Пак връщат делото "Чората" за събиране на доказателствa

Военноапелативният съд не се произнесе с присъда
Обновена: 18 окт 2010 11:49 | 22 юли 2010 18:42,
38
Пак връщат делото "Чората" за събиране на доказателствa
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Военноапелативният съд върна делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората, за събиране на нови доказателства, съобщиха от съда.

След като в края на май съдът определи, че ще се произнесе с присъдата до месец, днес стана ясно, че решението се отлага.

Процесът ще продължи през септември, за когато е насрочено поредното заседание по делото.

Още по темата

Ангел Димитров почина на 10 ноември 2005 г. в центъра на Благоевград при задържането му в рамките на специализираната полицейска операция "Респект".

Първоначално от МВР твърдяха, че Чората е починал от инфаркт, но медицинска експертиза доказа, че смъртта му е настъпила вследствие на нанесените му удари.

Подсъдими за смъртта му са майор Мирослав Писов, капитан Иво Иванов, старши лейтенант Борис Механджийски, както и сержантите Георги Калинков и Янко Граховски.

Майор Писов вече бе осъден на 18 години лишаване от свобода, а останалите получиха по 16 години затвор. Делото обаче бе връщано няколко пъти от Върховния касационен съд за доразглеждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Ангел Димитров - Чората
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде е Цецо да ревне че съда пуска убиици на свобода, защото тея пет *** не са нищо друго.... Чората може и да си го е заслужвал, но от 20 години насам в България милицията не решава кои е виновен, а съда само да чете присъдата.... Бил наркоман, с болно сърце.... и срещу тоя пратиха петима вълкодави... айде бе, а срещу здравите сигурно пращат цял отряд... Срещу дядовците берящи гъби стрелят на месо, но в *** махали пълнят гащите.. и от тея чакаме да ни пазят, е в Овча Купел се видя.
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малее колко виновни са българските съдии само защото не искат да пуснат едни убийци на свобода. Абе имало един професор с различно становище, но той е опроверган. Хаха. И как ще ме убедиш, че той не е правия. Аз пък се съмнявам, че постановките на МВР и прокуратурата продължават.Ненапразно БГ е най-осъжданата държава в ЕС в съда в Страсбург за произвол на полицейски органи и отказ за образуване на производства от прокуратурата и МВР.Май и Елеонора си отиде от добър полицай,а??
24
3
 
4
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Делата трябва да не са секретни. Защо ли за това само подсъдимите по това дело призовават? В случая - по отношение на проф. Раданов може да се обсъжда само експертизата му - а тя е отхвърлена категорично от 7 български специалисти, също и от американския специалист по съдебна медицина. След тези становища не е приета и от съда. Но - СРАМ - съда каза - ама човека е починал поради което потвърждавам присъдите - Е, никой не се чуди на оценките за съдебната ни система.
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
проф. Раданов беше почтен човек! Експертизата му беше точна и това му костваше живота!!Независимо какъв е бил Ангел Димитров, "полицаите" са употребили БОЙ при задържането му без да е било възможно чората да избяга!!!Полицията НЯМА правомощия да използва сила, освен когато обстоятелствата не налагат това!Тези "полицаи" са убийци!!!Ако изобщо съдът в България си върши работата, тези убийци ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ!!!
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А защо ли "се самоуби" проф. Раданов ??? Експертизата му беше ЕДИНСТВЕНАТА, която беше угодна на родителите на Чората. Никой друг съдебен медик в България не подкрепи неговите изводи. Но - той си изпя песничката, и даде на родителите на Чората - това което искаха от него. А мъртъвците не променят становището си - нали ???
21
7
 
5
 
! Отговори
Polkovnik преди 13 години
Моля думата "щатен" да се чете "щателен". А за # 25, няма да му изнасям лекция по криминалистика.Тя не е необходима за полицаи, важното за тях е да не бият, още по-малко - да убиват. Те се наричат правоохранители, а не юмруко- и ритни-кораздаватели.
20
2
 
5
 
! Отговори
Polkovnik преди 13 години
До # 25: Очевидно сте полицай, а не медицинско лице,това си личи и по изказа: Г-н полицай, предполагам,че сте гледали как се правят снимки на труп: преди да се прави аутопсия, идват оперативен работник, следовател,прокурор,през това време полицаите стоят поне на десетина метра,за да не пречат.Прави се щатен оглед на трупа,след него се прави оперативна "сним-ка" на района на смъртта. и след това един чичко снима трупа отляво,отдясно,отпред, отзад, и т.н. Аутоп-сията е много след това.
19
5
 
4
 
! Отговори
цоню преди 13 години
застрелян по време на бягство.по му мяза от пребит с юмруци по време на бягство.присъдата е точна и справедлива
18
5
 
8
 
! Отговори
сс-са преди 13 години
Ясно е,че ако не влезнат в затвора,причината е натиск от сегашното милиционерско правителство,което ще противоречи с всички принципи на демокрацията.Не виждам каква обществена подкрепа може да се търси за хора отнели човешки живот.С униформи или не,не са те хората,които ще решават кой има право да живее.Законите важат за всички,а според тях убийците се наказват с лишаване от свобода.
17
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОВА СА УБИЙЦИ!!! ЗАЩО СЕ НАЛАГА ДА ПРОМИВАТЕ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ????В ПАМЕТ НА ПРОФ. СТОЙЧО РАДАНОВ - ТЕЗИ *** ТРЯБВА ДА ЛЕЖАТ ДО ЖИВОТ!!!
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Георге, ти виждал ли си аутопсия как се прави ? Ще ти дам жокер - не е като по "Хорейшио". Скалпът се реже от ухо до ухо, след това се хваща за косата и се обръща заедно с цялото лице !!! След това, ако не се гримира трупа изглежда сякаш се е бил на война. Пък за СПУКАНА АОРТА В СЛЕДСТВИЕ НА УДАР - съдебната медицина познава само случаи, в които пострадалият е бил ударен от ВЛАК или е паднал от 10 етаж и няма нищо здраво в тялото му. Ама невежеството е непобедимо.
15
6
 
4
 
! Отговори
George преди 13 години
До # 21: Преди известно време имаше публикувани снимки на убития, на тях личаха солидни кръвонасядания по главата и шията на убития.Това са следи от удари и ритници.Отделно се установи спукана аорта,също последица от удари. Проф.Раданов,който установи тези следи,"изпуснати" от предишните съдебни експерти" се самоуби ?? Хайде да не се правим на медицински светила,има кой да поеме тези функции.Факт е,че по време на управлението на ген.Янев, разгул-ът на полицията в Благоевград беше голям.
14
8
 
6
 
! Отговори
George преди 13 години
Заради това убийство трябваше да съдят тогавашният шеф на МВР-Благоевград ген.Янев,но той си подаде оставката и се измъкна.Майор Писов беше взел теф-тера на убития бандит Кьоравия и събираше заемите,които той беше отпуснал. Именно той беше шеф на групата полицаи,умъртвили Чората.Сетне започнаха делата - на две инстанции оневиниха полицаите,сетне ги осъдиха,сега ВКС май отново се опитва да ги оневини.Само че убитият си е убит и е крайно време да се спре със самоуправството на МВР-служители.
13
4
 
1
 
! Отговори
Глупости преди 13 години
И затова присъдата на военния съд е пародийна, смешна и жалка ! Както и разни драскачи, които се опитват с гьобелсови методи да внушат нещо, КОЕТО НЕ Е МЕЖДУ КОРИЦИТЕ НА ДЕЛОТО !!!
12
2
 
7
 
! Отговори
Глупости преди 13 години
Точно МЕДИЦИНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА установява, че удари на чората са нанасяни, НО НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ, НИТО ЗАЕДНО В СЪВКУПНОСТ НЕ Е ПРЕДИЗВИКАЛ СМЪРТТА МУ !!!!Точно МЕДИЦИНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА установява, че Чората е починал в следствие от това че е бил на земята по очи, с поставени белезници, което в съчетание между тежкото му туловище и уврежданията от хероина. А полицаите ги осъдиха - ЗА ТОВА ЧЕ СА МУ СЛОЖИЛИ БЕЛЕЗНИЦИТЕ и не са го пуснали, докато той псувайки ги им е казал "Задушавам се бе !"
11
9
 
5
 
! Отговори
george преди 13 години
Не съм защитник на Чората,но по това време преподавах в Благоевград и доста неща са ми ясни по този смъртен случай.Хората на Чората охраняваха ЮЗУ и държеха сладкарница и ресторантче в университета.Очевидно те трябваше да бъдат заменени с други,съответно Чората се е опънал и полицаите са решили да го научат да се подчинява.Така са го "научили" ,че след това не е станал.Тога-вашният шеф на ОДВР-Благоевград се опита да ги отърве,пледирайки,че това е нещастен случай,но това си е чисто убийство.
10
1
 
10
 
! Отговори
Дан Марчинко преди 13 години
Тази вечер,по някакви новини,казаха,че бакшиша,пребит в "Младост" с лопата до смърт,е починал от инфаркт!Че този *** Чората по-различен ли е?
9
0
 
1
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
Това дело ще продължи като турски серил и ще свърши като : Тука има тука нема
8
7
 
10
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Да пускат полицаите веднага. Голям срам ще е, ако ги вкарат в затвора, заради смъртта на един педофил и наркопласьор.
7
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
До 8-Един простичък въпрос?Ти ако си на 2 грама кокаин,колко километра би издържал на бягане,при това ченгетата са били с кола и са го гонили през целия град,