Съжалявам за това момче. Не съм го видял!

Оставиха в ареста обвинения в убийството на Ангел
Обновена: 27 сеп 2011 15:00 | 27 сеп 2011 14:01,
629
Съжалявам за това момче. Не съм го видял!
Задържаният Симеон Йосифов. Снимка: Булфото

"Съжалявам за това момче и за себе си, че не съм го видял", обяви пред Окръжния съд в Пловдив обвиненият в убийство 56-годишен жител на Столипиново Симеон Йосифов.

Той обясни, че е бил в на центъра на селото, за да направи услуга на Кирил Рашков, като закара негови роднини до гробищния парк, където е трябвало да се състои помен на техен близък.

Преди да направи тази услуга, подсъдимият се е върнал от Гърция със стока за Пловдивския панаир.

По думите му минути преди фаталния инцидент в центъра на Катуница е имало спречкване и ромите, които трябвало да вози, се качили изплашени в буса и му наредили да даде газ.

Според Йосифов най-вероятно той тогава е прегазил момчето.

Той твърди, че след инцидента е отишъл до къщата на Кирил Рашков, за да разтовари роднините му. По това време вече там е имало полиция, но никой не го е разпитал, нито задържал. Тогава Йосифов заминал за Турция, защото предварително поръчал 100 кашона веро, които трябвало да внесе в България.

Още по темата

Научил по телефона, че го издирват, и затова се върнал незабавно в България. Той е арестуван веднага на границата.

На днешното си заседание Окръжния съд в Пловдив остави в ареста Симеон Йосифов като му наложи постоянна мярка "задържане под стража“.

Според съдия Красимира Костова е повече от ясно на този етап, че бусът, управляван от Йосифов, е ускорил скоростта в момента на удара.

По думите й всички пътници в превозното средство са усетили, че бусът блъска нещо. Въпреки това Йосифов не е спрял и е продължил към къщата на Кирил Рашков.

Според съдия Костова убийството е умишлено, но много от обстоятелствата по делото са спорни и са предмет на доказване.

Съдът обаче е категоричен, че подсъдимият е извършител на тежкото престъпление и че има умисъл в него.

Постоянната мярка задържане под стража подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Апелативния съд.

Според прокуратурата задържаният е извършител на престъплението и срещу него има достатъчно събрани доказателства. Освен това според обвинението Йосифов умишлено се е укрил зад граница.

Симеон Йосифов е демонстрирал силово надмощие в центъра на селото и умишлено е прегазил 19-годишния Ангел Петров, обявиха от прокуратурата по време на гледането на мярката за неотклонение.

От своя страна защитата на подсъдимия пледира, че няма данни за поръчково убийство, и поиска по-лека мярка за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


629
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
605
0
 
0
 
! Отговори
fulubeto преди 11 години
da go duhas tipicni bilgarin mirisate na cesan
604
0
 
0
 
! Отговори
ploooo преди 11 години
da go duhas *** pros bilgaren
603
0
 
0
 
! Отговори
martin преди 11 години
*** da te ebat i maykati sisto da ebat *** mrisna
602
0
 
0
 
! Отговори
plovdiv преди 11 години
supersi brat mi dasi jiv i zdrav mersi
601
0
 
0
 
! Отговори
mima преди 11 години
mima da go duhas *** mrisna tipicna bilgarka mrisna *** za kakvi *** govoresma ***
600
0
 
0
 
! Отговори
stolipînovo преди 11 години
da go duhas ti pak gyavuri mrisni bilgari za vas smirt viyeste nacisti
599
0
 
0
 
! Отговори
plovdiv преди 11 години
az date ibam amykata *** kakiv za kakiv *** govores niyesme turci mangalitesa druga strana da go duhas se *** *** avi kakviste nacis ka dirjava ahhhhhhhh kak date razbiram koysi mamati ebah mrisen bilgaren
598
3
 
3
 
! Отговори
Asparukh преди 12 години
prostaci.......s edni *** ne mojete da se spravite...?!!!!!!!!!!!Nay-strahliv narod v sveta.........
597
1
 
13
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
Е как ще си го видял като ти не си бил шофьорът, а поставено лице поемащо вината заради нещо.Истинският убиец отдавна е фъснал зад граница.
596
5
 
