Без промяна на съзнанието – няма промяна на нацията

Елена Цонева – потомка на братята Евлоги и Христо Георгиеви пред Bulgaria ON AIR
16 дек 2017 07:38,
59

Елена Цонева е потомка на две интересни фамилии, оставили следа в българската история. От една страна тя е родственица на братята Евлоги и Христо Георгиеви, дарили средства и парцел за построяването на първия у нас университет.

Родословното дърво на Елена се преплита и с фамилията на Петър Гудев - министър председател на 29-тото българско правителство, управлявало в периода 1907 - 1908 г.

"Завършила съм Журналистика в СУ " Св. Климент Охридски" и не съм кандидатствала с привилегии. Моят баща и моята леля обаче като представители на буржоазни фамилии не са имали възможност да кандидатстват в същия университет построен от предците им", разказа във "Фамилно" Елена Цонева.

"За Петър Гудев се се казали много фалшиви новини и аз като ПР си давам сметка, че когато един човек е очернен от медиите и опонентите си, рядко му се дава възможност да обори. Тогава не е могло да се сравнява информация, всичко е било от ухо на ухо, клюки и слухове. Не бих искала да се явявам адвокат на моя пра-пра дядо, но предполагам, че е имало черен ПР срещу него. Има и доста неща в интернет, които изцяло го реабилитират като честен човек и много образован" отговори Цонева на въпроса защо в редица статии Гудев е обвиняван за злоупотреби в големи мащаби.

Вижте част от разговора на Доника Ризова с Елена Цонева, а цялото предаване гледайте от 10:30 по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
8
 
! Отговори
Българофил преди 6 години
Забелязали ли сте че русопатите мутират във всевъзможни форми?Например в България величаят комунизма, обичат Русия, а в същото време в Русия комунистическата партия е забранена?Става ясно, че те са наясно за вредата от комунизма като учение и практика, но искат да го наложат тук за да тежи като воденичен камък на врата на българския народ.
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Бойко мамин не само се знае, ами и е документирано, че е престъпник. Само дето си нямаме прокоратура.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То си е византийска политика да окепазяват свестния човек. Навремето наричали Ивайло "лахана" т.и. кисело зеле сиреч миризлив защото разбил ордите на Чингиз Хан. Вместо да му благодарят се опитват да го окепазят. Така беше с Първанов който допусна българия да влезе в ЕС. така е и сега с Бойко.В същото време величаят престъпници.
22
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не е избирал Герб за трети път освен ромите на които им плащат. Българина греши но поправя грешките си. Те също са така, Меркел я насилват там за кой ли път. Тези хора не се избират от българи а насилствено са поставени там с помощта на ромите и някои, подчертавам НЯКОИ глупави имигранти които ги излъгаха че са умни и европейци за да гласуват за тях. Набиха им в главите че хранят България и те понеже са кухи до безобразие повярваха. Сега ги облъчват и с тази медийна платена простотия
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми няма, щом трети път избират за по 3 кебапчета ГЕРБ, после цяла година вият от глад като вълци тоя и с простя народ.
20
4
 
9
 
! Отговори
Бугараш преди 6 години
Проблема с хибридните новини не е нов. От хиляди години ромеите посягат на нашата история, пишат удобни за тях истории, а при възможност унищожават нашите архиви. Последния случай е с конфискацията на държавния архив 1944 който и до днес не е върнат на българската държава. Този факт е достатъчен за да стане ясно какво е истинското отношение на Русия към България.
19
3
 
13
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
Европейските им ценности не струват нищо ! Съзнанието им е болно и извратено. Те са обречени, проблема е че завличат и нас в бездната
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не слушайте имигрантите и медиите, те вече не се имат за българи. Набиха им в главичките че са можещите и умните за да ви разделят и да не сте единни ! Вие не сте глупави. Българина работи и се държи нормално където и да е. Елате да ги видите по Черноморието какво представляват чужденците, а и не само там. Навсякъде са си мърльовци и ***. Дори имигрантите ще ви го потвърдят
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунист, нямам думи колко си зле!!!!
16
7
 
13
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
Хайде пак ви промиват мозъчетата разни медийки платени и префърцунени " европейки "Не вие трябва да променяте съзнанието си българи, не вие трябва да се интегрирате. Те трябва да го направят ! Българина е работлив и можещ, те са търтеите и кърлежите смучещи вашата кръвчица. Когато видя англичаните да берат ягоди, немците по заводите си да работят на поточните линии по 12 часа, да се грижат за родителите си по старческите домове, тогава ще приема че има някаква промяна в тези готованци и търтеи.
15
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези, които могат да променят Българиа се намират къде ли не по света. Истината е, че никой не иска да си йертва йижота и усилиата за да спасява неспасяемото. Идва нов свят - без националности, но със сериозен подбор на мат'ряла:) Няма топличка работа. Има проекти и конкуренция. Който не може да се пригоди - сори. А в България хората си искат Тато. Ами имате си Бойко! какжа е разликата?! Все толкова ***. Точно като вас!
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съзнание се повдига със знание! Няма друг начин!
13
6
 
4
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Не може да няма промяна в съзнанието на нацията, след като има и драстична разлика в съотношението на етносите!!!Добро утро селяни прости!!!Агент Уейн Шалохан!ЦРУ!!!
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Култура на движението по пътищата без глоби няма.Гледай някой американски документален филм за работата на полицаи и рейнджъри за да разбереш, че там като те спре полицай за проверка на всеки въпрос на полицая гражданинът отговаря с -Да, сър, разбира се, сър! Като ти напишат акт, че си се из-пикал на обществено място например по средата на прерията си длъжен до 24 часа да се регистрираш при съдията по местоживеене иначе ти съставят нов акт или те пускат за общонационално издирване.
11
4
 
9
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Селяни прости, каквото ви е нивото на култура и възпитание, такова ви е нивото и в уличното движение, такова ще бъде нивото в работата ви,такава икономика ще имате, такива ще бъдат и взаимоотношенията помежду ви, такова и съзнание ще имате!!!Тоест,следователно, де факто,постфактум вашето съзнание е на едно примитивно ниво, СЕЛЯНИ ПРОСТИ!!!
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разликата между американския и българския народ е мощната полицейска машина на янките.Без репресивни мерки и ограничения човек си остава шебек.В друга медия пишеха за изнасилвания на 4 и 9 годишни деца.Ами като ги скопят въпросните юнаци следващите ще си помислят преди да си го развеят.Не е задължително да е буквално, 15-20 години затвор с обществено полезен труд също става, ама на момента вкарване в затвора, а не с висящи дела.
9
6
 
5
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Добро утро селяни прости!!!Отивам да изкарам един хубав европейски надник, не ме интересува на какво ниво и дали има промяна в съзнанието на нацията!!!Каква беше тази дума нация, какво е това???Някой знае ли селяни прости???Агент Лайъл Фланари!ЦРУ!!!
8
1
 
4
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
Съзнанието няма нужда от промяна, то не е функция на разсъждението. Промяна трябва да ума, който контролира мислите и менталните навици.
7
3
 
5
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Много брак на тая територия.Ще организирам санитарна петилетка, да почистиме отпадъците.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разликата в съзнанието на американец и българин е малка,голямата разлика е в съзнанието на горделивите ни политици и тези на Запад.Нашите мразят и презират народа и власта е им трябва най-вече за забогатяване! Всъщност чипа трябва да си сменят повечето висшисти ,които са горделиви и се имат за хора с благороднически титли!