Йоско парализиран, делото за катастрофата не тръгна

1 250 000 лв. искат роднините на загиналите в Бояна
Обновена: 3 ное 2011 14:42 | 3 ное 2011 12:40,
113
Йоско парализиран, делото за катастрофата не тръгна
Джипът на Йоско и помленият от удара лек автомобил. Снимка: Булфото

1 250 000 лева кръвнина поискаха семействата на загиналите и ранените при катастрофата, причинена от Йосиф Йосифов – Йоско.

Йоско днес не се яви в Софийския градски съд, а адвокатът му – Христо Христов, обясни, че той е парализиран от кръста надолу и разполага с документ, че е инвалидизиран, за една година. Двамата обаче са обсъждали възможността Йоско да се признае за виновен и делото да се гледа по съкратената процедура.

Затова магистратите не дадоха ход на делото, а назначиха съдебномедицинска експертиза, която да определи дали Йоско може да участва в процеса. В изготвянето на експертизата ще участват и психиатър и психолог.

Още по темата

Очаква се заключението на вещите лица да е готово до 24 ноември, за когато е насрочено следващото заседание по делото.

На днешното заседание на СГС бяха конституирани като граждански ищци десет души – близки на загиналите в тежката катастрофа. Искът им за причинени неимуществени вреди е за милион и 250 хиляди лева. Не бе допуснат иск за 100 000 лв., предявен от сестрата на загиналия Димитър Керчев – Милка Попова.

Йосиф Йосифов причини тежката катастрофа в столичния квартал „Бояна“ през март тази година.

Тогава той се заби челно в автомобил КИА с бронирания си джип. Колата бе смазана, а намясто загинаха 31-годишният Станислав Михайлов и 53-годишният Димитър Керчев. Други двама мъже пострадаха тежко. Йоско също бе приет в болница с опасност за живота.

Разследваният за убийството на Константин Димитров – Самоковеца Йоско е обвинен, че е шофирал пиян – с 2,6‰ алкохол в кръвта, и с превишена скорост – 95 км/ч, с което е причинил катастрофата.

Той вече е бил глобяван за шофиране след употреба на алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цирковния съд е само за бедни...въобще не нъ занимавайте
71
3
 
14
 
! Отговори
Д-р Гигълс преди 12 години
Ако зависеше от мен, този субект отдавна да е на кебапчета и шкембе чорба.
70
2
 
19
 
! Отговори
123 преди 12 години
Уффф,какво да ви кажа?Чаках говньото ***, ама нейсе!Поне да се беше фраснал в друга G-класа,да не ме е толкова яд.
69
2
 
48
 
! Отговори
Тони преди 12 години
В най-бедната и корумпирана страна в Европа, тази новина учудва ли ви? Да сте видяли за последните 15 г. осъдена или наказана мутра? Те даже еволюират и стават бизнесмени, общински съветници, кметове, ...че и премиери. Омагьосан гръг с балкански привкус.
68
0
 
37
 
! Отговори
Azz преди 12 години
пиян зад волана - утежняващо вината обстоятелство;вече е бил спиран с алкохол в кръвта - утежняващо вината обстоятелство;двама убити и двама пострадали при инцидента - утежняващо вината обстоятелство...до живот без право на замяна!
67
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако комисията докаже ,че експертизата е фалшива.Лекарят който я е издал да не бъде съден,а да бъде пуснат във затвора при доживотните за 6 месеца,и след това да го върнат на работа
66
0
 
47
 
! Отговори
Фото_Графчето преди 12 години
Много хора казват, че къде ли не, са виждали тази мутра. Снимайте бе хора, снимайте. И в Господари на ефира да го пратите, и в жълт вестник да го пратите, пак ще има ефект. Заспал народ...за това мутрите вилнеят от 20 години.
65
0
 
24
 
! Отговори
. преди 12 години
Да плати и да се парализира и нагоре !
64
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
доктора дето е дал медицинското и той на пангара. Не после да ми разправят че всички можели да сгрешат и затова не трябвало да им се търси съдебна отговорност. Ъядени некадърни ***. Трябва да почнат да ги стрелят и тях по улиците...
63
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виждал съм в София очевидно дрогирани в скъпи коли и си карат и никoй не ги пипа, ... бедняка с голфчето обаче ще го скъсат ако не си е включил фаровете да речем .... Демокрация
62
1
 
17
 
! Отговори
Смешка ли е това преди 12 години
Първо Йоско и брат му Пламен от Сливен никой не може да ги усъди те са с видни БСП-ари. И второ за тях това са джобни пари за банички всеки ден и 5-пъти по голяма сума да беше бълха *** ухапала все едно. Отедете в Сливен и питайте хората за тях какви коли имат и в какви имоти живеят даже и домашните им любимци са интересни животни.
61
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се закрие държавата и да дойдат немци да управляват! Не искам независимост! Тук остана само леш, да се закрие държавата. Всеки друг ще ни управлява по-добре... Казах!
60
0
 
5
 
! Отговори
Пеев преди 12 години
Много пари,ама аз ще върша мръсната работа и после мен ще търсят,а не вас!Иначе *** го боли ... какво пишете по форумите!
59
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак се пишат глупости, дори и да бъде осъден семействата на загиналите няма да получат нищо.. защото е имал застраховка ГО, обаче в момента никой нищо не може да вземе по ГО, заради "Тълкувателно Дело 1 от 2010 година", което се бави вече 2 години във ВКС и заради което никой не може да съди застрахователна компания да плати в такъв случай! Имало противоречиви закони и вече 2 години тъпите съдии "мислят" блокирайки всички подобни дела за обезщетения.. това е българската съдебна система!
58
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако някой го види да ходи, нека да го снеме и да качи клипчето в нета. Тогава да видим кво ще думат корумпираните лекари и съдии.
57
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искате ли децата ви да живеят в такава кочиня? Искате ли да ги смажат един ден и тях недосегаеми мутри на улицата? *** държавата!
56
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Циркус Булгаристаникус...
55
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И после защо всички бягат от не-държавата? След 5 години ще останат май само *** и мутри тук...
54
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
95 километра в час?!?!?!?! Друг път-карал е поне с 120!Нито ще го осъдят нито ще платят милиони кръвнина.В БГ никога нищо няма да се промени!
53
0
 
47
 
! Отговори
УУУУУУ преди 12 години
Как ще е парализиран, като преди 10 дни си ходеше съвсем спокойно в Кемпински