6
 
! Отговори
артемида преди 12 години
Вижте го само какъв неандерталец е. Съжалявал...и аз искам да съжалявам като го видя обесен на площада.
595
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм за смъртната присъда. Искам България да направи каторги и осъдените за убийство да копат там, докато умрът от работа. ББ стига е строил магистрали. Кога ще построи затвори?
594
5
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Наблюдавахме *** слово на омразата, прераснало в умишлено убийство от етническа омраза!!! А според Бойко проблем били горящите къщи, а не етническите УБИЙСТВА?!?!? УБЕДЕТЕ СЕ САМИ...:1. След многократни обиди ***(Слово на омразата от страна на внуците на *** цар) и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ. Информирали полицията и тя отговорила - "До-о-обре"...- Няколко часа по-късно Ангел е убит (Убийство от етническа омраза, предизвикано и ОРГАНИЗИРАНО от семейството на царя на местните бандити), а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!Наказателен Кодекс:Чл. 20. (1) Съучастници в извършването на умишлено престъпление са извършителите, подбудителите и помагачите.(2) Извършител е този, който участвува в самото изпълнение на престъплението. (Цял бус със ***).(3) Подбудител е този, който умишлено е склонил другиго да извърши престъплението. (Лично Цар Киро).(4) Помагач е този, който умишлено е улеснил извършването на престъплението чрез съвети, разяснения, обещание да се даде помощ след деянието, отстраняване на спънки, набавяне на средства или по друг начин. (Цялата фамилия на Киро Рашков).2. Полицията научава, че ИЗБИВАНИТЕ ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ и...: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро... В Катуница се командироват специални части от цялата страна."Изводи: - Очевидно е, че ПРАВОТО НА ЖИВОТ на българин е нищо, пред правото на Бандитски цар да живее където си поиска и да УБИВА КОГОТО СИ ПОИСКА - Ето това е НАЛОЖЕНОТО ни СВРЪХЛИБЕРАЛНО РАВЕНСТВО и извратеното разбиране на ПОЛИТИЦИТЕ НИ за КОНСТИТУЦИОННОТО ни единство на ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ- *** има право да изнасилва и убива, а българина задължението да търпи насилията и убийствата на децата си!!!Вижте въпиющия ЦИНИЗЪМ изречен от Министъра на МВР Цветанов: - Случаят в Катуница е станал предвид факта, че се е насъбирало напрежение в продължение на дълго време, което е ескалирало след убийството. Ще бъдат взети всички необходими превантивни мерки, за да не се допускат повече инциденти и безредици.Признания на министъра и неговите Изводи: 1. В България цари *** терор и ТОВА Е ДОБРО2. След това поредно убийство на българин, българите протестират и ТОВА Е ЗЛО3. *** терор ще продължава и занапред, под закрилата на МВР и ТОВА ЩЕ Е ДОБРО4. Важното е българите да са потиснати и отчуждени от държавата и себе си, да МЪЛЧАТ КОГАТО ГИ УБИВАТ и ТОВА ЩЕ ВИСШЕ ДОБРО ЗА ВЛАСТТА!!!Цинизъм, нагъл цинизъм, ВЪПИЮЩ ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТИ НИТО ДУМА ЗА СПИРАНЕ НА *** ТЕРОР!!!- АКО НЯКОЙ ИСКА ДА ВИДИ КАК СА ИЗГЛЕЖДАЛИ ПЛОВДИВСКИТЕ "ХАЙМАНИ" ИЗВЪРШИЛИ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ...- ДА ГЛЕДА КАДРИТЕ ОТ КАТУНИЦАНароде!!!!
593
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя искрено съжалява ... ама че се е насадил на пачи яйца , не за друго.
592
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
toq lud li e, ne razbral, 4e go blasnal!!!! ti kotka da blasne6 6te useti6, a kakvo ostava za 4ovek!!!
591
6
 
2
 
! Отговори
bboogggiiiiiii преди 12 години
poglednete policaq deto go durji ..... che i toi e *** ... pitam kakva spravedlivost iskame ?????
590
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако имаше смъртна присъда,ЩЕШЕ ДА ГО ВИДИ!!
589
5
 
8
 
! Отговори
Пацо Змея преди 12 години
Пожелавам само гърчове и гадни пози за убиеца! ***!
588
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мръсен, лъжлив, крадлив долен ***.
587
6
 
13
 
! Отговори
Бойковист преди 12 години
публично да го тепат с камъни черния даже не е спрял бусаразтоварил другите маймуни и избягали полицаи е блъсналкакво се правят на луди всичкизакарайте го на Лаута да гледа мач :))
586
1
 
19
 
! Отговори
дебелия мангал преди 12 години
ТОЯ ЩЕ ГО ПУСНАТ НЕВИНЕН Е......ДА СИ ХОДИ НЯМА ВИНОВНИ.....ПУСНЕТЕ И ЦАР КИРО....НЕВИНЕН ЕЕЕЕ....