Българският хелзинкски комитет: Сбогом, ВСС!

От комитета подкрепиха съдиите за коренна ревизия на съвета
16 юни 2011 14:03,
33
Българският хелзинкски комитет: Сбогом, ВСС!
Снимка: Булфото

От Българския хелзинкски комитет (БХК) подкрепиха съсловната организация на съдиите в искането й на оставка и промени на нормите за функционирането на ВСС.

Позицията на БХК е изпратена до министъра на правосъдието Маргарита Попова, главния прокурор Борис Велчев, председателя на Върховния касационен съд Лазар Груев, председателя на Народното събрание и на правната комисия в парламента, както и до Висшия адвокатски съвет и медиите.

“Моментът е повратен. ВСС няма повече какво да загуби като интегритет. Може само да продължи да руши правосъдието, ако бъде оставен. Залогът е удържане правовия характер на държавата. Рискът е от разпад на върховенството на закона”.

Според БХК именно Съюзът на съдиите в България пази независимостта на съдебната власт и правата на гражданите.

Още по темата
От комитета призовават обществото да се вслуша в предложенията на съдиите.

“Сегашната уредба на ВСС фалира. Немислимо е настоящият покварен ВСС, произведен от нея, да продължи съществуванието си. Официално лишен от доверието на съсловната съдийска организация, той довършено загуби основания”, заявяват в писмото си от БХК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: оставкиВССБХК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Историк преди 12 години
Уикипедия: "Изпълнението на магистратската служба в Древен Рим е било ВЪПРОС НА ЧЕСТ. Магистратите са ИЗБИРАНИ заради БЕСПОРНАТА СИ ПУБЛИЧНА РЕПУТАЦИЯ И ПРЕСТИЖ, като ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПРАВОМОЩИЯТА СИ НЕ СА ПОЛУЧАВАЛИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, т.е. те са служели на каузата на Рим безвъзмездно. Магистратската длъжност е почетна длъжност и изпълнението на службата ОСВЕН ВЪПРОС НА ЧЕСТ е и осъзната обществена необходимост, т.е. потребност ( honor). Г-да чернодрешковци, г-да от ВСС, г-жо Попова, г-жо Куцкова, можете ли да четете?!
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С какво НЕ СЕ занимава Българския хелзинкски комитет??
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези отявлени врагове нямат право да се наричат БЪЛГАРСКИ хелзински комитет, всякакъв комитет но не БЪЛГАРСКИ!Да се наричат ***, хОМО-вски, турски или арнаутски, но не и БЪЛГАРСКИ!Да се махат от България и да вървят на майната си!!!
29
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
проблема е във външно държавното лоби и ангаживентите които са поели политиците ни за износ на капители и инвестиции но в САЩ!Затуй сме бедни и беработни
28
3
 
4
 
! Отговори
ЧЕСТЕН съдия преди 12 години
Членовете на Българския хелзинкски комиетт острят перото си как ще засипят с жалби всички институции у нас и в чужбина, с които си кореспондират. В крайна сметка на тях това им гарантира субсидии, така че активността им е донякъде оправдана. Но съдиите от Съюза на съдите на България също острят перата си и зорлем се вживяват в ролята на правозащитници. Те не пестят аргументи срещу всеки опит престъпността да бъде поставена на колене. За тях това е навлизане в тяхна територия, натиск срещу независимостта на чернодрешковците и подходяща почва за оплаквания и жалби до западни медии, европейски и световни неправителствени организации, та дори до специализирани органи на ООН. Същевременно оправдават обвиняемите по знакови дели и всеки опит на прокурори и комисии на ВСС да разберат коя е причината за тези оправдателни присъди се посреща на нож: Оказва се натиск върху независимите честни и почтени носители на черните раса. Честни ли? Справедливи ли ? Моля! Почтени ли? Лелеее!! Независими? Да , но от закона! Иначе са зависими, но от престъпницигте, особено от тези, които се водят недосегаеми! И са отворили уста, подкрепяни от неправителствени организации като БХК и институти на Отворено общество на Сорос! Какво ще правим: държава на черните раса в държавата ли ; нещо като Ватикана!!! Ама вие защо не отидете на о-в Сицилия! Дали пък там не ви е мястото!!!
27
9
 
