Без конфликт на интереси при Доган. Точка

НС ще трябва да му плати разноските по делото – 300 лв.
Обновена: 14 фев 2011 14:57 | 14 фев 2011 12:37,
535
Без конфликт на интереси при Доган. Точка
Снимка: Булфото

Няма конфликт на интереси при Ахмед Доган.

Това реши петчленен състав на Върховния административен съд по сигнала за получения от Сокола хонорар в размер на близо 2 млн. лв. за хидроконсултации.

Освен това ВАС определи Народното събрание да плати на Ахмед Доган и направените от него разноски по делото в размер на 300 лв. Решението на съда е окончателно.

Още по темата

Днешното решение на съда на практика потвърждава решението на тричленния състав на ВАС от 18 октомври 2010 г.

Тогава магистратите прецениха, че Доган не е бил в конфликт на интереси при получаването на хонорара. Става въпрос за 4 договора, сключени през 2008 г. с Института по строителство и минно дело, за хидрогеоложки проучвания на каскадите Доспат–Въча и Горна Арда, Баташки водносилов път и Проект Тунджа, за които Доган е получил 1 955 830 лева преди облагането с данъци.

ВАС бе сезиран за хонорара с доклад на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

През януари прокурорът по делото изтъкна като доказателство и изказване на лидера на ДПС преди изборите в село Кочан през 2009 г., където заявява: "Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата".

Адвокатът на Доган – Румен Еленски, обаче възрази срещу този довод с мотива, че е недопустимо да се правят изводи от политическо изказване, основано на хиперболи и метафори.

От парламентарната комисия "Антимафия“ обаче изтъкнаха, че въпреки че четирите консултантски договора са подписани преди влизането в сила на Закона за конфликт на интереси, частният интерес не е ограничен във времето, а и по-голямата част от хонорара Сокола е получил през 2009 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


535
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
2
 
! Отговори
До № 53 преди 13 години
До колкото разбирам, искаш на баба си хвърчилото. Прав ли съм ? Я си стой в коптора. Ти не си за пред Съдебната палата.
53
1
 
11
 
! Отговори
Think преди 13 години
Стана ясно и съдиите какви са нали ... ? Айде , който е по-умен ще се досети , какви са , от кое време са и кой ги е назначил.Ако проблема с тези магистрати се реши,тръгваме здраво напред.Как си лягат,спокойни тези не знам.Целият народ знае кой е обвиняем и , че присъда в затвора му е най-малкото,а те го пускат.И тяхното време ще дойде.Нали знаете - отгоре се вижда всичко !
52
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И тук се жидя дългата ръка на октопода Гоце, покровителстващ БСП и под фирмите и ДПС и РЗС. На следващите избори трябва да изринем комунистите до дъно. Даже и парламента трябва да се дезинфекцира след това.
51
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще оправдая всеки руски убиец и турски крадец.Българския СъдЛично гарантирано от Гоце!
50
0
 
0
 
! Отговори
Кажи преди 13 години
до 46: Ти какво предлагаш?
49
1
 
10
 
! Отговори
dantes преди 13 години
4ESTITO! OSHTE EDIN NEVINEN PRESTAPNIK.PALEN ABSURD SME
48
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те затова пищят против специализирания съд, защото в останалите са си опекли работата, 8 години назначаваха поголовно свои хора, и сега те им връщат услугата. А за *** долу, което лъже, че ГЕРБ е учредена от съдии - съдиите нямат право да участват в партии, а ти си платена *** и манипулираш и лъжеш хората!
47
10
 
