Пенгезов напът да се върне в Апелативния съд

Бащата на "бедната" съдийка не е нарушил етичния кодекс, твърди ВАС
Обновена: 26 апр 2011 13:38 | 21 апр 2011 16:23,
80
Пенгезов напът да се върне в Апелативния съд
Веселин Пенгезов е невинен, твърди ВАС. Снимка: архив Булфото

Тричленен състав на Върховния административен съд отмени уволнението на Веселин Пенгезов от шефския пост във Софийския апелативен съд.

Пенгезов бе отстранен от поста от Висшия съдебен съвет на 18 януари, след като се оказа, че дъщеря му Анна е получила право на строеж в Приморско като „нуждаеща се“.

Бяха разкрити четири случая на "бедни" роднини на магистрати, на които общината е дала право да строят край морето.

Още по темата

Дъщерята на съдията единствена е получила парцел в ромската махала и не го е застроила.

Мотивите на съда са, че съдебният съвет не е формулирал достатъчно добре наличието на нарушенията му.

Според магистратите, съдебният съвет не е мотивирал с кои точно действия Пенгезов е нарушил Етичния кодекс на магистратите и съдебния закон.

ВАС напомня, че основно правило при налагане на дисциплинарно наказание е, че дисциплинарната отговорност е лична и се носи за лични действия, а в решението на ВСС са установени единствено действия на дъщерята на Пенгезов.

Решението на тричленния състав може да бъде обжалвано пред състав от 5-има съдии. Тогава ще стане ясно дали Веселин Пенгезов ще се върне на шефския пост в Софийския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
11
 
! Отговори
Цинизъм преди 13 години
Гарван гарвану око не вади ! Няма да се учудя, ако сега той поиска да получи дори някакво "обезщетение" за нанесени му "морални щети" ! Това показва колко дълбоко загнила, законспирирана и неконтролируема е цялата съдебна власт у нас ! Отделна държава, която е "независима" от българската държава ! Нужна е много, много яка метла за тотално прочистване на авгиевите обори !
58
1
 
14
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 13 години
Щом и най-големият от КОРУМПИТЕ се връща на работа...-какво повече,ХОРА РАЗБЕРЕТЕ НА ПЪТ СТЕ ДА ЗАДМИНЕТЕ И ЗИМБАБВЕ.И не ревете срещу Бойко,а си отворете очите и вижте какво прави ВЕЛИКИЯТ,НЕПОДКУПЕН И НЕДОСЕГАЕМ СЪД.Тези същите които грабиха,лапаха,лъгаха и трупаха 40 год и продължават.... и накрая Бойко виновен,защото иска да ги спре.......
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Днес.бг, оправете заглавието - НА ПЪТ ! На път сте да поставите рекорд за правописни грешки.
56
0
 
4
 
! Отговори
emigrant преди 13 години
obra6tam se kam celia balgarski narod .kak ne vi omrazna bre glupaci, mazuxisti i mi6ki kvo pravite po ka6tite si be ....vie malko sarce niamateli be ta kato iskate da stoite v taia skapana darzava gladni,unizeni ,ebani eze4asno mi pone izlezte na ulicata da si vzemete svoeto....zivota si otiva ,vtora seria niama.....i *** sa po kuraz ..........i
55
1
 
10
 
! Отговори
hagen преди 13 години
Изгонен съм под натиска на Цв.Цветанов.Интересно е под чии натиск се връща на шефския си пост.Е на това се казва *** каквато е и мутрата му.
54
1
 
14
 
! Отговори
tt преди 13 години
Мръсни долни ***! Само Господ наказва в тази страна - и само той си знае как
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАПЪТ или НАПЪН ???
52
1
 
1
 
! Отговори
велики четвъртък преди 13 години
Хайде, днес е свят ден, поправете си заглавието - напът ???НА ПЪТ..
51
2
 
13
 
! Отговори
Законът над всичко! преди 13 години
Пенгезов не можеше да повярва на очите си! Дъщеря му е социално слаба, няма къде да живее! Коравото сърце на неподкупния магистрат се размекна... Докато той строеше демокрацията, мачкаше престъпниците, обикаляше Европа, неговата любима дъщеря се е мръзнела от студ и свивала край спирките на метрото! Сълзи капеха от очите му, следвани от сополи...Забърса ги с тогата...Какво пък, правдата ще възтържествува, рано или късно. Посегна ръка към телефона Гоце му бе първа дружка, ядяха и пиеха и любеха непълнолетни ***..Но се отказа не беше честно! Нека съдът реши, независимия, надпартийния съд! Правдата е над всички нас, помисли си Пенгезов. Стана, събра рушветите за деня и си тръгна
50
1
 
11
 
! Отговори
Батко преди 13 години
Срам ме е от съдебната ни система.
49
1
 
6
 
! Отговори
До 44 преди 13 години
Нещо леко си се объркал-ако тоя е гледал дела ,които общината е печелила какво лошо има-община е на всички хора и печели целия град.А иначе за въпросния парцел в *** махала няма никаква причина да отговаря той ,а не дъщеря му
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ!!!КРАДЕЦА ВИКА-ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!!!
47
1
 
4
 
! Отговори
Коректор преди 13 години
В българския език дума "напът" няма. Това е творение на журналята от днес.бгПише се "на път"."нАпът" има друго значение.
46
3
 
4
 
! Отговори
Бай Цало преди 13 години
Пфуу...
45
5
 
18
 
! Отговори
Правдата тържествува преди 13 години
Съдът е категоричен! Този е честен мошеник!
44
6
 
15
 
! Отговори
SS преди 13 години
Ето , зощо не ни искат в ,, Шенген ,, .Благодарение на такива *** !
43
7
 
18
 
! Отговори
До изтръпналите мозъ преди 13 години
Простоията е тотална - дъщерята била пълнолетна и трябвало сама да отговаря за действията си.Ненормалниците може би не знаят, че бащата на съдийката е гледал дела, по които общината е била страна и е печелела тези дела благодарение на тоя продажник.Едва ли дъщерята щеше да получи този имот, ако беше някоя случайна ***.На българския гьотферен му е нужна малко логика май. Точно логиката е майката за разкриване на престъпленията и търговията с влияние.
42
6
 
4
 
! Отговори
Ив .Костов преди 13 години
Всички сме братовчеди...не се косете оти ще ви мине...
41
10
 
12
 
! Отговори
Евросъдия преди 13 години
Като чуя български съдия, се хващам за пистолета. Нещастници, но ЗА НАША 9на народа) СМЕТКА. От нашите данъци!!!
40
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
УВОЛНЕНИЕ НА ВСИЧКИ СЪДИИ И НАЗНАЧАВАНЕ НА НОВИ,КАТО НОВИТЕ СЕ ПРОВЕРЯВАТ,ДА НЯМАТ ПОНЕ ТРИ ПОКОЛЕНИЯ ВРЪЗКИ С КОМУНИСТИТЕ!