Това, че съм очевидец на пожарите, не значи, че съм аз!

Софийският градски съд остави в ареста Юлиян Ковачки
Обновена: 18 дек 2011 19:08 | 18 дек 2011 16:56,
242
Това, че съм очевидец на пожарите, не значи, че съм аз!
Ковачки бе доведен в съда под засилена полицейска охрана. Снимка: БТА

Софийският градски съд остави в ареста Юлиян Ковачки, обвинен за 12 палежа в столицата.

Според магистратите има достатъчно доказателства за авторство на престъпленията му, има опасност той да се укрие, а и може да извърши друго престъпление, поради факта, че е осъждан за предишни престъпления.

Ковачки е осъждан общо четири пъти - за хулиганство и за шофиране в нетрезво състояние, като последните му 3 присъди са от 2011 г.

Пред съда 29-годишния мъж заяви, че е бил черпен с водка и бира в Седмо РПУ и чак след това с него са били провеждани разпитите в Института по психология на МВР.

Още по темата

"Това, че съм бил очевидец на пожарите, не означава, че съм аз. Аз просто минавам от там почти всеки ден. Не знам защо всички са срещу мен, но аз обикалям квартал "Младост", защото имам много приятели, значи ли това че и последните палежи в квартала също са мое дело", обърна се Ковачки към съда и поиска да бъде освободен под домашен арест.

Пред съда защитата му изтъкна, че е сирак и е имал трудно детство. Израсъл е по домове за деца, лишени от родителска грижа, а след това е настанен в приемно семейство.

Това обаче не смили магистратите, които му наложиха "задържане под стража". След Коледните празници защитниците му ще имат възможност да обжалват постоянния му арест пред Софийския апелативен съд.

Досега трима са задържаните за серийните палежи на автомобили през последните около два месеца.

Освен Ковачки в ареста е и Владислав Николов - Куката, по подозрения, че е запалил няколко коли в столичния квартал "Западен парк" в нощта срещу 12 декември.

В събота пък бе заловен 27-годишният Радослав Стоянов, който подпалил в ранните часове на 17 декември кола в квартал "Захарна фабрика".

През изминалото денонощие в страната отново бяха запалени пет автомобила – 3 в столицата и два в Перник и Волуяк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заловили най-беззащитният и го обвинили. Изкупителна жертва.
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига сте плямпали глупости бе. Тези от съдебна охрана нямат нищо общо с полицията, а са към съд. система и им дават униформи веднъж на 3 години.
13
8
 
3
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Това не са полицаи, а служители на ГДИН, *** такива!
12
1
 
26
 
! Отговори
Чоко и Боко преди 12 години
Абе, нещо тука намирисва на изкупителна жертва оказала се на кофти място, в кофти момент. И сега на мат'рЯла му са замазват очите, че сичко си е окей, а колите си горят я вечер след вечер, я през вечер...
11
3
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В преди 12 години
Тези на снимката са направо изкочили от песента "Нашата полиция ни пази"---ако от Холивуд искат да снимат в Бг комедиен филм -нещо като полицейска пародия ..тука ще намерят страшно много актьори за ролите ..даже обучение не им е нужно )))))
10
0
 
33
 
! Отговори
Веселин Маринов преди 12 години
Президентът на САЩ искал да провери кой от органите на закона (ФБР, ЦРУ и щатската полиция) е най-кадърен.Пуснал в гората един заек и им казал да го намерят.ФБР търсили 2 седмици. Сложили информатори из цялата гора, монтирали подслушвателни устройства, претърсили цялата гора, но не намерили заека.ЦРУ търсили 1 седмица. Отровили и избили всичките животни, опожарили гората, но не намерили заека.Дошло ред на щатската полиция. Тя се върнала след няколко часа с една проскубана и пребита ***, която викала:- Добре, добре, признавам! Заек съм, заек съм.
9
4
 
22
 
! Отговори
Nightwish преди 12 години
Леле какви са тези клонинги в униформи на снимката.И тези ни пазят.Майко мила-засилена охрана-пълен ***
8
3
 
33
 
! Отговори
анализатор преди 12 години
Как не ви е срам бе другари милиционери пак ли започнахте със старите методи намирате един *** напивате и го биете и после той всичко си признава ей аман от некадърни милиционери,много жалко за нещастното сираче и то се бори да оцелее ама няма помощ отникъде,а и вече психиката му е обременена,отвратителни *** и прости милиционери обслужващи мафията днес ни управляват както си могат по милиционерски...
7
2
 
31
 
! Отговори
Ф.С.В преди 12 години
На кого да вярваме вече -на некъдърните дебели полицаи --който обясняваха по медиите как го хванали защото са много големи спецове --или на бедния сирак .пропил се от "розовият живот" в БГ
6
1
 
46
 
! Отговори
МОЛЯЯЯ?? преди 12 години
"Пред съда 29-годишния мъж заяви, че е бил черпен с водка и бира в Седмо РПУ и чак след това с него са били провеждани разпитите в Института по психология на МВР".Това е върхът!
5
2
 
33
 
! Отговори
Ф.С.В преди 12 години
Ето това не мога да разбера --казаха че си признал всичко ..как палил какво точно правел и т.н. --по новините някакво топ ченге обясняваше наляво и надясно как го хванали --И СЕГА КАКВО --"Това, че съм бил очевидец на пожарите, не означава, че съм аз. Аз просто минавам от там почти всеки ден", обясни пред съда Ковачки.
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте ченгето отляво - опитва се,да не заспи!
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ливърпул шампион але але!!!
2
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато затворите се напълнят а прожарите продалжат ще разберете че живеем в полицейска държава!
1
6
 
49
 
! Отговори
Цуцьо преди 12 години
Ние ги бием, те не си признават....