Йоско парализиран, делото за катастрофата не тръгна

1 250 000 лв. искат роднините на загиналите в Бояна
Обновена: 3 ное 2011 14:42 | 3 ное 2011 12:40,
113
Йоско парализиран, делото за катастрофата не тръгна
Джипът на Йоско и помленият от удара лек автомобил. Снимка: Булфото

1 250 000 лева кръвнина поискаха семействата на загиналите и ранените при катастрофата, причинена от Йосиф Йосифов – Йоско.

Йоско днес не се яви в Софийския градски съд, а адвокатът му – Христо Христов, обясни, че той е парализиран от кръста надолу и разполага с документ, че е инвалидизиран, за една година. Двамата обаче са обсъждали възможността Йоско да се признае за виновен и делото да се гледа по съкратената процедура.

Затова магистратите не дадоха ход на делото, а назначиха съдебномедицинска експертиза, която да определи дали Йоско може да участва в процеса. В изготвянето на експертизата ще участват и психиатър и психолог.

Още по темата

Очаква се заключението на вещите лица да е готово до 24 ноември, за когато е насрочено следващото заседание по делото.

На днешното заседание на СГС бяха конституирани като граждански ищци десет души – близки на загиналите в тежката катастрофа. Искът им за причинени неимуществени вреди е за милион и 250 хиляди лева. Не бе допуснат иск за 100 000 лв., предявен от сестрата на загиналия Димитър Керчев – Милка Попова.

Йосиф Йосифов причини тежката катастрофа в столичния квартал „Бояна“ през март тази година.

Тогава той се заби челно в автомобил КИА с бронирания си джип. Колата бе смазана, а намясто загинаха 31-годишният Станислав Михайлов и 53-годишният Димитър Керчев. Други двама мъже пострадаха тежко. Йоско също бе приет в болница с опасност за живота.

Разследваният за убийството на Константин Димитров – Самоковеца Йоско е обвинен, че е шофирал пиян – с 2,6‰ алкохол в кръвта, и с превишена скорост – 95 км/ч, с което е причинил катастрофата.

Той вече е бил глобяван за шофиране след употреба на алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човек на мутрите, а сега те са на власт.
91
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А за Син-Сити не е парализиран,а!?
90
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
milke kade si tragnala otkaji se ne vi6da6 li 4e darjavata pazi ubicite vi6 4e tozi ubiec sa mu iskarali dukoment za edna godina invalidnost kade ste vijdali takava invalidnost,milke nakraq 6te te sadqt za obida.
89
0
 
35
 
! Отговори
reg nomera преди 12 години
обаче забележете рег. номера на джипа му - както и да преобръщате джипа все се чете еднакво СА 6889 АС - предвиден за преобръщане...
88
0
 
18
 
! Отговори
v sada преди 12 години
ми то в съда си има рампи за инвалидни колички, какъв е проблема... нещо май хич не им се гледа делото... май май та чак юни... и с тоя няма да се пребори правосъдието. ужас и безумие
87
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще го докарат с инвалидната количка,или съда и прокурори ще идат в тях да го разпитват и без това взимат най големите заплати и бюджет,всичко се заснема с камера и отива доживотна присъда без право на обжалване!Точка!
86
4
 
12
 
! Отговори
АЛО преди 12 години
//за изгоряла крушка / спрян от движение/ за карл пил и убил/ трабва доказателства/ честито ви герб / от сега нататък го яжте солулив/
85
0
 
31
 
! Отговори
Адам Смит преди 12 години
Какво като е парализиран? Не са ли чували за колички с колелца :)
84
0
 
23
 
! Отговори
nomer2 преди 12 години
За такива - разстрел!
83
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смъртна присъда,това заслужава пък и няма да се мъчи така ПАРАЛИЗИРАН!!!
82
0
 
39
 
! Отговори
fuso преди 12 години
Само едно нещо е парализирано... и това е правосъдието.
81
0
 
24
 
! Отговори
Мери преди 12 години
Направо ме е срам,че съм се родила в България.Как може такова нещо,сега пък инвалид го искараха.Дано да му дадат доживотен затвор,на него и на този ,който го е искарал,че е инвалид.
80
2
 
2
 
! Отговори
до 81 преди 12 години
Абе Мукавей не виждаш ли, че дори след като има жертви не могат или не искат да ги осъдят, ти за едно каране само в затвора....а това за 1,4 откъде го измисли ??? Като си кача в колата семейството и багаж за екскурзия и ще умре на девненския баир това 1,4... трябва култура на шофиране която пък ако я няма може да се придобие след известен брой наказания ;)
79
4
 
16
 
! Отговори
Мукавей преди 12 години
Караш пил-в затвора! Пияният глоба не го плаши.С джипове-само по горите! По нормалните пътища 1,4 кубика стигат...и още други..Иначе оправия няма.
78
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парите са си пари. Йоско ги има предостатъчно. В България ще си купи всичко - доктори, полицаи, вещи лица, прокурори, съдии......... За него 2-3 милиона са пари за семки. Сега е инвалид, като му дадат условната присъда ще му мине всичко. След година пак ще си кара свободно колите и пак ще се мисли за Бог. На загиналите -лека им пръст. Това е. В България сме все-пак.
77
0
 
18
 
! Отговори
unknown преди 12 години
както си знаем "във всички държави има мафия, а в българия мафията си има държава" май така беше....кво ша става ниизнам
76
1
 
16
 
! Отговори
Фют преди 12 години
Няма да се учудя ако е танцувал в Син Сити тези дни, с Бойко и Цецо по случай победата.
75
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 12 години
Лошо...трябвало е да бъде целият парализиран...иначе няма да проумее нищо от досегашното си битие на този свят!!!
74
0
 
16
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Е какъв е проблема като е парализиран?Нали има инвалидни колички и носилки? Мятат го на нещо такова и в съда.Парализиран за съда , а в къщи сигурно яде пие и *** спокойно.
73
0
 
31
 
! Отговори
Имаме ли прокуратура преди 12 години
Всички знаем как се издават тези документи на мутрите и престъпниците къде ни е заспалата прокуратура и защо не се самосезира ?!?!?!?!!?!??!?!?!!?!?!?