6
 
! Отговори
Цецо Апартамента преди 12 години
Аз съм Консултант и Физкултурник на ВСС и съм им забранил да подават оставки!Трябва да си назнача всички близки на съдийски места, да си подготвя работата, че после като ме съдят да изляза невинен не с 6 а с 16 апартамента!Само ГРОБ!Само МВР!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво значи "довършено загуби основания" или черновата на БХК е била на друг език и неправилно са превели
25
1
 
15
 
! Отговори
Лют преди 12 години
Тези некадърници, подстрекатели и най-изявени българофоби от БХК трябва да ги разгонят незабавно, но само след един много хубав бой с камшици на голо пред Народния театър!Примерно по 50 до 100 камшика според йерархията в същия комитет-най-големият дял се полага на председателя му! И да се обявят часовете, в които всеки желаещ да отиде и да удари желания от него брой камшици на ***/ци на членове на БХК.Без хонорар- само за удоволствие да бъде биенето! Който оживее от тези мизерници-вън от БГ!
24
0
 
3
 
! Отговори
един българин преди 12 години
Икономическите термини в цитатите на статията показават намеренията които стоят зад идеята за разтурване на ВСС.Не по-малко известно е силното икономическо рамо, което се подава или в повечето случай е провокатор на подривните действия в и към Държавата (която отдавна не е с главна буква). Обслужването на партийни интереси е само върхът на айзберга Оважаеми и много от вас знаят това. Защото по-лошото е Външно държавното лоби, което партиите ни са прокопали и центовете които са получили за това.
23
3
 
20
 
! Отговори
1 преди 12 години
Това е най-антибългарската организация в България. Трябва да се закрие със закон, а членовете да се съдят за национално предателство.
22
0
 
12
 
! Отговори
Grbovac преди 12 години
А какво е реалното влияние на БХК? Ако медии като тази не отразяваха до последната подробност, че днес са казали "добър ден" или не са, то отдавна шефовете им да са им спряли кранчето и този комитет отдавна нямаше да го има!
21
1
 
16
 
! Отговори
червена холера преди 12 години
Като гледам представителката на бхк ,направо ми се повръща
20
0
 
16
 
! Отговори
на преди 12 години
Щом се пуснаха и БХК, значи работата отдавна е подготвена. При тях няма нищо случайно
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БХК освен да отнема деца от българските им родители и да ги раздава по света на всеки който поиска това, друго не прави . Е и пълна подкрепа на *** и престъпленията им срещу българи.Тези са за народен съд.Чуете ли за БХК знайте че има нещо гнило много гнило
18
4
 
10
 
! Отговори
@ преди 12 години
Станишев комунист,Костов,Доган,Софиянски и те,само охраната на Бай Тошо дет е напуснал МВР само за да не си хвърли партийната книжка е Антикомунист:)Бива ли за едната надница да спамите такива глупости У нет-а :))))
17
10
 
25
 
! Отговори
Долу боклуците! преди 12 години
Последният червен, мафиотски бастион в държавата се тресе! Затова и Станишев червенее от яд днес в парламента.
16
9
 
22
 
! Отговори
пламен петков преди 12 години
последната крепост на бсп за рушене на държавноста съдебната власт е почти превзета и неините защитници нададоха неистов вои до небесата че вече ще трябва да работят истински и да вкарват престъпниците в затвора!лошото е че ще лишат маиката кърмилница бсп от парите от рушветите идващи от престъпните групировки ползващи се от протекцията им!
15
3
 
15
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
6TE PADNE I POSLEDNIQ BASTION NA KOMUNISTITE A TOVA E DOBRE ZA BG.DA SI OTIVAT S AGENT GOCE,DOGAN I KOSTOV
14
7
 
33
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Т.нар. "Български" хелзингски комитет е престъпна организация, която защитава единствено противоконституционните привилегии на гнесното *** племе.БХК трябва да бъде забранена със закон, а всички нейни членове да бъдат преследвани като терористи.
13
3
 
22
 
! Отговори
до компасмината преди 12 години
Комунистите от БХК да не се правят на принципни,единственото което ги интересува е да грачат в синхрон с червените си господари!!!Колкото до "принципните" съдии от престъпния им съюз-ВСИЧКИ ОЧАКВАМЕ ОСТАВКИТЕ ВИ!Веднага искаме да се разкарате вкупом от съдебната система,НАШЕТО ВЪЗМУЩЕНИЕ ОТ ВАС вече е очевадна.Много добре знаем кой ви кадрува досега,чии поръчки изпънявате и как докарахке безочието и корупцията до междугалактическо ниво.Ако не си тръгнете вече ще ви замеряме с яйца.