Това, че съм очевидец на пожарите, не значи, че съм аз!

Софийският градски съд остави в ареста Юлиян Ковачки
Обновена: 18 дек 2011 19:08 | 18 дек 2011 16:56,
242
Това, че съм очевидец на пожарите, не значи, че съм аз!
Ковачки бе доведен в съда под засилена полицейска охрана. Снимка: БТА

Софийският градски съд остави в ареста Юлиян Ковачки, обвинен за 12 палежа в столицата.

Според магистратите има достатъчно доказателства за авторство на престъпленията му, има опасност той да се укрие, а и може да извърши друго престъпление, поради факта, че е осъждан за предишни престъпления.

Ковачки е осъждан общо четири пъти - за хулиганство и за шофиране в нетрезво състояние, като последните му 3 присъди са от 2011 г.

Пред съда 29-годишния мъж заяви, че е бил черпен с водка и бира в Седмо РПУ и чак след това с него са били провеждани разпитите в Института по психология на МВР.

Още по темата

"Това, че съм бил очевидец на пожарите, не означава, че съм аз. Аз просто минавам от там почти всеки ден. Не знам защо всички са срещу мен, но аз обикалям квартал "Младост", защото имам много приятели, значи ли това че и последните палежи в квартала също са мое дело", обърна се Ковачки към съда и поиска да бъде освободен под домашен арест.

Пред съда защитата му изтъкна, че е сирак и е имал трудно детство. Израсъл е по домове за деца, лишени от родителска грижа, а след това е настанен в приемно семейство.

Това обаче не смили магистратите, които му наложиха "задържане под стража". След Коледните празници защитниците му ще имат възможност да обжалват постоянния му арест пред Софийския апелативен съд.

Досега трима са задържаните за серийните палежи на автомобили през последните около два месеца.

Освен Ковачки в ареста е и Владислав Николов - Куката, по подозрения, че е запалил няколко коли в столичния квартал "Западен парк" в нощта срещу 12 декември.

В събота пък бе заловен 27-годишният Радослав Стоянов, който подпалил в ранните часове на 17 декември кола в квартал "Захарна фабрика".

През изминалото денонощие в страната отново бяха запалени пет автомобила – 3 в столицата и два в Перник и Волуяк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
6
 
! Отговори
пако преди 12 години
Е то в България е така ,влизаш за 3 дни в ареста и излизаш...алкохолик,то полицаите няма да пийнат водката ще я дават на някакъв *** и рецидивист!!!!
74
1
 
1
 
! Отговори
келеша преди 12 години
в истинско националистическо управление е спасението ни, но не виждам как това може да се случи. партията на кретена волен изобщо не я смятам и уядените прасета и ***,които членуват в нея, не виждам как може и да съществува такава, все пак - народна черта на българина е да мисли най-вече за собствения си г*з!
73
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
така като за човек от народа а не властта...си мисля следното...то май ще се окаже че не е бил само един...и тази дейност може да я извърши и не криминално лице...а извода хората си го направиха вече
72
4
 
8
 
! Отговори
Карина преди 12 години
Какво стана, нали според Цецито беше направил пълни самопризнания или първо черпим, после на детектора на лъжата да се издъни на въпросите и броим самопризнания
71
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През последните 22 г .всички политици умишлено насаждаха омраза и неуважение към МВР и неговите служители , в следствие на което децата ни станаха наркомани , *** ,неграмотни *** и аутсайдери на световно ниво ! Къде е демократа Жельо , пътешественика Стоян Ганев ,баба *** и др.недоразумения на демокрацията ?
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Столичанино ти си голяма шматка!
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хлапетата на улицата са по умни от всички *** министри на Пожарникаря- ще хванат на подпалвача угарките !
68
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напълно съм съгласна с 64. Полициата не може да се справи с положението и си измива ръцете с този човек. Срамота, бе, Цецо! И медиите хвърлят прах в очите на хората.
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
немогат да хванат пиромани в Шенген тръгнал кабинета на Бойко - ало ФБР ви се смеят ве некадърници от ГЕРБ
66
2
 
11
 
! Отговори
7 рпу преди 12 години
ще те почерпим с водка, ако кажеш че си подпалил една кола. ако са 2 и безалкохолно получаваш.смяхне дай си боже да минеш покрай запален автомобил.може да ти се обърне света на 360 градуса
65
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А няма да се учудя ако това е организирано от Алексей Петров :). Имам приятели които ми казаха, че той е ходил да организира футболните агитки да правят скандали пред къщите на Цар Киро. В момента доста хора мислят денонощно начини да съботират това правителство. Бойко спря далавери за милиони левове и пренасочи парите.
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Невинен,до доказване на противното!
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия от телевизията където направиха експеримент като запалиха една кола защо не направят още един експеримент да снимат с скрита камера как преоблечени като полицаи с патрулка задържат случаен клушар и го притискат да видим дали няма да си признае каквото му кажат .
62
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хванаха некъв пич , само и само да кажат че са хванали някой - Палячовците на ГЕРБ тва е запазена марка медийна пи ар кампания Вижте ни , ко да ви гледаме как тинейджъри подпалвачи се гаврят с кабинетчето на Бойко - ха ха ха ха
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие не сте ли разбрали вече :), тия пожари не се правят от един човек а от много и различни. Всичко се организира от Цар Киро, нали каза че ще стане много лошо - ето това му е ответния удар. Полицията също го знае, просто не го казват по медиите за да няма етническо напрежение. В край на сметка 95% от *** нямат вина..
60
1
 
5
 
! Отговори
AXAXAXAXAX преди 12 години
KUKITE SA NAREJDA4I 6TOTO SA BESILNI MMMMMMMMMMMMMMMMMUUUUUUUUUUUAXXAAXAXAXAXAXAXA NE BEZZAB KON KAK DA MU DADE6 DA RUPA? PONEJE NEMOGAT DA HVANAT ISTINSKITE I NA TIA BALACI SI IZBIVAT KOMPLEKSAR6TINATA AXAXAXAXAXAXAXAXAX
59
1
 
4
 
! Отговори
до Смирнофф преди 12 години
Голям лаф! Много се смях! Благодаря ти!
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оправдавате го ама на вас да ви запалят колата друга песен ще запеете.
57
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо Апартамента къде го сега да каже ние ги хващаме те ги пускат - ха ха ха ха Кабинета Борисов днеска има утре нема , ама иначе ги беха хванали - ха ха ха ха ха ха - Цветанов кой хвана Макарите на Марко ли ?
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bulgarska mu rabota aman ot bulgari