9
 
! Отговори
Правото преди 13 години
Против Доган и ДПС съм.Всички казват, че нямаме съд.Напротив.Проблемът е в това, че хората повярваха на пожарникар и на шофьор на трудов договор в ДС. Тези двамата лъгаха хората , че ще съдят всички преди тях.Никой не се запита кои са те? Ами никои, обикновени *** мутри. Не се сърдете на съда, той не може да работи според желанието на циркаджиите. Къде е сега Димо Гяуров, къде е Елеонора Николова? На едно от заседантията Елеонора се беше запянила на две места. И какво от това ?
46
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПРЕД СЪДЕБНАЯТА ПАЛАТАНЕЗАВИСИМИТЕ ДА ПОДАВАТ ОСТАВКАВРЕМЕ Е ЗА БУНТ СРЕЩУ КОРУМПИРАНИТЕ СЪДИИИСКАМЕ НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМАВЪН ЧЕНГЕТА КРАДЦИ И СОЦИАЛНО СЛАБИ РУШВЕТЧИИВЪН ДС И ПРОТЕЖЕТАТА НА БКП И ГОЦЕ
45
1
 
18
 
! Отговори
Бл.Благов преди 13 години
Това решение е подигравка с българския народ! Нима има бьлгарин ,на който да не му е ясно ,че не може да се даде такава сума на един безкрайно некомпетентен по вьпроса човек и че парите му се дават заради влияние! Само некорумпирания бьлгарски сьд видя ,че Доган има гениални хидроложки познания! Срам!
44
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вальо Топлото и Александър Томов Лупи единствените осъдени !ГЕРБ претърпяха пълен провал в борбата с организираната престъпностЕДИНСТВЕНО МАЧКАНЕТО НА НАРОДА им останависоки осигуровки за ТРАЙНО БЕЗРАБОТНИТЕМАЙКИТЕ да върнат дадените им помощиСъбудете се бе хора БОЙКО дойде да пази грабителите на народа
43
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нарочно се прави това, за да не влезем в Шенген. Когато българската полицейска и гранична система мине под контрола на германците и французите няма да може да летят безнаказано на Румен тировете с Амфетамини из Европа. Целта на комунистите и турците е България да бъде изгонена от ЕС, за да може след това Турция и Русия да си я разделят.
42
1
 
23
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 13 години
ВАС трябва да бъде разпуснат незабавно, а корумпираните му съдии да бъдат заточени в Сибир.
41
12
 
7
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
Ще оставим крадците от Тройната коалиция НЕНАКАЗАНИ! Гарантирано от ГЕРБ!
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И се чудим защо в България вече липсват морални ценности и в децата и защо младежите станаха толкова агресивни и неморални .Ето защо защото в България живеят добре само крадците и убийците и остават винаги ненаказани! Съдебната система в България не е на българите а на мафията!
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това не е държава! Съдът служи за да узакони корупцията на най-висшите политици. Хора, събудете се! Тази система трябва да се изчисти, като това може да стане само от нас, политиците нищо няма да направят. По-точно те си правят система, която трябва само тях да защитава и всичките им грабежи и беззакония.
38
0
 
12
 
! Отговори
МИТКО преди 13 години
ТУК ДЪРЖАВА НИКОГА НЯМА ДА ИМА,,НИТО РЕД,НИТО ДЕМОКРАЦИЯ,НИТО ЦИВИЛИЗАЦИЯ! ГАРВАН - ГАРВАНУ,КРАДЕЦ - КРАДЕЦУ,ЛЕШОЯД - ЛЕШОЯДУ,*** -.................
37
12
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
Николова, съдебната система е назначена от Първанов, ама другия път. Голяма част от съдиите са членове на ГЕРБ. Всъщност тази партия от такива беше учредена.
36
0
 
14
 
! Отговори
Mirko преди 13 години
Адвокатът на Доган признава, че в изказванията си той използва хиперболи. Защо един политик ще изопачава. Това признание е важно колкото и за порциите във властта. Той съзнателно подвежда и манипулира хората и това е признато. Радвам се. На другите избори Вие от кърджалийско си опичайте акъла. А за решението на ВАС не знам. Спомнете си бившия министър Цонев, къде търсеше пробив по разследването срещу него. Плащаше си за събиране на негодни доказателства и съзнателно отбягване на годни такива.
35
1
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 13 години
пак ли да му дават медал? нали президента вече му връчи оред СТАРА ПЛАНИНА,какво по-нагоре от това ?