра сапунена опера.

Телевизионна награда БАФТА в международната категория получи сериалът "Истински детектив" с участието на Матю Макконъхи и Уди Харелсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари