Туцо и Васко Кеца остават на топло с разклатено здраве

Апелативният съд във Варна не измени мерките им за неотклонение
Обновена: 18 окт 2010 11:41 | 7 сеп 2010 12:12,
22
Туцо и Васко Кеца остават на топло с разклатено здраве
Янко Попов – Туцо. Снимка: БГНЕС

Варненският апелативен съд остави в ареста Янко Попов – Туцо, и Васил Костов – Васко Кеца.

Задържаните при операция „Килърите 2“ обжалваха постоянните мерки за неотклонение „задържане под стража“, които им наложи Шуменският окръжен съд в края на август.

Още по темата

Защитата на Янко Попов изтъкна като причина влошеното му здравословно състояние. Разклатено се оказа и здравето на Васко Кеца.

Освен това като мотив за по-леката мярка защитата на Васил Костов изтъкна и факта, че приятелката му е бременна и днес влиза в 9-ия месец.

Магистратите обаче не уважиха исканията им и постановиха, че решението на шуменските им колеги е законосъобразно.

Според съда има достатъчно доказателства, че двамата умишлено са улеснили Владимир Филев и Георги Георгиев да извършат убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

В мотивите си апелативните съдии посочиха, че ако излязат от ареста, има опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

На днешното заседание бе назначена медицинска експертиза, която да установи дали здравето на Васко Кеца позволява той да остане в ареста и дали условията там са адекватни на състоянието му.

Туцо и Васко Кеца бяха сред задържаните при полицейската операция „Килърите“ за убийството на самоковския бизнесмен Юри Галев, но тогава съдът не ги остави в ареста.

По-късно те бяха отново арестувани при продължението на акцията – „Килърите 2“, за разстрела на бизнесмена Румен Рачев в Шумен през юли 2009 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: операцияРумен Рачев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
айде стига вече.. преди 13 години
Това ли прасе убива хора на улицата?Много интересно,че всичките убийци и измамници,крадци сводници,всъщност са хора с много разклатено здраве.Като трябва да понесат отговорност за престъпленията си,която е минимална за щтетите и шока за целия народ,който всекидневно трепереше в очакването на нови ужасиМайка ми още е в шок от ужасите които са правили тези престъпнициСамо като се забавя малко навън я хваща криза.Жената се побърка от страх.Трябва да пие хапчетаСигурно има още постртрадали
18
0
 
2
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
поне няма да мислят за парно
17
1
 
8
 
! Отговори
голямата корупция преди 13 години
Апелативният съд във Варна не измени мерките им за неотклонение....Не може да бъде !Точно във Варна - това е прецедент !
16
0
 
6
 
! Отговори
голямото плюскане преди 13 години
Тоя дебелия на снимката може и да е болен...от плюскане...Ще се оправи в панделата - хем да бачка , хем да го работят...Да помни !!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ami zadnicite im ne im li se razklatiha
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичките ни мутри са много болни и изтощени,Веселин Данов пък щеше да се беси!Какъв цирк!Га ядоха кифтетата не бяха болни,нали?!
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никаква милост за бандити!Те когато са убивали,да не би да са жалили някого,или да са питали има ли бременни или как са със здравето?
12
1
 
14
 
! Отговори
jelezni преди 13 години
Нацията ни е "болна"! Що сме болни, откъде идва този бум на престъпност?
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има си хас да не се разболеят.Има ли изобщо здрав престъпник.
10
1
 
33
 
! Отговори
Пич преди 13 години
"Аз смятам, че е крайно време да има висока присъда за лекар, даващ такива медицински диагнози! "Не могат да пипнат лекарите и с пръст. Нали се сещаш, че на един мъж на 50-60 години винаги можеш да му намериш някакво хронично заболяване и това да си е самата истина. Просто съдиите не трябва да уважават всякакви смешни диагнози - ако му трябва спешна операция, тогава да го пускат до болницата и да го режат. Всички други болежки ще ги търпи, както ги е търпял да момента.
9
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"туцо", "кеца" и всякаквми други тъпири - "баретата", "маргините", "таке", "къро", "сумиста", "очите" и компания в затвора доживот без право на обжалване, при тежък режим. само *** *** които като влязат в съдебна зала се преобразяват. при това всичките са *** безподобни.
8
2
 
31
 
! Отговори
Защитник на BG преди 13 години
Ей, като влезнат в следственият арест, на бандюгите моментално им се разклаща здравенцето. Като са на свобода, всички тия ходят в най-престижните фитнеси, пият най-скъпите на пазара хранителти добавки, хранят се супер здравословно по разни рибни и гурме ресторанти, но помиришат ли съдебна зала, стават по зле и от баба ми, която е на 89г. Майната им...да мрът гадовете, че да има по-малко работа за ченгетата и повече спокойствие за нас, бедните хорица.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещо като разклатено здраве и бременна приятелка
6
0
 
2
 
! Отговори
33 преди 13 години
ako nakoi moje da mi poqsni kakvo to4no ozna4ava ulesnil?
5
1
 
51
 
! Отговори
денис преди 13 години
Нашите затвори се оказаха по брутални от лагерите на смърта на Хилтер! Даже най-закоравелите и твърди престъпни босове когато влезнат вътре стават като болни пенсионери в напреднала възраст! Влизат мощни, напомпани и кипящи от сила и излизат напикани развалини! Освен да се смея драги сънародници друго не ми остава!
4
2
 
7
 
! Отговори
rrrrr преди 13 години
mnogo rasklateni tie be, a kato se proiaviavaha kriminalno ni6to im niama6e! ja malko na sanatorium da gi pratime
3
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя *** на снимката е една топка лой и ***.
2
2
 
22
 
! Отговори
Keцa преди 13 години
Като ще има специализиран съд, трябва да има и специализиран медицински консилиум, за да преглежда "тежко болните" престъпници.
1
2
 
55
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Е как така винаги такива изпечени престъпници се оказват толкоз тежко болни! Аз смятам, че е крайно време да има висока присъда за лекар, даващ такива медицински диагнози!