Без промяна на съзнанието – няма промяна на нацията

Елена Цонева – потомка на братята Евлоги и Христо Георгиеви пред Bulgaria ON AIR
16 дек 2017 07:38,
59

Елена Цонева е потомка на две интересни фамилии, оставили следа в българската история. От една страна тя е родственица на братята Евлоги и Христо Георгиеви, дарили средства и парцел за построяването на първия у нас университет.

Родословното дърво на Елена се преплита и с фамилията на Петър Гудев - министър председател на 29-тото българско правителство, управлявало в периода 1907 - 1908 г.

"Завършила съм Журналистика в СУ " Св. Климент Охридски" и не съм кандидатствала с привилегии. Моят баща и моята леля обаче като представители на буржоазни фамилии не са имали възможност да кандидатстват в същия университет построен от предците им", разказа във "Фамилно" Елена Цонева.

"За Петър Гудев се се казали много фалшиви новини и аз като ПР си давам сметка, че когато един човек е очернен от медиите и опонентите си, рядко му се дава възможност да обори. Тогава не е могло да се сравнява информация, всичко е било от ухо на ухо, клюки и слухове. Не бих искала да се явявам адвокат на моя пра-пра дядо, но предполагам, че е имало черен ПР срещу него. Има и доста неща в интернет, които изцяло го реабилитират като честен човек и много образован" отговори Цонева на въпроса защо в редица статии Гудев е обвиняван за злоупотреби в големи мащаби.

Вижте част от разговора на Доника Ризова с Елена Цонева, а цялото предаване гледайте от 10:30 по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Ами то това беше целта - 45 години да се променя съзнанието на такива като тебе, за да тънеме във вечния хаос. Не че сега е дясно управление.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом като не можем да накараме с добро българите да махнат от власт тиранина си Борисов и да създадат ново управление с пряка демокрация, ще провалим европредседателството му, всички в Европа ще презират България и следователно българите ще са принудени да направят истински промени в тоталитарното си държавно устройство.
3
12
 
8
 
! Отговори
Бай Некойси преди 6 години
Ще се оправим когато прогоним руснаците от земите си. И не е Християнско да имаш идоли.
2
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българин, ... и съзнание!? Гуд лак!!
1
4
 
14
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Мустафа Кемал Ататюрк хубаво ви махна фecoвете и бурките, но турците си останахте все същите opиенталци!