Без промяна на съзнанието – няма промяна на нацията

Елена Цонева – потомка на братята Евлоги и Христо Георгиеви пред Bulgaria ON AIR
16 дек 2017 07:38,
59

Елена Цонева е потомка на две интересни фамилии, оставили следа в българската история. От една страна тя е родственица на братята Евлоги и Христо Георгиеви, дарили средства и парцел за построяването на първия у нас университет.

Родословното дърво на Елена се преплита и с фамилията на Петър Гудев - министър председател на 29-тото българско правителство, управлявало в периода 1907 - 1908 г.

"Завършила съм Журналистика в СУ " Св. Климент Охридски" и не съм кандидатствала с привилегии. Моят баща и моята леля обаче като представители на буржоазни фамилии не са имали възможност да кандидатстват в същия университет построен от предците им", разказа във "Фамилно" Елена Цонева.

"За Петър Гудев се се казали много фалшиви новини и аз като ПР си давам сметка, че когато един човек е очернен от медиите и опонентите си, рядко му се дава възможност да обори. Тогава не е могло да се сравнява информация, всичко е било от ухо на ухо, клюки и слухове. Не бих искала да се явявам адвокат на моя пра-пра дядо, но предполагам, че е имало черен ПР срещу него. Има и доста неща в интернет, които изцяло го реабилитират като честен човек и много образован" отговори Цонева на въпроса защо в редица статии Гудев е обвиняван за злоупотреби в големи мащаби.

Вижте част от разговора на Доника Ризова с Елена Цонева, а цялото предаване гледайте от 10:30 по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО ВСИЧКИ коментирали ТУК !Уважаеми приятели и други ,разни ! много правда има в думите и изреченията Ви ! Има и неща които не бях чувал ! Но журналистката Боряна Цонева публикувала мислите на Елена Цонева , виждам типично за двете дами " ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО " мислене ! само бих запитал и двете момичета " КАК да промениш мисленето на хора които , тънат в беднотия , а тези от градовете в снобизъм , завист и омраза
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двамата братя са били "касиерите" на руския император. Подкупите за Черна гора Сърбия и Румъния са вървели през тях. Големи противници на национално освободителното движение и всячески са насочвали (подкупвали) ревалюционните дейци към чакане на руския освободител.След освобождението са се занимавали с източване на младата държава в посока Москва. Личните им нещастия са ги накарали да правят дарения.Не са пожелали да придобият българско гражданство. Били с руски паспорти!
43
0
 
5
 
! Отговори
Керенски преди 6 години
Днес вичко се копува,всичко се продава; гола съвест, голо тяло всичко на пазара......
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 30Човека е имал предвид тебе и подобни на тебе де..и--------------Сигурно.Но това не променя факта, че човекът, обявил българите за 80% де били, е активен и заклет русофил.
41
1
 
2
 
! Отговори
шнур преди 6 години
Доника ризова започна да хкани гости в предишното си предаване, които говореха за корупция, съдебна система, мафия и сега Доника Ризова води лайфстайл предаване. Случайност? Българската журналистика умря
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умен този който се размножава , по начин такъв , че поколението му да оцелее и да завладее планетата.. И всичко е подчинено на това.. Не може да оцелееш сам има други вражески народи , племена фамилии.. И някой приема да се жертва за да може потомците да оцелеят..
39
3
 
5
 
! Отговори
комунист преди 6 години
Няма съзнание, няма обида, няма чест. Ние сме комунисти и лъжем, защото сме животни, а не хора. Тарикати сме, а вие балъци.
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има мозък - няма съзнание , под губи съзнание в медицината се разбира или умира или някой го е ударил тукат в главата..
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съзнание да бъдете добрички будали - да може банкери , икономисти , измамници , мародери , адвокати да мамят .. Само ако ви мамят сте съзнателни..
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престанете с това спекулиране, че плюем по Русия. Ние плюем СССР, не Русия, набийте си го в главата! Русия ни освободи от турско робство, а комунистите избиха същите които ни освободиха - белогвардейците. Отречете се от СССР, иначе какви българи сте?
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен34 1. Спец. Висша психическа дейност у човека като отражение на действителността. 2. Способност на човека да разсъждава; мисъл, чувство. В съзнанието му се мяркаха картини от пътуването. 3. Състояние на човека, при което той е способен да мисли, чувства, усеща. Идвам в съзнание. Губя съзнание.Тъпотията и остроумниченете част ли са от физиката и биологията или са си просто твое извращения ?
34
2
 
6
 
! Отговори
ни мой ни излъга преди 6 години
След 3 Март 1978 Русия сестреми да окепази Българите които участват в Освобождението на България. Така без авторитети е по-лесно да наложат свои хора.Тази песен я слушахме например след 10 Х 1989. България намяля аристокрация, кадрите били в БКП, някои се провъзгласяваха за архонти и т.н.Явно фамилията на тази жена е попаднала под ударите на тази политика.Затова трябва да бъдем внимателни когато някой попадне под активен остракизъм.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука да питам Будалите - що е това Съзнание имали го във Физиката , Биологията . за какво говорим .. термини от религията ..
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Научете се да мислите не ви трябват никакви хуманитарни науки , икономики , журналисти , псхологии , истории и социлогия - това са псевдонауки.. Ако ги слушате тези ще стигнете до *** камик.. Тръгни по бръмбара да те заведе къде знаете.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Промяна на съзнанието като при Алекс Алексиев ли? Баща карикатурист, син карикатура.
30
2
 
3
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
Човека е имал предвид тебе и подобни на тебе де..и
29
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност само русофилите и полуруснаците плюят България. Не съм чул някой евроатлантик да каже, че българите са 80% де били.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познавам имигранти които милеят за родината си и са готови да застанат с нас рамо до рамо за да прегазим родоотстъпниците и платените предатели. Има и имигранти които са обидени и мразят всичко в страната в която са се родили. Те лесно се манипулират и са най вредните за България. Ще ги познаете по това че плюят Русия и българите в България. Плюят всичко българско. Същевременно се мислят за европейци и умници. До вчера пиха пърцуцата на село, днес минали на мохито
27
1
 
3
 
! Отговори
помним преди 6 години
Той и Трайчо Костов е убит по същия начин.
26
8
 
8
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
НЯМАМЕ СИ ПРОКУРАТУРА И СЪД, СОБСТВЕНИ НЕЗАВИСИМИ ЗАЩОТО ТЕ ИСКАТ ТАКА ! ЕС НЯМАТ ПОЛЗА ОТ ТОВА СЪДИИТЕ НИ, ПРОКУРОРИТЕ И ЗАКОНИТЕ ДА СА БЪЛГАРСКИ ЗАЩОТО НЯМА ДА ОБСЛУЖВАТ ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ ! ДА МНОЖАТ РОМИТЕ, ДА НИ ЗАТРИВАТ КАТО НАЦИЯ, ДА УНИЩОЖАВАТ ПРОИЗВОДСТВОТО НИ. ТЕ НЯМАТ НУЖДА ОТ ТОВА ИМАТ НУЖДА ОТ КОНСУМАТОРИ, НЕ ОТ КОНКУРЕНЦИЯ. ТАКА СА И ПОЛИТИЦИТЕ ! ТЕ ГИ ПОСТАВЯТ ТАМ И ИМ ПОЗВОЛЯВАТ ДА УПРАЖНЯВАТ ТОЗИ ГЕНОЦИД. МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ ЧЕ КРАДАТ ЗАЩОТО ГО ПРАВЯТ С ТЯХ, С ТЕХНИТЕ ФИРМИ